Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

STOP στην Ιονία Οδό

Σε κίνδυνο βρίσκεται το μέλλον του έργου της Ιόνιας Οδού, τουλάχιστον σε ότι αφορά το τμήμα από Αντίρριο μέχρι Αμφιλοχία και μάλιστα από διάφορους κύκλους ακούγεται ότι «το έργο πάει για κλείσιμο».Το κυριότερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση, η οποία διακόπηκε λόγω του ότι το έργο ξέφυγε από το χρονοδιάγραμμά του, όχι με υπαιτιότητα των εταιριών. Οι τράπεζες έχουν ήδη κλείσει τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, επειδή το έργο δεν προχώρησε με τους προβλεπόμενους ρυθμούς. Το ότι «πετάχτηκε» έξω από το χρονοδιάγραμμα οφείλεται προφανώς στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων και στους αργούς ρυθμούς με τους οποίους εργάζονται τα συνεργεία της αρχαιολογικής υπηρεσίας.Αυτό έγινε αφορμή να μην μπορούν οι κατασκευάστριες εταιρίες να προχωρήσουν, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση δημοπράτησε ένα έργο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει και τους χώρους στους οποίους οι εταιρίες θα μπουν για να δουλέψουν. Έτσι τώρα όλες οι εταιρίες θα σταματήσουν κάθε εργασία, θα απολύσουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και θα παραμείνουν εκεί με προσωπικό ασφαλείας για την περίπτωση που θα λυθούν αυτά τα προβλήματα και θα ξεκινήσει πάλι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα από Ευηνοχώρι μέχρι Κεφαλόβρυσο στο οποίο έχουν γίνει μόνο κάποιες εργασίες στο 10% του έργου, δεδομένου ότι μόνο αυτό το ποσοστό αφορούσε εκτάσεις του δημοσίου, ενώ το υπόλοιπο 90% αφορά ιδιωτικές εκτάσεις, όπου όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Η εταιρία που έχει αναλάβει αυτό το τμήμα αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει κάθε εργασία, απέλυσε και τους περισσότερους εργαζομένους της και περιμένει τις εξελίξεις. Αυτό πάντως που προβλέπεται είναι να κάνουν το ίδιο και οι άλλες εταιρίες που έχουν αναλάβει τμήματα του έργου από Αντίρριο μέχρι Αμφιλοχία.
Κατά συνέπεια το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Ιόνιας Οδού βρίσκεται στον αέρα, και θα παραμείνει - άγνωστο για ποσό καιρό - ως ένα όνειρο για τη Δυτική Ελλάδα και κυρίως για την Αιτωλοακαρνανία που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οδικό της δίκτυο. Σβήνει έτσι και η τελευταία ελπίδα ότι θα γλυτώσουν κάποιες ανθρώπινες ζωές από τα τροχαία ατυχήματα, ενώ σβήνει και η ελπίδα για μείωση της ανεργίας στην περιοχή, με την απασχόληση ανθρώπων στο έργο αυτό…

Πηγή:Εφημερίδα Αιχμή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΕΙ, ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗ ΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ? ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ''ΑΥΡΑ'' ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΒΑΛΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ''ΜΕΣΣΙΑ''. ΕΜΕΙΣ...ΞΕΡΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΟΥΝ? ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΠΑΛΑΙΟ '' ΔΗΜΟ, ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ...

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις δηλαδη να σου εξηγήσει ο Ρέππας γιατί ο Σουφλιάς υπέγραφε εργολαβίες χωρίς να έχει εξασφαλίσει απαλλοτριώσεις; Πώς να το κάνει και γιατί να απολογηθει; Αμα φοράς μπλε γυαλιά, δεν προκειτε να δεις ποτε την αλήθεια. Τους καμάρωνες 6 χρόνια να τρώνε και να κάθονται και τώρα σου φταίει ο Ρέππας.Α ρε Έλληνα...Τι ωραίος είσαι.Δε θα βάλεις ποτέ μυαλό γι'αυτό δε σου αξίζει να πας ποτέ μπροστά...

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ, ΒΑΡΕΜΕΝΕ ΠΑΣΟΚΕ. ΚΙ'ΕΓΩ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΙΜΑΙ. Ο ΡΕΠΠΑΣ ,ΤΩΡΑ,ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ , Σ' ΑΥΤΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ. ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ,ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ. ΣΙΓΑ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΨΟΥΜΕ ΚΙ'ΟΛΑΣ. ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ.... ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ''ΠΑΣΟΚΟΙ'' ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

Τι πάθατε ρε Πασόκια; Μη μαλώνετε γιατί θα το πω στο Γιώργο. Οι δεξιοί σας έφταιξαν για τη κατάντια της χώρας μόνο, δεν ακούσατε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού από τη Γερμανία; 'Η μόνο τους επαίνους ακούτε από το εξωτερικό; Μη ανησυχείτε όμως, μπορεί να κερδίσετε κι αυτές τις εκλογές, όμως να εύχεστε να τις χάσετε γιατί θα είστε συνυπεύθυνοι μ' αυτό που συμβαίνει και θα συμβεί στη χώρα μας και όταν θα πάρει αυτή την κυβέρνηση ο λαός με τις πέτρες ούτε κι εσείς θα τη γλιτώσετε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ,ΤΩΡΑ, ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ. ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ,ΝΤΕ, ΠΟΥ ΤΗΝ ''ΚΟΠΑΝΑΓΕ'' ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ PLAY STATION . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, Ο GEORGE ΤΡΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ... Ο ΑΛΛΟΣ , ΟΜΩΣ.......

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ "ΠΑΣΟΚΑΚΙ" ΕΙΜΑΙ Ή ΗΜΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΟΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΑΙΜΑ, ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΠΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ (ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ) ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ."ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ"
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΛΤΕ ΜΑΥΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ , ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ.