Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Amfiloxia Enduro Team...


AMFILOXIA ENDURO TEAM:1_ΒΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,2_ΚΑΙΠΑΝΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ,3_ΦΟΝΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ,4_ΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΟΣ,5_ΛΙΑΤΣΟΣ ΧΑΡΗΣ,6_ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΡΚΟΣ

Εμείς που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε σαν παιδιά...χωρίς Τσίπρες και indymedia να μας καθοδηγούν...

Το κείμενο κυκλοφορεί εδώ και μήνες, μην πω χρόνια, συνήθως με τον τίτλο "Για όσους έχουν γεννηθεί πριν το 1981". Θυμίζει σε όλα αυτά τα παιδιά που σήμερα βιάζονται να μεγαλώσουν, κάνοντας ότι κάνουν οι μεγάλοι καθοδηγητές τους, τι κάναμε κάποτε εμείς ως παιδιά. Απολαύστε το:

"Η τύχη... να μεγαλώσεις σαν παιδί.
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή, περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, μήλα, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή-τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ και 131 καραγκιόζιδες να κάνουν προσφυγές για την προστασία του...κορμοράνου- παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»...
συγχαρητήρια!
Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί..."

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ,ΕΚΤΟΝΩΣΗ,ΓΕΛΙΟ Κ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ MIA ΠΑΡΕΑ 6-7 ΑΤΟΜΑ ΠΟY ΚΑΝΟΥΜΕ ENDURO ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΧΡΟΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Κ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ!Η ΑΛΛΗΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ Κ ΑΛΛΟΙ!ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ,ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ,ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ Κ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!ΦΤΑΙΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΕ Κ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ,ΓΗΠΕΔΑ,ΡΑΜΠΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΕΙΤ,ΜΟΙΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΛΕΣ,ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ Κ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.....ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΗ...ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ!ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΛΙΩΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΧΟΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΤΑ ΣΒΗΝΕΙ.(ΜΑΛΟΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΟΛΗΣΗ)

Ανώνυμος είπε...

AMFILOXIA ENDURO TEAM:

1_ΒΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2_ΚΑΙΠΑΝΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
3_ΦΟΝΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
4_ΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΟΣ
5_ΛΙΑΤΣΟΣ ΧΑΡΗΣ
6_ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου αναφέρω και στην πιο πανω αναρτηση γιατι δεν οφελει να αναφερουμε ονοματα ή ιδιοτητες!Να είσαι σιγουρος πως δεν θα διαγραψω το σχολιο σου αν μου στείλεις το όνομά σου,αλλά έτσι δεν γίνεται,να βγάζετε τον θυμό σας με τις πλάτες άλλων!Και να ξεκαθαρίσω πως δεν εχω κανενα απολύτως πρόβλημα από αυτους τους κυρίους,αλλα επειδη αυτή η σελίδα αποτελει ενα χόμπυ δεν είμαι διατεθειμένος για τρεχάματα!Μία άλλη λυση επίσης είναι να παρουσιάσουμε τις καταδικστικές αποφάσεις δικαστηριών,τότεναι να μπουν ονοματα,αλλα πηγαινε βρες τις!Ως τότε κάνε τα σχολια σου χωρίς να φωτογραφίζεις οποινδήποτε από αυτούς τους αθλίους που αλλωστε ολοι γνωρίζουμε,αρα δεν χρειαζονται υπονοουμενα!

Ανώνυμος είπε...

OΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ!ΠΡΕΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ!ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ, ΠΑΡΕΕΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΝΑ ΚΑΒΑΛΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΔΗΓΗΓΗ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΡΕ ΣΠΥΡΟ !!

Ανώνυμος είπε...

sonic 7 ΤΟ R1 09 ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΟΥΤΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΑ ΣΥΝ. Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΑ 260 Χ.Α.ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ 1000.ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕ 18 ΔΕΥΤΕΡΑ.2.Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΘΗΜΙΖΕΙ Μ1.3.ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΑ.4.Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΣΤΗΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.5.Η ΦΟΒΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.6.Ο ΤΡΙΠΛΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α.STANTART.Β.ΣΤΟ Α.ΧΑΝΕΤΕ.7.Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΘΗΜΙΖΕΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ.8.Η ΑΣΥΜΕΤΡΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Κ ΕΤΣΙ Η ΡΟΠΗ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 2 ΧΙΛ.ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΜΟΤΟΡ GP ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΥ. ΤΑ ΠΛΗΝ.Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΗ 105 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ Κ ΤΟ ΚΑΨΗΜΟ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.2.Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΠΟΛΥ ΑΒΟΛΗ Κ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ.3.ΠΑΛΙ Η ΖΕΣΤΗ Κ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.ΘΟΔΩΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!ΑΣΕ ΤΟ ΕΝΤΟΥΡΟ Κ ΕΛΑ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΑ!ΧΑΧΑΧΑΧΑ....

Ανώνυμος είπε...

ENTOYRO