Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Σχέδιο σωτηρίας για τον Αμβρακικό

Προς έγκριση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 - 2013 "Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών´´) έχει υποβάλλει από τις 18 Δεκεμβρίου 2008 Σχέδιο Τοπικού Προγράμματος η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νότιας Ηπείρου - Αμβρακικού «ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.». Το Σχέδιο υποβλήθηκε και για τους τρεις (3) νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας, Η Δημόσια Δαπάνη του ανέρχεται στις 7.496.500 ευρώ. Οι περιοχές παρέμβασης, (σύμφωνα με την προκήρυξη, επιλέξιμες παράκτιες ζώνες δεν υπερβαίνουν τα 10 χλμ. από την ακτή ή τα 5 χλμ. από το όριο της Λιμνοθάλασσας) είναι οι: Δήμος Πρέβεζας, Δήμος Αμβρακικού, Δήμος Αράχθου, Δήμος Κομποτίου (Δ.Δ. Κομποτίου), Δήμος Μενιδίου (Δ.Δ. Μενιδίου), Δήμος Αμφιλοχίας, Δήμος Ανακτορίου και Μεδεώνος (Δ.Δ. Τρύφου και Δ.Δ. Κατούνας) και η Κοινότητα Κομμένου.
Το Σχέδιο σύμφωνα με την προκήρυξη περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες παρεμβάσεων ενδεικτικά: Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών (Επενδύσεις διαφοροποίησης προς μη αλιευτικές δραστηριότητες από αλιείς, Επενδύσεις από μη αλιείς, Επενδύσεις στον τομέα της αλιείας). Δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών (Υποδομές για την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας, Υποδομές και υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αλιευτικές περιοχές, Ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών, Διατοπική - διακρατική συνεργασία μεταξύ παράκτιων περιοχών μέσω της δικτύωσης και διάδοσης βέλτιστων πρακτικών).
Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα θα είναι αλιείς, αλιευτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις, συλλογικοί φορείς, κάτοικοι και Ο.Τ.Α. της περιοχής παρέμβασης.
Πηγή:Αναγγελία

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΞΥΠΝΑΤΕ...!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΤΕΨΩ ΦΟΥΝΤΑ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ;

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Ζωνιανά αθάνατα!Ρόδα, πρέζα και καλάνσικοφ!!!