Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ξεκινάνε τα προεκλογικά έργα σιγά σιγά

Παρών ο Δήμαρχος σε όλες τις εκδηλώσεις των αποκριών στην πόλη,πράγμα που δεν ίσχυε και πέρυσι και πλέον καταδεικνύει πως έχει αρχίσει το κλίμα να παίρνει πιο εκλογικό άρωμα!Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ Κοιμήσης ετοιμάζει από τον Απρίλιο σειρά έργων σε όλες τις περιοχές του Δήμου τα οποία θα συνεχιατούν μέχρι και το μεθεπόμενο καλοκαίρι!Ήδη έχουν επιλεγεί τα σημεία που θα πέσουν πίσσα και τσιμέντα...απαραίτητα προεκλογικά συστατικά καθώς επίσης έρχονται στην επιφάνεια έργα πνοής για τον τόπο που είχαν πέσει σε τέλμα!Έστω και με σαφή προεκλογικό προσανατολισμό λοιπόν στον Δήμο κατι θα αρχίσει να κινείται!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία:Σχεδόν σε όλα τα τοπικά sites και blogs βλέπουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα δραστηριότητες που αφορούν τη δράση του Σαλμά και κυρίως παρεμβάσεις του σε θέματα υγείας του νομού.Μάλιστα πολλές από αυτές αφορούν και την Αμφιλοχία.Αλήθεια στο συγκεκριμένο blog υπάρχει άγνοια για όλα αυτά ή σκοπίμως ο διαχειριστής του τα αγνοεί;Αλλά τιλέω;Ας ανατρέξετε σε παλιότερη ανάρτηση και θα καταλάβετε:http://amfiloxia-news.blogspot.com/2008/11/blog-post_2732.html.

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΒΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


"Το παραμύθι είναι γνωστό: ένα βασιλόπουλο πετάει την πορφυρή του μπέρτα και ανακατεύεται με τον λαό για να μάθει πώς ζουν οι φτωχοί. Μια τέτοια ιστορία πρέπει να είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ όταν έκλεινε τα εισιτήριά του για να ταξιδέψει στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Γ. Παπανδρέου μπήκε την Παρασκευή στο αεροσκάφος της Ολυμπιακής και, προς έκπληξη των συνεπιβατών, κατευθύνθηκε στα καθίσματα της οικονομικής θέσης. Επρόκειτο για προσωπικό ταξίδι και το κατάλαβαν όλοι επειδή δεν υπήρχαν παρατρεχάμενοι. Ο...

πρόεδρος συνοδευόταν μόνο από τη σύζυγό του Αντα. Ηταν μια εκδρομή οικογενειακού χαρακτήρα: πήγαιναν στη θυγατέρα τους Μαργαρίτα η οποία σπουδάζει μοριακή βιολογία στο Ιmperial College.

Ο κ. Παπανδρέου δεν πρόλαβε να στριμωχτεί στα καθίσματα των πληβείων όταν το προσωπικό προθυμοποιήθηκε να του βρει μια άλλη, καλύτερη θέση. Επέμεναν να μεταφερθεί μπροστά, σε θέση προσήκουσα στην καταγωγή, στην κοινωνική κατάταξη και στις προοπτικές του. Ο κ. Παπανδρέου αντιστάθηκε σθεναρά στα κελεύσματα των αεροσυνοδών (δεν κληρονομούνται όλες οι αδυναμίες...). Εννοείται ότι γύρω γύρω όλοι είχαν στήσει αφτί. Αρχικά θεώρησαν όλοι ότι ο πρόεδρος ακκίζεται, σε διαλόγους του τύπου «μα ελάτε τώρα, θα είστε πιο άνετα μπροστά», «όχι, τι λέτε, πλήρωσα τουριστική και θα μείνω εδώ». Εντέλει παρέμεινε μεταξύ ταπεινών και καταφρονεμένων των αιθέρων.

Αυτό είναι το χούι του Γιώργου Παπανδρέου. Θέλει να δείχνει προσηνής. Δεν ξέρουμε τι είναι στην πραγματικότητα, πάντως έχει τα χρήματα για να πληρώσει το ακριβότερο εισιτήριο (με 125.000 ευρώ δηλωμένο ετήσιο εισόδημα δεν είναι δα τραγικό να δώσει τις 3.000 διαφορά για αλερετούρ δύο ατόμων). Το μότο του είναι «είμαι ένας σαν και εσάς» και το φιγουράρει σε κάθε ευκαιρία. Τον έχουμε ακούσει τόσες και τόσες φορές να λέει πως όταν ήταν μικρός, στη Σουηδία, δούλευε καθαριστής. Του αρέσει το λαϊκό προφίλ, του παιδιού που δούλεψε σκληρά για το χαρτζιλίκι, και έτσι αποσιωπά τις λεπτομέρειες του παραμυθιού: στο Πριγκιπάτο της Χαριλάου Τρικούπη η μάγισσα μετέτρεψε τη σφουγγαρίστρα σε σκήπτρο.

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς βολευόμαστε στην οικονομική θέση γνωρίζουμε ότι δεν είναι ούτε ταπεινωτικό ούτε δυσάρεστο να ταξιδεύεις φθηνά. Ο κ. Παπανδρέου δεν έπαθε απολύτως τίποτε- ίσως επειδή είναι παλικάρι αψηλό να μούδιασαν λίγο τα γόνατά του. Είχε όμως ένα άμεσο κέρδος. Μια ψήφο. Ακούστε τι έγινε: η απλότητα εντυπωσίασε τους συνεπιβάτες και μάλιστα υπήρξε άτομο που δήλωσε πολιτική μεταστροφή: «Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠαΣοΚ,αλλά μετά το σημερινό θα το κάνω». Α χα. Ιδού μια λογική εξήγηση για τη λιτότητα του Γιώργου. Είναι ανεπιτήδευτος εκ του πονηρού, από πρόθεση: καβαλάει το ποδήλατο και πάει να αγοράσει μόνος του εφημερίδες, μπαίνει στα πούλμαν και όχι στην προεδρική λιμουζίνα όταν οι κομματάρχες περιδιαβαίνουν την περιφέρεια. Ετσι φτιάχνεται ένα προφίλ, ανέξοδα, χωρίς κόπο, αλλά με υψηλό βαθμό πειστικότητας. Το ζήτημα της απλότητας- γνήσιας ή κατασκευασμένης- πάει από στόμα σε στόμα. Το είδαν οι συνεπιβάτες, το είπαν στους φίλους τους, η πληροφορία φτάνει στα μίντια και να σου τα ευνοϊκά παραπολιτικά.

Δεν ξέρουμε αν το φθηνό εισιτήριο του κ. Παπανδρέου εκπορεύεται από τσιφουτιά, απλότητα ή πρόθεση την οποία του ενέπνευσε κάποιος ίματζ μέικερ. Το βέβαιον είναι ότι κάποιος που διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί ως ο τρίτος πρωθυπουργός της ίδιας οικογένειας έχει μια επιπλέον δυσκολία απέναντι στους κοινούς θνητούς, δυνητικούς ψηφοφόρους του. Πρέπει να διανύσει μια απόσταση που δεν μετριέται σε χιλιόμετρα αλλά έχει να κάνει με δυνατότητες. Οι περισσότεροι Ελληνες δεν έχουν πάει στο εξωτερικό ή το έχουν κάνει ελάχιστες φορές. Μόνο το 15% του πληθυσμού ετησίως βγαίνει από τα σύνορα και από αυτό οι μισοί δεν κάνουν δεύτερο ταξίδι. Για να χαρακτηριστεί κάποιος «κοσμοπολίτης» πρέπει να φεύγει τέσσερις φορές τον χρόνο. Μόνο το 2% των Ελλήνων διεκδικεί τον χαρακτηρισμό. Τα στοιχεία βέβαια αφορούν τα προηγούμενα χρόνια, της ευμάρειας. Τώρα με την κρίση, η εκδρομή στη Λούτσα με μπλε λεωφορείο γίνεται εξωτικός προορισμός.

Στο παραμύθι με τον πρίγκιπα και τον φτωχό καθένας ξαναπαίρνει τη θέση του. Για τον κ. Γ. Παπανδρέου τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα καθώς, ακόμη και αν ταξιδεύει στην τουριστική, ως απλός και ταπεινός υπήκοος, δεν θα συναντήσει κουρελήδες, δεν θα αφουγκραστεί τους υπαλλήλους των 450 ευρώ. Είναι ψευδής η εντύπωση ότι συναναστρέφεται τον λαουτζίκο. Επιπλέον το βασίλειο δεν του έχει εκχωρηθεί ακόμη. Θα πρέπει να ξιφουλκήσει με τον απόγονο της άλλης φατρίας".

Ανώνυμος είπε...

Πετυχες διανα καθως η επόμενη ανάρτηση θα αφορά τον κ Σαλμά αλλα απο μία αλλη απτικη και οχι αυτη της απλής καταγραφης των κινησεων του αλλά στο τι μένει απο αυτα!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς όταν απαντάς απ τη στιγμή που είσαι διαχειριστής πρέπει να απαντάς με το λογαρισμό του blog σου.Φαντάζομαι τι κράξιμο έχεις να ρίξεις...Όλα μαύρα θα τα παρουσιάσεις!Μάλλον για σένα δραστήριο πολιτικό πρόσωπο είναι ο Μακρυπίδης και η προβολή των ομιλιών του στα καφενεία της περιοχής.Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.Απλά δε χρειάζεται να είσαι τόσο εμπαθής και φανατισμένος με το κόμμα που υποστηρίζεις και ιδίως με την Προεδρική του πτέρυγα!

Ανώνυμος είπε...

ρωταω καλοπιστα .ποιο το εντονο εργο του μεχρι προτινος αφαντου ΣΑΛΜΑ?ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΥΛΛΟΓΟ Α.Μ.Ε.Α με ατομα που εχουν υποστει εγκεφαλικα ,για να παιρνει κονδυλια απ την Ε.Ε.?Η οτι στελνει το οχημα του Κ.Α.Φ.Κ.Α ΩΣ το Μεσολογγι να μαζεψει ασθενεις.ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΦΙΛΕς Κ ΦΙΛΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.Κ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΠΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ Κ ΠΛΑΝΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΩΘΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ?ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΝΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ??ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

10:27 γιατί δε λες ότι είσαι ο διαχειριστής;Πετάς μια μαλ... για να προετιμάσεις το έδαφος γι αυτά που θα γράψεις,προκειμένου να μας πεις σιγά τι έγινε με αυτά που κάνει ο Σαλμάς.Φαίνεται ότι είσαι πιτσιρικάς από τον τρόπο σκέψης,γραφής και αντίδρασης!

Admin είπε...

Το σχολιο που αναρτηθηκε στις 10:27 είναι αναγνώστη κι οχι του διαχειριστη,δεν οφελούν σε κατι οι αυθαίρετες κρίσεις!Όπου σχολιάζουμε το δηλώνουμε και χρησιμοποιούμε τα σχόλια μονο για αναγγελία αναρτησεων και οχι για να εκφραζουμε θέσεις!

Ανώνυμος είπε...

Αdmin συμφωνώ μαζί σου.Όμως ο ανώνυμος 9:47 πού ξέρει τη ανάρτηση θα ακολουθήσει;Τελικά το blog σε ποιον ανήκει, στον admin ή στον ανώνυμο;

Admin είπε...

Απο εδω και πέρα καθε μας σχόλιο θα είναι με την ταυτότητα του google/blogger!Η αναρτηση των 9:47 είανι δικη μας,απλα χαριν συντομίας χρησιμοποίησαμε το ανώνυμος!Τέλος λοιπόν σε αυτή την ανούσια συγχυση και ζητούμε συγνώμη!Τελικώς η μεθεπόμενη ανάρτηση θα αφορά τον Βουλευτή της πόλης μας και σίγουρα δεν θα έχει συκοφαντικό περιεχόμενο όπως ενα σχόλιο πιο πάνω,ποτε δεν το κάνουμε άλλωστε!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ 10"44,ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ .ΤΑ ΒLOGS ΓΙΑΥΤΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Κ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.ΠΕΡΑΣΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠ ΤΗΝ Ν.Δ. ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ,ΕΚΤΟΣ ΤΑ STAGE??MHN ΘΙΓΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΚΑ (Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ)