Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή της Σοφίας Γιαννακά στην Υπουργό Παιδείας για τα σχολικά κτίρια του Νομού


Τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι γνωστά και είχαν επισημανθεί με κάθε δυνατό τρόπο στην προηγούμενη κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Επί σειρά ετών μαθητές και καθηγητές αναγκάζονται να μορφώνονται μέσα σε άθλια σχολικά κτίρια που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία δύσκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα σε πολλά σχολεία του Νομού, είναι το σχολικό κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου. Ο σεισμός της 10ης Απριλίου 2007, κατέστησε το εν λόγο κτίριο ακατάλληλο και οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε λυόμενο κτίριο. Από τον Απρίλιο του 2007 μέχρι σήμερα καθηγητές και μαθητές παραμένουν σε λυόμενα, προσπαθώντας κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να επιτελέσουν το άκρως ιερό έργο της εκπαίδευσης. Ενώ η αγορά οικοπέδου έχει γίνει από τον Δήμο, δεν διαφαίνεται η ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το επίσης σεισμόπληκτο Γυμνάσιο Γαβαλούς που αν και έχει κριθεί επισκευάσιμο εξακολουθεί να στεγάζεται σε λυόμενα. Σας αναφέρω επίσης το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το οποίο ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση, διαφαίνεται η μεταφορά του σε έξι λυόμενες αίθουσες και όχι σε μία μόνιμη κατασκευή, εναρμονισμένη με τον περιβάλλοντα χώρο Τέλος, στη Βόνιτσα το Γυμνάσιο στεγάζεται κυρίως σε λυόμενες αίθουσες μετά το σεισμό της Λευκάδας το 2003. Θεωρώ πως είναι αδιανόητο εν έτη 2009 να καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε ΤΟΛ, προκάτ και λυόμενα κτίρια. Καθίσταται αναγκαίο να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης και να αναβαθμιστούν οι συνθήκες εκπαίδευσης με την άμεση κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων. Για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ να μεριμνήσετε και να επιληφθείτε προσωπικά για την άμεση επίλυση του θέματος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ 4-5 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΑΛΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά η κυρία δεν γνωρίζει ότι ΄για τα Σχολικά κτίρια υπεύθυνη υπηρεσία είναι ο ΟΣΚ που με την αναδιανομή υπηρεσιών έχει μεταφερθεί στο Υπ. Υποδομών . Κρίμα και νομίζω ότι είναι και επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής .