Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αύριο οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Κατσιφάρα

Αύριο, Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, στις 12.30 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Δυτικής Ελλάδας του Απόστολου Κατσιφάρα στην Πάτρα. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για την Αιτωλ/νία.
Το 90% του συνδυασμού “Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο”, θα παρουσιαστεί αύριο στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα, ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις ανά νομό και στην Αιτωλ/νία η σχετική εκδήλωση θα γίνει στο Αγρίνιο.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες φέρνουν νομαρχιακούς συμβούλους του Θύμιου Σώκου, να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, όπως ο Γιώργος Παπππάς, ο Σ. Αυγέρης και ο κ. Χριστογιάννης. Επίσης θεωρείται πως έχουν "κλειδώσει" η τραπεζικός Χριστίνα Σταρακά, ο υπάλληλος του ΟΤΕ, αντιπρόεδρος του ΚΑΦΚΑ και γραμματέας της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αμφιλοχίας Γιώργος Τσόγκας. Από το Μεσολόγγι θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του κ. Τέγα , ενώ ακούγεται και το όνομα του γραμματέα της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι Γιάννη Βισβίκη. Πιθανότητες συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του πρ. προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου Αντώνη Γρίβα του εκπαιδευτικού κ. Πολιτόπουλου και του γραμματέα της ΤΟ Ναυπάκτου Γ. Αθανασόπουλου.
Ο πρ. δήμαρχος και πολιτευτής Αθ. Τορουνίδης, όσο και ο δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης, τελικά δεν θα είναι υποψήφιοι, αν και πληροφορίες τους έφερναν σίγουρους, ενώ ο περιβαλλοντολόγος Γιάννης Σελιμάς έχει εκδηλώσει σχετική επιθυμία.

Πηγή: www.agriniopress.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ν. Τσούκαλης: Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό

Μιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στην επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα επικινδυνότητας. Το LPG δεν είναι ένα «αθώο» αέριο. Δεν είναι το φυσικό αέριο.Είναι το υγραέριο! Γι' αυτό και υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση (κίνδυνος από έκρηξη, με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων).
Η απόλυτη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε τόπο εγκατάστασης τέτοιων επιχειρήσεων που καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν επιδιώκει να αποδεχθεί στο έδαφός της (το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία!)
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

Ανώνυμος είπε...

Άντε, ρε, Τσούκαλη! Για λίγο θα τα λες ακόμα αυτά. Όταν θα μπεις κι εσύ στο ΠΑΣΟΚ, όπως το συνηθίζετε εσείς οι προοδευτικοί, θα το βουλώσεις. Μήπως αυτός δεν είναι ο λόγος που κάνατε τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και σιγά σιγά συμπλέετε με το κυβερνών κόμμα, όπως η συνεργασία σας στην Αθήνα, μέχρι να' ρθει η μεγάλη ώρα. Ο αρχηγός σας λέει πως οι εκλογές αυτές δεν σχέση με το μνημόνιο, όμως σας πρόλαβε ο σύμμαχός σας πρωθυπουργός και ξεκαθάρησε πως έχει χαρακτήρα δημοφημίσματος. Τώρα θα διαλύσετε τις συμμαχίες σας όπως αυτή στο δήμο της Αθήνας;Τίποτε δε σέβεται αυτός ο Γιώργος ΑΠ!!!!