Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πιστεύουμε ότι ο τόπος μας δεν χρειάζεται επαγγελματίες Δημάρχους...

«Οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι ένα στοίχημα για τον τόπο μας. Με τον «Καλλικράτη» δημιουργούνται νέα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή μας. Ανοίγονται καινούργιες δυνατότητες για να βελτιώσουμε την ζωή στα χωριά μας. Θα υπάρξουν όμως και δυσκολίες, που για να τις ξεπεράσουμε χρειάζεται η συνεργασία όλων. ΨΗΦΙΣΤΕ ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο, ΚΑΙ όχι πολιτικούς. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΑ. Στην ζωή μας έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αξιώματα, αλλά να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας. Για εμάς που ζούμε εκεί, για τα παιδιά μας. Αν εμείς, που ζούμε στα χωριά του Δήμου, δεν δραστηριοποιηθούμε, ο τόπος μας θα ερημώσει, τα ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ θα μείνουν απροστάτευτα, το φυσικό περιβάλλον θα κινδυνεύσει και οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για όλο τον Δήμο Αμφιλοχίας. Γι’ αυτό στις εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει είμαστε παρών με τοπικούς συμβούλους! Πιστεύουμε ότι ο τόπος μας δεν χρειάζεται επαγγελματίες Δημάρχους, ούτε κομματόσκυλα υποψηφίους. Το μοντέλο αυτό απέτυχε. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο μας, που τρέχουν σε κάθε περίσταση, που βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο.
\
"ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΟΥΤΡΟΥ"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ. ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΠΑΝΕ ΚΑΙ'' ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ''. ΜΕΤΑ, ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΚΕΙ . ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΡΔΕΛΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΟΚΟΛΛΑ, ΣΑΝ ΤΗ ΓΡΗΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ. ''ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΎΤΕΡΗ ΖΩΗ,ΚΛΠ ΚΛΠ''. ΜΩΡΕ, ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗ ''ΚΟΥΤΑΛΑ''ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΠΑΘΙ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΥΝΕΓΕΙΡΟ. ΠΛΑΚΑ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

Άλλοτε και τώρα...
Ιωάννης Καποδίστριας
πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος , προς την Δ' Εθνοσυνέλευση

«…Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της...»
«…εφ' όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ανώνυμος είπε...

Μια επιστολή-καταπέλτης από τον τ. Υπουργό Γιάννη Καψή που κάνει κυριολεκτικά "ρόμπα" τον απύλωτο κ. Πάγκαλο. Εάν υπήρχε ακόμη κάποια τσίπα σε κάποιους αμετροεπείς "πολιτικούς" ο διασκεδαστής των βοθροκάναλων θα φρόντιζε να εξαφανιστεί από την χώρα, μετά από αυτήν την δημόσια διαπόμπευσή του, αλλά όσο θα υπάρχουν φυτά με ψήφο δεν είναι και τόσο εύκολο να απαλλαγούμε από πάγκαλους...
ΔΕΕ

Από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κύριε Διευθυντά,


Φτάνει πια! Οι εβδομαδιαίες -όπως η προ ημερών- εκρήξεις αρλουμπολογίας του κληρονόμου της «θείας Αγλαΐας» αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου έφθασαν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου και απειλούν να ολοκληρώσουν την απαξίωση της πολιτικής στην πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, όταν και άλλοι συνάδελφοι σπεύδουν να ενστερνιστούν τις συκοφαντίες του. Ο κ, Πάγκαλος ανατρέπει και το δικαιικό μας σύστημα και προσφεύγει σε μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης καλώντας τα θύματα των συκοφαντιών του να αποδείξουν την αθωότητα τους. Παρά αυτά θα τον ακολουθήσω. Του απαντώ :
-Ουδέποτε έκανα ή επεχείρησα να κάνω οποιονδήποτε διορισμό στο Δημόσιο ή στις αμαρτωλές δημοτικές επιχειρήσεις.
-Υπερασπίστηκα με σθένος τον λεγόμενο «νόμο Πεπονή», δηλαδή τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, τη σπουδαιότερη ίσως κοινωνική αλλαγή της οκταετίας του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, και ουδέποτε επιχείρησα να ρίξω σε αυτόν ευθύνη για την ανεργία.
-Πολέμησα την νοοτροπία των «δικών μας παιδιών». Και υπερασπίστηκα το δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να έχουν πρόσβαση στην εργασία.
Είναι αλήθεια ότι είχαμε πάντοτε διαφορά νοοτροπίας με τον συντονιζόμενο από τον κ. Ραγκούση αντιπρόεδρο όσον αφορά την λειτουργία ενός πολιτικού.
«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
«Κανείς», του είχα απαντήσει.
«Ε, τότε δεν θα εκλεγείς». Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος…
Απειλείται δε και η εκλογή της συζύγου του.
Και για να τελειώνουμε: Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω. Για να το λέει....
Αρνούμαι όμως αυτήν την κατηγορία για τον εαυτό μου. Στην πολιτική έδωσα, δεν πήρα. Αναγκάστηκα να πουλήσω ένα κτήμα στο Διόνυσο, ένα διαμέρισμα στην Ιπποκράτους (της συζύγου μου) και ένα εξοχικό στο Σοφικό (της συζύγου μου) και αυτή τη στιγμή η μόνη ιδιοκτησία που έχω είναι το σκάφος μου (12 μέτρα) και ένα αυτοκίνητο που αγόρασα μεταχειρισμένο. Και δεν προσδοκώ καμία κληρονομιά.
[Σημείωση: Προς αποφυγή παρανοήσεων. Δεν αμφισβητώ επ’ουδενί την νομιμότητα των κτήσεων του κ. Πάγκαλου και όπως, δε, είπε ο κ. Βουλγαράκης, παν το νόμιμο είναι και ηθικόν. Μόνον που ο κ. Βουλγαράκης δεν έκανε ποτέ τον Σοσιαλιστή.]
Ελπίζω ο κ. Πάγκαλος να μην μου απαντήσει. Θα το θεωρήσω σαν αίτηση συγγνώμης. Διαφορετικά θα ήταν δυσάρεστο να ανεβοκατεβαίνουμε στα κτήρια της τέως Σχολής Ευελπίδων.


Γιάννης Καψής