Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Κινητικότητα και ενθουσιασμός στο γαλάζιο στρατόπεδο μετά την εμφάνιση ανεξάρτητης υποψηφιότητας

Και να που ο πρώην Νομάρχης Ευρυτανίας επανέρχεται στο προσκήνιο...λίγο το 50%,λίγο το ενδεχόμενο και δεύτερης υποψηφιότητας από το χόρο του ΠΑΣΟΚ σας είπαμε πως άνοιξαν την όρεξη σε γαλάζια στελέχη που μέχρι τώρα κοιτούσαν αποστασιοποιημένοι!Ένας εξ αυτών είναι ο κ Δημοσθένης Τσιαμάκης,του οποίου το όνομα είχαμε αναφέρει πριν αρκετό καιρό και δείχνει πια να είναι μία πολύ πιθανή λύση για την Νέα Δημοκρατία στην Αμφιλοχία!Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως έχουν αρχίσει να ακούγονται και άλλα ονόματα που έως τώρα το απέκελειαν και τώρα άρχισαν να το καλοβλέπουν!Βέβαια αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις με την όποια βεβαιότητα...ο πράσινος αντάρτης φέρνει πιο κοντά τον Τσιαμάκη,αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους ...αλλά αντιστρόφως ο κ Τσιαμάκης απομακρύνει το ενδεχόμενο να τελεσφορήσει η ανεξάρτητη υποψηφιότητα!Μόνη σταθερά ο Δήμαρχος,ο οποίος όμως για πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπει το παιχνίδι να παίζεται χωρίς αυτόν και τον εφιάλτη της 2ης Κυριακής του '98 να επιστρέφει!Γι'αυτό και έχει αρχίσει τα τηλεφωνα τώρα που βλέπει πως δεν είναι πανίσχυρος όπως νόμιζε και τα πόδια της φανταστικής αυτοκρατορίας του αποδεικνύονται πύλινα!Καυτό λοιπόν αναμένεται το καλοκαίρι και κάπου εκεί μεταξύ Δημαρχείου και "entro" οι θερμοκρασίες αναμένονται χτυπήσουν κόκκινο!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσαμάκης είναι απίστευτα διαπλεκόμενος.
Την προυγούμενη φορά ορκιζόταν ( όπως το ακούτε- έβαλε το χέρι του στο ευαγγέλιο) και όρκιζε τα στελέχη της Ν.Δ. του Ινάχου, ότι θα είναι υποψήφιος, μέχρι να δημιουργηθεί το κλίμα: « μόνο με τον Τσαμάκη παίρνουμε τον Δήμο» και μετά τους άδειασε, και κατέληξαν σε διάσπαση για να σιγουρέψει την εκλογή ο Τουρουνίδης. (Ρωτήστε αν τολμά να σταματήσει για καφέ στο Βάλτο ο Τσαμάκης….)
Τώρα πάλι όταν άρχισαν οι διασπαστικές τάσεις στο ΠΑΣΟΚ, σαν από μηχανής Θεός έρχεται ο Δημοσθένης να φοβίσει τους αντάρτες και να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ γύρω από τον Κοιμήση, και ταυτόχρονα να μην προκύψει κάποια άλλη υποψηφιότητα από ΝΔ.( να υπάρχει πάντα ανοιχτή πόρτα για τον ανοιψιό μας)

Και μέσα σ’όλα αυτά ο Τσαμάκης συμπληρώνει αισίως τα 70 χρόνια του ( που ζωή να ‘χει ο άνθρωπος να τα κατοστήσει)

Τέτοια ΓΟΥΡΝΑ είναι η ΔΕΞΙΑ στην Αμφιλοχία, που χαιδεύει τους αριβίστες της πολιτικής για αυτό θα τους ξεφτιλίζει μια ζωή ο Κοιμήσης. Κι αν ο Κοιμήσης έχει πρόβλημα με τους δικούς του, αυτή τη φορά θα τον στηρίξουμε εμείς οι γνήσιοι και άδολοι Νεοδημοκράτες που βαρεθήκαμε να παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες μας οι επαγγελματίες πολιτικοί ( Μάριος- Μαρία –Τσαμάκης κ.λ.π.)

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι αδολοι δεξιοι περαστε και ριξτε απο ενα φασκελο, απο γνωστο κεντρικο, στεκι δεξιων ,του "στρογγυλου"της αμφιλοχιας,. γιατι οι εκει ινστρουκτορες εχουν μεγαλη ευθυνη ,για την ανυπαρξια της αντιπολιτευσης.. ειναι συγκεκριμενα τα προσωπα που επεβαλαν το" μαρακι" το 2006!!τωρα σασ γλενταει ο κοιμησησς και οι γερονταρες του.. γιατι ετσι σας αρεσει.

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΑ ΡΕ ΓΝΗΣΙΕ ΚΑΙ ΑΔΟΛΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗ ΕΙΣΑΙ.ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε τη μεγαλύτερη τραγωδία του τόπου. Πρόκειται όντως για κυβέρνηση ηλιθίων.!
Δανείστηκαν για ένα μόλις εξάμηνο, σε βάρος του εθνικού χρέους, με 4,65%, όταν η Γερμανία δανείζεται με 0,45% (!) και ...πανηγυρίζουν.
Άκουσαν τον Όλι Ρεν που ανερυθρίαστα προτείνει - δηλαδή επιβάλλει, ουσιαστικά - να μπλοκάρονται οι κοινοτικές επιδοτήσεις για αγρότες και αλιείς, για τις χώρες που το έλλειμμά τους υπερβαίνει ή προσεγγίζει το όριο του 3% του ΑΕΠ και το χρέος βρίσκεται πέραν του 60% του ΑΕΠ, με ανοδική πορεία.
Και τον πρόεδρο της Ε.Ε., Βαν Ρομπάι, να μιλάει για αναστολή επιδοτήσεων στα "απείθαρχα" δημοσιονομικώς κράτη.
Δηλαδή, να προδιαγράφει πως θα πεθάνουν οι αγρότες και οι ψαράδες στην Ελλάδα.
Μαγείρεψαν τα στοιχεία που έφεραν στη Βουλή για τις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων στο διάστημα Νοεμβρίου 2009-Απριλίου 2010, όπου η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος ενίσχυσαν… τους κερδοσκόπους που κατήγγελλαν!
Αυτό επανέρχεται και το αποκαλύπτει η Βάσω Παπανδρέου με άλλους 14 βουλευτές… του ΠΑΣΟΚ!
Και την ίδια ώρα δημιουργούν επιχείρηση εκμετάλλευσης των επαίνων από εκείνους που στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία, κλείνουν επιχειρήσεις, μεγιστοποιούν την ανεργία και τη φτώχεια και επιβάλλουν συνταγματικά πραξικοπήματα.
Είναι η κυβερνώσα ..."παρέα", την οποία γνωρίζουν και τα εκτός παρέας μέλη της και κάνουν μικρές επιθέσεις για να μην επιχειρήσουν μαζική έξοδο με επίθεση αυτοκτονίας και συντροφοκτονίας.
Αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μέλλον των επόμενων γενεών σε ώρα μεγάλης κρίσης και ιστορικών αποφάσεων.
Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στη χώρα.
Χειρότερο και από έναν πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός τελικώς θα «λειτουργεί» με LNG ή με LPG;

Της Χρυσας Λιαγγου

Σκεπτικισμός και ατονία έχουν διαδεχθεί τη δυναμική που εκφράστηκε από κυβερνητικής πλευράς προ τετραμήνου με την ανακοίνωση του ενδιαφέροντος του Εμιράτου του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ σε ένα ενεργειακό έργο-μαμούθ στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Ζώνη του Αστακού. Η είδηση, που είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στις 7 Μαρτίου, συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια αναστροφής του αντιαναπτυξιακού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά παράλληλα προκάλεσε και ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενό της.

Η κυβερνητική ανακοίνωση αναφερόταν σε επένδυση μονάδας LNG και τερματικού σταθμού για τη μεταφορά LNG στο λιμάνι του Αστακού και μάλιστα εξαγωγικού χαρακτήρα, αφού τόσο η ενέργεια που θα παράγεται όσο και το αέριο που θα φτάνει εκεί θα μεταφέρονται μέσω δύο ακόμη έργων, ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου κι ενός υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου, στην αγορά της Ιταλίας. Τα πρώτα ερωτήματα που διατυπώθηκαν συνδέονταν με τα κίνητρα του Κατάρ να επενδύσει στην Ελλάδα για να εξάγει σε μια άλλη αγορά και όχι να επενδύσει απευθείας στην ίδια, όπου μάλιστα διαθέτει ήδη τέρμιναλ LNG ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος του έργου και μειώνοντας αντιστοίχως την απόδοσή του.
Ο δε νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος στην ομιλία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που ενέκρινε το σχέδιο, απέφυγε επίσης επιμελώς να κατονομάσει το καύσιμο και αναφέρθηκε σε «LNG ή όπως άλλο οριζόμενο αέριο». Προς τι όμως αυτή η «αποστασιοποίηση»;

Ασφαλής απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει δοθεί ακόμα.

Το Κατάρ ως χώρα παραγωγός διαθέτει μεγάλες ποσότητες LPG και αναζητεί τρόπους διάθεσής του. Το γεγονός αυτό εξηγεί και το ενδιαφέρον για την επένδυση της μονάδας στον Αστακό, ισχύος άνω των 1.000 MW. Για τις ανάγκες της μονάδας εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται περί τα 50 δρομολόγια ετησίως ειδικών δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ, που θα εκφορτώνουν σε ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης που θα γίνουν στον Αστακό. Το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ, ενώ εμφανίσθηκε να διευρύνεται, εκτός του τέρμιναλ LNG, μέχρι και σε μονάδα παραγωγής άλγης, που θα αξιοποιεί το CO2 από την καύση του LPG, προς το παρόν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη μονάδα LPG. Aίτηση στις αρμόδιες αδειοδοτικές αρχές δεν έχει κατατεθεί για κανένα άλλο έργο, ενώ ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Abdullah bin al Attiyah εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Energy Intelligence που εξειδικεύεται σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, να δηλώνει στις 23 Ιουνίου ότι η κρατική εταιρεία της χώρας του ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG που σχεδιάζεται στην Ελλάδα, όχι όμως να επενδύσει σε τέρμιναλ LNG.

Το τοπίο κατά συνέπεια παραμένει ως προς αυτό το σημείο θολό. Από τις 20 Μαΐου που η ΡΑΕ σε χρόνο-ρεκόρ ενέκρινε την άδεια κατασκευής της μονάδας δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Η αρμόδια υπουργός ΠΕΚΑ, που από την αρχή κράτησε αποστάσεις από το έργο, ανέθεσε μελέτη στη ΔΕΠΑ για την επικινδυνότητα της μονάδας στην οποία θα στηριχθεί για την έκδοση της διυπουργικής απόφασης που απαιτείται για τη χρήση του καυσίμου στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού. Η μελέτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου. Την αίτηση για άδεια δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1.010 MW κατέθεσε η κοινοπραξία «Astakos Power Plan Concorctium». Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 70% από δανεισμό. Με την κατάθεση της αίτησης, πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι το καύσιμο είναι LPG και όχι LNG.

Η θολούρα που επικρατεί γύρω από την επένδυση του Κατάρ ερμηνεύει και την κυβερνητική μεταστροφή από την αρχική ευφορία στον σκεπτικισμό. Περισσότερο φως στην υπόθεση ίσως ρίξει η αναμενόμενη μέσα στον Iούλιο επίσκεψη του κ. Αttiya στην Αθήνα, με αντικείμενο την πορεία της επένδυσης.

kathimerini.gr

Ανώνυμος είπε...

Ολα για τον ανιψιο γινονται.Αντε να δουμε παλι,ποιον απιθανο θα σκεφτουν...γιατι μεταξυ μας ο John ειναι απιθανος για δημαρχος!ε,ποτε!

Ανώνυμος είπε...

TO ΔΗΜΟ ΤΣΙΑΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

poios Smyris mwre panta na mplaixete kai aytwn twra, poy ehei asholi8ei autos? An ftaiei kapoios aytos einai h Sotiriou kaneis allos. O smyris thn evale th sotiriou kai tous allous na kanoun ayta?