Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Λύκειο Αμφιλοχίας "Γεώργιος Μαρέτας"

Ο θάνατος του καθηγητή σύμβολο για το Λύκειο της Αμφιλοχίας σε συνδιασμό με την εγκύκλιο του Υπουργείου για την μετονομασία όλων των σχολίων, φαίνεται να μας οδηγεί στην ονομασία του Λυκείου Αμφιλοχίας ως Λύκειο Γεωργίου Μαρέτα!Να πούμε λοιπόν ένα μπράβο στο Σύλλογο Καθηγητών και την Διευθύντρια κ Π.Μπιστιτζάνου-Γαϊτανά του Λυκείου γι'άυτήν την επιλογή.
Αντίθετα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αμφιλοχίας κ Γκεσούλη επέλεξε να μην προτείνει καποια ονομασία για τον Γυμνάσιο δηλώνοντας: "Εμείς πειθαρχούμε στο έγγραφο της ΟΛΜΕ, η φιλοσοφία του οποίο είναι η εξής: όλα τα' χε η Μαριωρή… Θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση σε πιο ουσιώδη ζητήματα. Με το να αλλάξουν τα ονόματα των σχολείων δε λύνεται το πρόβλημα της Παιδείας. Εκτός αυτού, στην περιοχή μας δεν υπάρχει άλλο γυμνάσιο, οπότε δε χρειάζεται να έχουμε κάποιο όνομα για να ξεχωρίσουμε".

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατω απο συναισθηματικη φορτιση αυτη η αποφαση φαινεται σωστη.
Ενταξει ηταν καλος ανθρωπος σωστος στη δουλεια του αλλα...
Τι δινει στους μαθητες του αυτη η αποφαση του;
Οταν ερθουν τα δυσκολα την κοπαναμε ανορθοδοξα;
Δεν νομιζω οτι ειναι σωστη αυτη η αποφαση.
Υπαρχουν αρκετοι αλλοι αγωνιστες ντοπιοι κυριως που θα επρεπε να δωθει τ' ονομα τους στα σχολεια του δημου μας.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο ειναι οι αγωνιστες?Ο Χουτας,ο Στατος και διαφοροι αλλοι?Το λύκειο πρεπει να παρει το ονομα καποιου που εχει συνδεσει την ζωή του γίαυτο,έστω καποιου που επειδη η ζωη δεν του ταφερε καλα αφιερωσε την ζωη του σαυτο το ναο της μαθησης οπως τον θεωρουσε!Που ακόμα και οταν τα πραγματα εφτασαν στο μηδεν γιαυτον επελεξε να΄αφησει την τελευταια του πνοη εκει!Οσοι τον ξερουνγνωριζουν καλα ποσο παλεψε στα δυσκολα αυτος ο ανθρωπος!Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου τα παιδια μας να εχουν την ευκαιρία να γνωρισουν ενα ανθρωπο και ενα καθηγητη σαν αυτον!Συγχαρητηρια στους κθηγητες του Λυκειου,συγχαρητηρια στην Πόπη Γαιτανα

Ανώνυμος είπε...

καλα για να μιλας ετσι εσυ τωρα σε εχει βαλει η ποπη γαιτανα εεεεεε;;;για να δειξει τον αθλο της

Ανώνυμος είπε...

Όπως προαναφέρθηκε ήταν απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών και της Διευθύντριας κας Π.Μπιστιτζάνου-Γαϊτανά και όχι μόνο της κας Γαιτανά...που έμένα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο με αυτή τους την απόφαση...και ειλικρινά δεν φαντάζομαι άλλο όνομα για το Λυκείο Αμφιλοχίας..Ολοι υπήρξαμε μαθητές σε αυτό το λύκειο και όλοι γνωρίζουμε ποιοι ήταν πάνω απο όλα ΆΝΘΡΩΠΟΙ και μετα καθηγητές..και ο κ.Μαρέτας υπήρξε και τα δύο..ΆΝΘΡΩΠΟΣ και ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

Τα στερνα κρινουν τα πρωτα (ή καπως ετσι).
Οσο για αγωνιστες εγω μιλαω για αγνους ανθρωπους που θυσιαστηκαν για ενα σκοπο χωρις προσωπικο οφελος.
Δεν θελω να επεκταθω περισσοτερο στο θεμα.
Αυλαια.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τις δηλώσεις της κ. Γκεσούλη και την επιχειρηματολογία;;; της για την μη ονοματοδότηση του Γυμνασίου Αμφιλοχίας πραγματικά, ενα ρίγος με διαπέρασε! Δεν μπορώ να καταλάβω πως σχετίζονται, η ονοματοδότηση των σχολείων με τα, ουκ ολίγα, προβλήματα παιδείας αυτής της χώρας. Μου επιτρέπετε, αυτές τις κινήσεις αντιπολιτευτικού πανικού να τις θεωρώ φαιδρές! Και αν θέλει η εν λόγω κυρία να παίξει τον ρόλο του αβανταδόρου στον κ. Τσίπρα, ας το πράξει στο σπίτι της ή στο καφενείο και όχι καταχράζοντας την θέση την οποία άξια; κατέχει στο γυμνάσιο, προφασιζόμενη έγγραφα και αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τα οποία μόνο πανάκεια δεν μπορούν να θεωρηθούν! Κάτι τέτοιοι καρεκλοκένταυροι της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι αδιαλείπτως αιμοδοτούν τις-στείρες σε επιχειρήματα-δράσεις και αντιδράσεις, ελέω μικροκομματικού οφέλους, εχουν μετατρέψει την δημόσια διοίκηση σε ενα σύγχρονο ναό του Σολομώντα, παζαρεύοντας τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Κάποια στιγμή όμως, κάποιος "Ιησούς "θα εισέλθει μενόμενος με μαστίγιο και τότε...ουαί υμίν!!! Αφήστε λοιπόν την Μαριωρή και τους λαϊκισμούς και κάντε την δουλειά σας και το χρέος που έχετε, πάνω απ' όλα, έναντι του ελληνικού λαού!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους καθηγητές του Λυκείου για την αποφασή τους αυτή να δοθεί το ονομα του Γιώργου Μαρέττα στο Λύκειο.Καθηγητής μου πρίν απο 25 χρόνια στο λύκειο μου ενέπνεε το σεβασμό μέχρι σήμερα.Χωρίς να μειώνω την εννοια της λέξης καθηγητής τον εχω στο μυαλό μου ως εναν πραγματικό ΔΑΣΚΑΛΟ.Γεια σου και καλο ταξίδι Κε Μαρέττα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ!ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΥΣΑΡΡΕΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΡΕΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΚΕΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ Η ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Unknown είπε...

Οταν εμαθα για τον θανατο του "κυριου" Μαρετα δεν λυπηθηκα ιδιαιτερα.Ο "κυριος" Μαρετας μου χαρησε φοβερες στιγμες ως ανθρωπος και ως καθηγητης.Οταν λεω ομως φοβερες στιγμες κυριολεκτω και δεν το λεω με την καλη εννοια φυσικα.Ευχαριστω "κυριε" Μαρετα για τις μοναδικες στιγμες που μου προσφερατε γιατι ως καθηγητης προσπαθουσατε να τηρειτε την ταξη και την ηρεμια με βιαιο τροπο και συχνα με υβριστικους χαρακτηρισμους και ως ανθρωπος πραγματικα δεν σας εννοιαξε ουτε μια στιγμη το πως οι αλλοι αισθανονταν με την τρομακτικα απαραδεκτη συμπεριφορα σας,αποδεικνυει περιτρανα για το ποσο δειλο ατομο υπηρξατε και η αυτοκτονια σας αφου δεν σας εννοιαξε καν για το πως αισθανεται η οικογενεια σας και πως θα ζησουν απο δω και περα.Ειναι ντροπη λοιπον να δωθει το ονομα ενος δειλου ανθρωπου σε ενα χωρο διδασκαλιας και σε ενα χωρο απο οπου εχουν βγει σημαντικα ατομα για αυτον τον τοπο.Εχουν περασει απο αυτες τις αιθουσες πολυ πιο σημαντικοι παιδαγωγοι απ'οτι αυτος ο "μη παιδαγωγος".Καληνυχτα σας "κυριε" Μαρετα.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετα με το όνομα που τελικά δόθηκε στο Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας,πιστεύω πως πρέπει να αφήσουμε
τον κύριο Μαρέττα ήσυχο εκεί που είναι.Έχοντας λοιπόν την τιμή να τον γνωρίσω και να τον έχω δάσκαλο
και στα τρία χρόνια του Λυκείου,θα σας πω ότι και ο ίδιος εκεί που βρίσκεται έχει αντιρήσεις για
την παρούσα ονομασία!Δεν ξέρω τι ήταν αυτό το τόσο ανυπέρβλητο,όπως είχε πει ο ίδιος,που τον έφτασε στο σημείο
της αυτοκτονίας...ξέρω όμως πως ποτέ δεν του άρεσαν τιμες.....
Αντίο κύριε Μαρέττα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα είχε η μαργιωρή.....Φυσικά και εγώ με την σειρά μου διαφωνώ με το να δοθεί το όνομα του κ. Μαρετα στο λύκειο..Πιστός στις παραδόσεις του λαού μας αλλά και στην κοινή λογική δεν είναι πρέπον να ονομάσουμε το μοναδικό λυκειο της περιοχης με το επίθετο ενός αυτόχειρα .Δεν ξέρω τον λόγο για τον οποίο ο ανωτέρω αυτοκτόνησε μα με την πράξη του αυτή αναιρεί αυτόματα ότι καλό ίσως έχει διδάξει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ SONIC 7.ΑΘΗΝΑ 2/12/2008.ΤΥΧΑΙΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΤΣΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ,ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ''ΚΟΚΟΡΙΑ'' ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΑΤΕΡ ΚΟΣΜΑ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΠΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΝΕΡΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ!ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΡΕΤΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Η ΕΣΤΩ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΕΤΤΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ,ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ,ΗΤΑΝ...ΗΤΑΝ...ΗΤΑΝ!!!!ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είχα δάσκαλο τον κο Μαρέτα... και τα τρια χρόνια του λυκείου. είμαι τώρα 28χρονών ήταν και είναι ένας από τους αγαπημένους μου καθηγητές. Αυτός ο άνθρωπος αξίζει πολλα. Αν και δεν ήμουν μέσα απο την Αμφιλοχία ποτέ δεν μας ξεχώριζε μας αγαπούσε όλους. Κάτω απο το χαρακτηριστικό μουστάκι του έκρυβε ένα χαμόγελο για όλους μας. Δεν θα κρίνω την τελευταία απόφαση της ζωής του ο ίδιος ξέρει τι έπρεπε να κάνει και το γιατί. Λυπάμαι όμως που πολλά παιδιά απο το χωριό μου δεν θα έχουν την τιμή να γνωρίζουν και να μάθουν απο τον κο Μαρέτα αυτόν τον αξιόλογο άνθρωπο, αυτόν τον αξιόλογο καθηγητή. κε Μαρέτα θα τα ξαναπούμε κάποτε...