Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ…Ή ΜΑΛΛΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΦΑΪ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΙΕΙ

Μπορεί να κατατέθηκαν οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές, αλλά το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς θα έχει άλλη σύνθεση από αυτή που κατέθεσε χθες. Σοβαρά προβλήματα νομιμότητας ανακύπτουν για το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Αμφιλοχίας, κ. Ιωάννη Πρεβεζιάνου, μετά τη σύνθεση του συνδυασμού του που κατέθεσε ο ίδιος στο Πρωτοδικείο Αγρινίου χθες το βράδυ και μόλις λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών. Με βάση τα ονόματα, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών, έκανε το σοβαρό λάθος να τοποθετήσει μόνο από δύο υποψηφίους και μόνο από ένα φύλο (άντρες), στις 4 τοπικές κοινότητες Αγριδίου, Αμπελακίου, Κεχρινιάς και Σταθά (προφανώς γιατί δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άλλους), χωρίς να τηρήσει την από τον νόμο 3852 / 2010, άρθρο 18 παρ.3, την από το νόμο 3870/2010, παρ. 10, περ. γ΄ και τη σχετική με το θέμα εγκύκλιο 18/2010 του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, προβλεπόμενη για τα δύο φύλα ποσόστωση, με βάση την οποία έπρεπε να ορίσει έναν άντρα και μία γυναίκα. Επίσης επειδή ήδη από χθες το βράδυ το Πρωτοδικείο του αφαίρεσε από το συνδυασμό της Βαρετάδας την κυρία Λαγοπάτη γιατί υπερέβαινε τον ανώτατο αριθμό υποψηφίων που είναι για την εν λόγω τοπική κοινότητα δύο, γεννάται θέμα για τη νομική επάρκεια όσων ασχολήθηκαν με την κατάρτιση του συνδυασμού, αφού υπέπεσαν σε τόσο τραγικά λάθη. Προφανώς αυτό το λάθος έγινε είτε γιατί δεν γνώριζαν ότι η Βαρετάδα εκλέγει μόνο εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας λόγω πληθυσμού ή λόγω της νύχτας και της βιασύνης μπέρδεψαν τις υποψηφιότητες. Σημασία έχει ότι η εν λόγω κυρία, αν και ανακοινώθηκε, σήμερα δεν είναι υποψήφια. Εκτός των ανωτέρω, ο συνδυασμός παρουσιάζει πολλά κενά υποψηφιοτήτων τόσο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο των δημοτικών συμβούλων της Αμφιλοχίας όσο και σε πολλές τοπικές κοινότητες. Π.χ. στην τοπική κοινότητα Μέγα Κάμπου δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος (δηλαδή εδώ το αποτέλεσμα είναι γνωστό από τώρα, ότι κερδίζει ο κ. Κοιμήσης) στο Τρίκλινο αντί για τέσσερις υπάρχει μόνο ένας, προαναφέρθηκαν ήδη 4 τοπικές κοινότητες μόνο με τις μισές υποψηφιότητες κοκ σε αντίθεση με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Αμφιλοχίας κυρίου Αποστόλου Κοιμήση που έχει πληρότητα 100% και αναγνωρίσιμα πρόσωπα παντού. Αχ βρε Ιωάννη, αχ βρε Ιωάννη… Ένας Αμφιλοχιώτης εκλογομάγειρας

Πηγή: Sara Kai Mara

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ; ΚΛΕΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΕΙ OTI TA ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ Ο π.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 2006 ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΑ... ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΡΓΟ ΚΟΙΜΗΣΗ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Προς πηγη: ΣΑΡΑ & ΜΑΡΑ
Παρά το μακροσκελέστατο άρθρο σου και αφου παρέθεσες όλη τη νομολογία, περί των εκλογών (εγκυκλίους, νόμους άρθρα, παραγράφους περιπτ, και άλλα, ομίζω ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις. Στη σελ. 31 της εγκυκλιουυ 18, το υπουργείο αναφέρει τα εξής:Εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα :

Σε περίπτωση κατά την οποία, συνδυασμός δεν δηλώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών, τότε η ποσόστωση των δύο φύλων υπολογίζεται επί του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στη γραπτή δήλωση του συνδυασμού.

Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση κατά την οποία, συνδυασμός δηλώσει υποψήφιους συμβούλους ίσο με τα 3/5 των μελών του αντίστοιχου συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας ή ίσο με το 1/3 των μελών του αντίστοιχου συμβουλίου της τοπικής κοινότητας. Δηλαδή η ποσόστωση των δύο φύλων υπολογίζεται επί του αριθμού των υποψηφίων συμβούλων της αντίστοιχης δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στη γραπτή δήλωση του συνδυασμού. Επομένως όταν ένας συνδυασμός, σε μία τριμελή τοπική κοινότητα δηλώνει μόνο δύο υποψηφίους, ως έχει δικαίωμα από το νόμο (από 1 έως 4)δεν υπολογίζεται ποσόστωση. Βλέπε εξάλλου την απάντηση στην ερώτηση 21 του ΥΠΕΣ που αποτελεί και επίσημη θέση. Αρα η θεωρία σου περί νομιμότητας ή μη του ψηφοδελτίου του Πρεβεζιάνου πέφετι το κενό. Τώρα επειδή δηλώνεις και εκλογομάγειρας, γιατί πιστεύεις ότι ο Πρεβεζιάνος δεν είχε να κλείσει σε κάποιες τοπικές κοινότητες; Μήπως πέρασε από το εκλογομυαλό σου η αρχαία ρήση :ΟΥΚ ΕΝ ΤΩΠΟΛΛΩ ΤΩ ΕΥ"; Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση: σημασία δεν έχεις πόσους θα βάλεις, αλλά ποιους θα βάλεις; Μήπως τελικά,οταν και ανακοινώθηκε ο συνδυασμός του Πρεβεζιάνου, έπιασε βαθύ ρίγος τους μανδαρίνους της εξουσίας, που βλέποντας το ενδεχόμενο "τέλος" τους, άρχισαν τα γνωστά κόλπα της διαρρεόμενης παραφιλολογίας; Πάντως θέλω να πιστεύω ότι πίσω από το άρθρο αυτό δεν κρύβεται ο κος Κοιμήσης για τί θα με θλίψει βαθύτατα. ΠΗΓΗ: ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα διαβαζετε καλά τα γράμματα εκεί στο εκλογομαγειρείο. Όταν ένας συνδυασμός, δηλώνει μόνο δύο υποψηφίους, αφου του δινεται η δυνατότητα από το νόμο(1 έως 4), σε μία τριμελή τοπική κοινότητα δεν εφαρμόζετε η ποσόστωση.
ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ:
1. ΣΕΛ. 31 της εγκυκλ 18 "επισημάνσεις και παράδειγμα" &
2. ερωτηση 21 της ιστοσελίδας του ΥΠΕΣ.
Εκτός και αν μπορείτε να υπολογίσετε το 1/3 στους δύο.
πηγη: ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

γιατί εκλογομάγειρα πιστεύεις ότι ο Πρεβεζιάνος δεν είχε να κλείσει; Θα σου θυμίσω την αρχαία ρήση: "ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΩ ΕΥ", δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση "σημασία δεν έχει πόσους θα βάλεις αλλά ποιους θα βάλεις;"
πηγή: ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του πρεβεζιάνου, επήρθε σοκ στους μανδαρίνους της εξουσίας, που βλέποντας το επερχόμενο πολιτικό τέλος τους, άρχισαν τα γνωστά κόλπα της διαρρεόμενης παραφιλολογίας;
πηγή: ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

να συγχαρώ τους εμπνευστές των τελευταίων σχολίων.. Κλίνετε στόματα για πλάκα! Δεν αργεί η μέρα των εκλογών..... Όλα θα φανούν κ όπου τρύπα να κρυφτούν οι τυφλοποντικες της πολιτικής!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ""ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΠΡΕΣΣ"" ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ........