Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αμφιλοχία του Χάους και της Εγκατάλειψης

Μπορεί να λείψαμε για αρκετό καιρό μα η κατάσταση στον διευρυμένο Δήμο Αμφιλοχίας αντί να βελτιωθεί με τους πόρους και τις αρμοδιότητες που θα έφερνε ο Καλλικράτης μάλλον έχει επιδεινωθεί σε μη αναστρέψιμο βαθμό!Ένα ακόμη καλοκαίρι πήγε στράφι για τον Δήμο που είναι στην πιο ευνοϊκή και προνομιακή θέση του Αμβρακικού!Και δεν κάνουμε λόγο για έργα,τα οποία εξαντλούνται σε κάτι ασφαλτοστρώσεις,οι οποίες για να φαίνεται εργοτάξιο η πόλη μάλιστα έγινα τις μέρες του Αυγούστου,αλλά για βασικά αγαθά και υπηρεσίες για τους Δημότες!Η μισή πόλη της Αμφιλοχίας όπως κάθε καλοκαίρι ήταν και πάλι χωρίς νερό τις περισσότερες ώρες της ημέρας,με μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα στοιχειώδη!Η απάντηση από την ΔΕΥΑ γνωστή και παρωχημένη!Οι ουρές στην βρύση του σταδίου να θυμίζουν εφορία και και να παραπέμπουν σε εικόνες προηγούμενου αιώνα,με τις νοικοκυρές με τις στέρνες να προμηθεύονται νερό!Εκτός αυτών των γνωστών και αναμενόμενων,προέκυψε και το πρόβλημα των σκουπιδιών,που έδειχνε να το ελέγχει ο Δήμος!Όπως είναι λογικό,τους καλοκαιρινούς μήνες τα σκουπίδια χρειάζονται πιο συχνά μάζεμα...αντί αυτού όμως ο Δήμος το αραίωσε ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα χωριά να εχουν και 3-4 μέρες του κάδους γεμάτους κάνοντας αποπνικτική την κατάσταση!Για ορδές τουριστών από την Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο Δήμαρχος μετά την κατασκευή της Εγνατίας...σε περίπτωση λοιπόν που αυτή η αρλούμπα επαληθευόταν τι εικόνα θα αντίκριζαν αυτοί?την εγκαταλελειμμένη νέα πλαζ της Αμφιλοχίας,την απροσπέλαστη παραλία της Μπούκας από τα φύκια,τα χωριά με με τις παρατημένος πλατείες και τα χόρτα στους δρόμους!Αυτή θα ήταν η καλοκαιρινή εικόνα της Αμφιλοχίας που θα αντίκριζαν όλοι αυτοί...αν ερχόταν!Μέσα σε όλο αυτό το χάος λοιπόν όλοι άφαντοι...Κοιμήσης,Γάκης,Ψωφάκη,Παπούλιας,Καρδαρα...όλοι στην μικρόκοσμο του Μεγάρου να τα βλέπουν όλα ρόδινα!!!Αυτά για αρχή...στις επόμενες αναρτήσεις θα πιάσουμε ένα ένα τα θέματα με λεπτομέρειες..ενώ βέβαια θα πούμε και για το μέγα θέμα της Αμφιγάλ,όπου κάποιοι προσπάθησαν να διαλύσουν την ΤΕΔΚ πριν την ώρα της προκειμένου να περάσουν αυτό που ήθελαν!Ακολουθούν και τα υπόλοιπα...
Επόμενες αναρτήσεις:
- Από Νο1 της Αυτοδίοικησης όπως έλεγε...στην καρπαζιά!

- Ο μαρασμός του Μενιδίου
- Το φιάσκο της "Αμφιγάλ" και τα ερωτηματικά των χειρισμών!

- Εικόνες εγκατάλειψης στις πλατείες των χωριών

- Μια εναλλακτική πρόταση της αστυνομίας για τον Άγριλο!

- Οι επαγγελματίες...της καλοκαιρινής αρπαχτής!

- Η λαιτ αντιπολίτευση των "λίγων"
και πολλά άλλα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oxox arxise o polemos?

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως ανοιξες!
Φετος το καλοκαιρι ξεκινησα να παω διακοπες στη γενετειρα Αμφιλοχια γεματη χαρα και νοσταλγια
Εφτασα μια μερα που η φρεσκια ασφαλτος εκαιγε και στον κεντρικο δρομο γινοταν της π.....και στους περιφεριακους(λεμε τωρα) της π....
Καινουγριος δρομος μου ειπαν..ασ παει στα κομματια λεω.
Αφου κατελυσα στο πατρικο επεσα να κοιμηθω και να αναπολησω τις παιδικες αναμνησεις.Ξαφνικα ενας τρελος θορυβος απο μηχανακι μ`εκανε να πεταχτω απ`το κρεββατι.Ασ παει στο καλο ειπα ,καποιο τρελο δεκαπενταχρονο θα ειναι.
Το πρωι κατεβηκα στην αγορα να δω γνωστους,αυτο που ειδα ειναι να ριχνουν ασφαλτο και να γινεται της π....ενω στη παραλια μια μυρωδια κλουβιου αυγου ηταν διαχυτη στην ατμοσφαιρα.Ρωτησα τι ειναι και μου ειπαν οτι ο βιολογικος δεν εινα ακομη ετοιμος και τα μαγαζια παρακαλουν να συνδεθουν αλλα υπαρχει ελλειψη υδραυλικων.
Ας πει στο καλο θα βρεθουν σε λιγες ημερες.
Περπατησα στην παραλια προς την παιδικη χαρα και εμεινα αφωνος απο την καθαριοτητα.Τα χαλικια περπατουσαν προς τη θαλασσα ,τα χορτα γινοταν κυπαρισια και τα παιχινια ασφαλεστατα για μικρα και μεγαλα παιδια.Το μπασκετακι πιο περα ετοιμο να δεχθει το final four για το 2012.Το δε λιμανι με τα πακαρισμενα αυτοκινητα ανακατεμενα με σπορους απο τα καραβια μαζι με λιπασματα(μηπως ειναι το νεο πρασινο παρκο?).
Αυτο που αναζητησα και ειλικρινα το λεω μου ελλειψε εινα τα περιφημα κολωνακια της παραλιας που τωρα (κριμα)δεν υπαρχουν..εχουν μεινει ομως τα καλωδια να μας θυμιζουν τις παλιες καλες ημερες.
Αυτο που με ευχαριστισε οπτικα εινα το περιφημο Ρολοι χτισμενο με πλακακια παραλλαγης και ασπρο πλαστικο καλλυμα..χαρμα οφθαλων!!,το δε περιπτερο -souper market πανω στην πλατεια πρωτο δειγμα τουριστικης και οικιστικης αναπτυξης.
Νερο ομως κανενα προβλημα,αυτο που τρεχει στις βρυσες κανει για στοκαρισμα ,στο δε γηπεδο η ουρα σου θυμιζει τη προσπαθεια που καταβαλλει η ΔΕΥΑ (καλος ο μισθος)για την εξυπηρετηση του δημοτη.
Σαν πηρα το δρομο και μπηκα στο νεκροταφειο εκει τα ειδα ολα.Χορτα πιο ψηλα απο τα κυπαρισια(φροντιζουν για το σκιασμα των νεκρων)δρομοκια μες το κιτρινο γκαζον ,καδοι σκουπιδιων γεματοι απο οικολογικα προιοντα(μπουκαλια-χαρτια-κουτια)μπραβο λεω να και καπου που φαινεται η δημοτικη παρεμβαση.
Παρεπιπτωντος η διαχωριστικη νησιδα στην παραλια ειχε γινει πρασινος τοιχος οπου το γκαζον και τα χορτα να συναγωνιζονταν για το υψος.
ΤΑ βραδυα,αχ αυτα τα βραδυα με τα καφε τερμα τη μουσικη,οι πλατεια του δημαρχειου σε πληρη καταληψη ,το πεζοδρομιο μπροστα απο το casa επισης,τρελα φορτηγα συνωστισμενα μαζι με μηχανακια κατι το απιθανο κατι το συγκλονιστικο για οσους θελουν την Αμφιλοχια για τουριστικο προορισμο.Οσοι λοιπον κακοπροαιρετοι δεν τα βλεπετε αυτα ποτε να μην πατε σ`αυτη την πολη .....Αχαριστοι.

Ανώνυμος είπε...

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΛΕΜΕ!!

Ανώνυμος είπε...

πάντως οφείλω να σας πω ότι τα πράγματα στην παραλία Κουλούρι , στο Σπάρτο, ήταν καλύτερα από παλαιότερες χρονιές... Όμως ο κόσμος ήταν λιγότερος.
Απορία:
Τέτοιες μεριές, όπως η παραλία Κουλούρι, γιατί είναι εγκατελείμενες; Θα μπορούσε να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις, όπως λ.χ. ένας καλύτερος δρόμος πρόσβασης, καθαριότητα, οργανωμένη κατάσταση καλύτερη στην παραλία , κλάδεμα και φροντίδα των δένδρων, διαμόρφωση μονοπατιών, επισκευή εγκαταστάσεων (και γιατί όχι; μια πρόνοια για κάτι πιο μόνιμο που να μη λειτουργεί μόνο καλοκαιρινή περίοδο; ) όπως λ.χ. επισκευή-καλύτερη κατάσταση στις τουαλέτες (ευτυχώς φέτος καθαρίζονταν) κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να έχει το Κουλούρι και μια τακτική συγκοινωνία με λεωφορεία του Δήμου; Δεν είναι κρίμα και γι΄αυτούς που δεν έχουν ΙΧ να μη μπορούν να χαίρονται αυτη την παραλία; Φέτος ήταν στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων με πολύ ωραία μουσική χωρίς τα καθιερωμένα σκυλάδικα...