Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Αμφιλοχία: ελλείψεις προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας υπάρχουν εικοσιπέντε (25) οργανικές θέσεις [2 θέσεις αξιωματικών, 5 θέσεις αρχιφυλάκων / ανθυπαστυνόμων, 17 θέσεις αστυφυλάκων και 1 θέση πολιτικού υπάλληλου]. Επί του παρόντος καλύπτονται μόλις δέκα (10) από αυτές. Συγκεκριμένα, σήμερα, υπηρετούν στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα 2 αξιωματικοί, 2 αρχιφύλακες / ανθυπαστυνόμοι, ένας εκ των οποίων εκτελεί χρέη γραμματέως του τμήματος, 5 αστυφύλακες, από τους οποίους ένας ασχολείται με την έκδοση ταυτοτήτων και ένας με την επίδοση δικογράφων και λοιπών δημόσιων εγγράφων και 1 πολιτικός υπάλληλος. Από τους 10 εργαζομένους, τρεις πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ή να μετακινηθούν από το Α.Τ. Αμφιλοχίας τους επόμενους μήνες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
α) Η Αμφιλοχία διαθέτει 47 οργανωμένους οικισμούς που εκτείνονται σε έκταση 397.000 στρεμμάτων και φιλοξενούν περισσότερους από 18.000 κατοίκους.
β) Η καταγεγραμμένη εγκληματικότητα για το 2007 έχει ως εξής: 3 κακουργήματα, 64 πλημμελήματα, 56 πταίσματα, 115 συλλήψεις, 38 αυτόφωρα αδικήματα, 87 μηνύσεις ιδιωτών, 74 καταγγελίες ιδιωτών, 68 προσαγωγές ατόμων, 26 διαρρήξεις, αυτοκτονίες, παραχάραξη νομισμάτων, ατυχήματα κ.α.
γ) Η Αμφιλοχία είναι σημείο διέλευσης λαθρομεταναστών.
δ) Υπάρχει έξαρση διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή.
ε) Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες αλλά και το Δημαρχείο παραμένουν αφύλαχτα λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού προσωπικού.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1) Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει σε άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας;
2) Πρόκειται το Υπουργείο να επανασχεδιάσει το οργανόγραμμα του συγκεκριμένου τμήματος προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την κατασκευή του νέου δυτικού οδικού άξονα, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής αλλά και θα καταστήσει την Αμφιλοχία, τόπο υποδοχής μεγαλύτερου όγκου πολιτών;
Η ερωτώσα Βουλευτής , Σοφία Γιαννακά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

osous kai na paroun emeis tha tous ksekoliazoume gia tin troxea mhlaw