Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Σοβαρές οι ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας

Η Βουλευτής του νομού μας, Σοφία Γιαννακά, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών με θέμα τις ελλείψεις του Δασαρχείου Αμφιλοχίας.
Η Βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή της ότι το Δασαρχείο Αμφιλοχίας έχει υπ’ ευθύνη του μια πολύ μεγάλη έκταση του νομού Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία περιλαμβάνονται οι επαρχίες Βάλτου και Ξηρομέρου, συνεπώς και μεγάλο κομμάτι του σημαντικότατου από περιβαλλοντικής άποψης Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι αν και είναι επιφορτισμένο με ένα πολύ μεγάλο όγκο εργασίας στερείται τόσο προσωπικού, όσο και εξοπλισμού. «Δυο δασολόγοι και τρεις δασονόμοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου δασαρχείου, ενώ ο κανονισμός λειτουργίας του προβλέπει εννιά δασολόγους και δεκαοχτώ δασονόμους αντίστοιχα». Περαιτέρω δέκα δασοφύλακες είναι υπεύθυνοι για τα δεκαπέντε δασοφυλάκεια που υπάρχουν, παρότι προβλέπονται τριάντα επτά οργανικές θέσεις.
Η βουλευτής τόνισε ακόμη ότι σοβαρές είναι και οι ελλείψεις στο διαθέσιμο εξοπλισμό, ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος. «Παρότι το Δασαρχείο έχει κάνει εκκλήσεις για την προμήθεια ενός καινούριου οχήματος αλλά και για την εξασφάλιση των απαιτούμενων εξόδων κίνησης, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει καν ασχοληθεί με το αίτημα», σημείωσε η Βουλευτής.
Τονίζοντας την ανάγκη πλήρωσης των οργανικών θέσεων αλλά και εξασφάλισης επαρκούς και σύγχρονου εξοπλισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει η δασική προστασία κατά τους θερινούς μήνες, η Βουλευτής έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς:
1. Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στην άμεση πρόσληψη των δασονόμων, δασολόγων και δασοφυλάκων που απαιτούνται για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Δασαρχείου Αμφιλοχίας; Θα εξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο το αίτημα του Δασαρχείου για προμήθεια νέων οχημάτων και κάλυψη των εξόδων κίνησης τους, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του Δασαρχείου;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια τώρα οι ελλείψεις!Η Σοφία της διαπλοκής τώρα τις θυμήθηκε;Όλα τώρα έγιναν;