Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η απάντηση στα εκλογομαγειρέμετα...

Επειδή με προηγούμενη αναφορά σας δημιουργήθηκε θόρυβος, χωρίς κανένα λόγο και μάλιστα σε στιγμές που απαιτείται νηφαλιότητα, σας παρακαλώ να «ανεβάσετε»
αυτές τις παρατηρήσεις μου ως απάντηση.
Αν είναι να τηρηθεί απόλυτα η λογική του αγωνιούντος φίλου μας, τότε σε μία τοπική κοινότητα που θα θέσει υποψηφιότητα μόνον ένας άνδρας ή μόνον μια γυναίκα και κανείς άλλος, το ποσοστό από ένα και μόνον φύλο είναι 100/100.
Αυτό θα έπρεπε να απαγορεύεται.
Όμως πολλές τοπικές κοινότητες έχουν νόμιμα ένα μόνον άτομο.
Με βάση τη λογική του φίλου μας θα έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα το 0,66 ενός άνδρα και το 0,33 μιας γυναίκας.
Αυτό μπορούμε όλοι να το κατανοήσουμε, είναι αδύνατο.
Δηλαδή ο νομοθέτης αποδέχεται το 100/100.
Αν έχουμε 3 άτομα διαφορετικού φύλου, τότε το όριο ποσόστωσης είναι 33/100 για τον καθένα, και είναι απόλυτα λογικό να είναι δύο ας πούμε άνδρες και μία γυναίκα ή το ανάποδο.
Για 4 άτομα ισχύει πάλι και το 3 προς 1, παρόλο που ξεπερνάει τα όρια. και θα μπορούσε να θεωρηθεί εκτός νομιμότητας (75/100 και 25/100).
Οι πιο πολλοί συνδυασμοί ανήκουν σε αυτή (την παράνομη !) κατηγορία.
Στην περίπτωση των δύο ατόμων αν υποχρεωτικά πρέπει να είναι του ιδίου φύλου τότε ο νόμος αυτοαναιρείται γιατί ανεβάζει το (υποχρεωτικό) όριο ποσόστωσης στο 50/100.
Έτσι η πολιτεία πήρε θέση για το νόμιμο της υποψηφιότητας στην περίπτωση των δύο ατόμων του ιδίου φύλου.
Αγαπητοί φίλοι, ο νομοθέτης θέλησε να δώσει ευκαιρία στη γυναίκα, που εμείς οι άνδρες ανοήτως μέχρι σήμερα δεν της εκχωρούσαμε, όχι να δημιουργήσει προβλήματα στην κατάρτιση των συνδυασμών.

Φιλικά
Χρήστος Σακαρίκας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα Χρηστο ¨ανοήτως¨ μας φωτισες!!!!

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια, γιατί η τοποθέτησή σου αποτελεί ελάχιστο φως στο σκοταδισμό της κομματικοποίησης και της εξυπηρέτησης συμφερόντων στην Αυτοδιοίκηση.μακάρι το παράδειγμά σου να το ακολουθήσουν κι άλλοι πολίτες και και να προσπαθήσουμε με υγιείς τοποθετήσεις να βοηθήσουμε τον τόπο, χωρίς να βγάζει ο ένας το μάτι του αλλουνού.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΣΑΚΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΗΞΕΡΕ Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΤΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΔΙΑ ΒΟΗΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ, ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ. ΚΙ΄ Ο ΚΟΙΜΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ- ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ. ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ''ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ,ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ , ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

jimmy asto kalitera...........