Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Αποτίμηση του Πανελλαδικού αποτελέσματος!

Πέρασαν και Ευρωεκλογές,εν μέσω ενός ηλιόλουστου όμορφου 3ημέρου. Ως συμπέραμα εμείς διακρίνουμε τεσσερεις νικητές και 3 ηττημένους σ'αυτές τις εκλογές!Ο πρώτος και αδιαμφισβήτητος νικητής, η αποχή,που έφτασε στα επίπεδα ρεκόρ του 48%,πράγμα που σημαίνει ότι 1 στους 3 έλληνες δεν προσήλθε να ψηφίσει,μιας και στους εκλογικούς καταλόγους είναι καταγεγραμμένοι πολλοί περισσοτεροι από τους εν ενεργεία ψηφοφόρους!Δεύτερος νικητής, ο Γιώργος Παπανδρέου,ο οποίος κατάφερε την πρώτη του επικράτηση απέναντι στο Κώστα Καραμανλή,πέρνοντας έτσι τον αέρα του νικητή,έστω και αν ο ενθουσιασμός μετριάστηκε από τα αποτελέσματα μετά τις υψηλότερες προσδοκίες από τα πρώτα exit polls.Τρίτος νικητής αδιαμφισβήτητα ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ,που σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του,αναδείχθακε τέταρτο κόμμα,εξέλεξε και δεύτερο Ευρωβουλευτή και ήταν τρίτο σε 24 Νομούς της Χώρας!Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δικαιώθηκε απολύτως για την τακτική του να κρατά σκληρή στάση στο θέμα των λαθρομεταναστών,πράγμα για το οποίο ανταμείφθηκε από έναν λαό που βλέπει ολοένα και να μεγαλώνει το πρόβλημα,ιδίως στα αστικά κέντρα,χωρίς οι Κυβερνήσεις να δείχνουν να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισής του!Έτσι αναδεικνύεται ως ένας πιο δυνατός παίχτης της πολιτικής σκακιέρας πλέον καθώς και ως βαρόμετρο για τις εξελίξεις και κινήσεις στην Νεα Δημοκρατία!Τέταρτος νικητής,έστω και όχι στο βαθμό που αναμενόταν,οι Οικολόγοι Πράσινοι που μπαίνουν και ουσιαστικα στην κεντρική πολιτική σκηνή με την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο!Από την άλλη πλευρά χαμένο βγήκε όλο το πολιτικό σύστημα,καθώς ο λαός τους γύρισε την πλάτη,δίνοντας το σαφές μήνυμα πως αν κάτι δεν αλλάξει,χρόνο με το χρόνο θα μένουνε πιο λίγοι!Δεύτερος χαμένος φυσικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας,που δείχνει να χάνει οριστικά πλέον τα σκίπτρα από το ΠΑΣΟΚ,ενώ δείχνει να ισχυροποιείται η θέση του ΛΑΟΣ μέσα στην ευρύτερη δεξιά παράταξη.Όλα αυτά οδηγούν στην εσωστρέφεια την ώρα που η Κυβέρνηση καλείται να πάρει σκληρές αποφάσεις για την μειωση του ελλείματος!Τρίτος χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η κύρια συνιστώσα αυτού ο Συνασπισμός,του οποίου τα εσωτερικά προβλήματα τον έφεραν πολύ χαμηλα,5ο κόμμα, και πλέον οι εσωτερικές του εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες με την ανανεωτική πτέρυγα να περνα στην αντεπίθεση και τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να είναι σε δινή θέση!Αυτά είναι λοιπόν κάποια από τα συμπεράσματα των Ευρωεκλογών,από τις οποίες μας μένει πως κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά προκειμένου να γυρίσουν οι πολίτες,και ειδικά οι νέοι στις κάλπες.Τέλος αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα φέρνει πιο κοντά τις Εθνικές Εκλογές καθώς η έστω ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίς δεν δείχνει να ανταποκρίνεται και σε λαϊκή πλειοψηφία!
Αργότερα θα ακολουθήσει και το σχόλιο για το Αποτέλεσμα στο Νομό και το Δήμο μας,γι'αυτό μην βιάζεσται και κρατήστε τα σχόλια σας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά απίστευτο....
Γεώργιος Καρατζαφέρης (IND/DEM). – Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σεβόμαστε τις αρχές της κάθε χώρας. Ανεξαρτήτως, αν αυτή η χώρα είναι φιλική, λιγότερο φιλική ή περισσότερο φιλική, αυτή η χώρα έχει αποφασίσει μια ονομασία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ονομασία αυτής της χώρας. Τα άλλα –νομίζω το αντιλαμβάνεται ο καθένας– δεν είναι δημοκρατικά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Όπως και εάν επιθυμεί αυτή η χώρα να αποκαλείται, οφείλουμε να το σεβαστούμε. http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=CRE&reference=20060426&secondRef=ITEM-007&format=XML&language=EL

.Έχει ψωμί το εμπόριο πατριωτισμού!! και ως γνήσιοι 'ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΊ" ΠΕΡΙΦΈΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΉ ΤΟΥ1.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΈΔΩΣΕ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΆΛΛΩΣΤΕ.."ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!!" ΤΟ ΑΛΛΟ :"ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙ ΠΟΕΊ Η (ΑΚΡΟ) ΔΕΞΙΑ ΣΑΣ .." ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΩΑΜΕΘ

Ανώνυμος είπε...

διαβαζοντας ενα blog του μεσολογγιου,επεσα πανω σε κατι δηλωσεις του υφυπουργου υγειας. Ελεγε λοιπον πριν το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της κυριακης οτι ο λαος θα δωσει την απαντηση και θα κλεισει την ψαλιδα.αν μπορει κ τολμα ας ριξει ο ιδιος μια ματια,στα αποτελεσματα της Αμφιλοχιας!!να δει μια απαντηση στις φιεστες και στα ελικοπτερα!!!ο κοσμος γυρισε την πλατη στην φτηνη πολιτικη εκμεταλευση μεσω της υγειας.