Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Προμήθεια αποφρακτικού μηχανήματος για τον Δήμο Αμφιλοχίας

Υπερσύγχρονο εξοπλισμό προμηθεύτηκε ο Δήμος Αμφιλοχίας, για τις αυξημένες ανάγκες ειδικών εργασιών και παροχής καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες. Πρόκειται για ένα αποφρακτικό μηχάνημα - βυτιοφόρο λυμάτων με τεχνολογία ανακύκλωσης. Οι παρεμβάσεις του Δήμου, θα είναι εφεξής πολύ πιο γρήγορες και αποτελεσματικές, στον αστικό ιστό της πόλης όσον αφορά τον καθαρισμό των φρεατίων και τις αποφράξεις. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως υπάρχει πλέον η δυνατότητα και θα οργανωθεί περιοδική συντήρηση του δικτύου ακαθάρτων και όμβριων σε όλη την έκταση της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων , ώστε να θωρακιστεί πλήρως ο Δήμος σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινόμενων.
Το νέο αποφρακτικό παρελήφθη προ 15 ημερών και στη συνέχεια ακολούθησε η εβδομαδιαία εκπαίδευση του απαραίτητου για τη λειτουργία του προσωπικού. Αποκτήθηκε με χρηματοδότηση από πιστώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας και πιστώσεις από το διαδημοτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΗΣΕΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Μενιδίου, ο οποίος δήμος θα λύσει επίσης τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα τόσο στο σύστημα ομβρίων, όσο και στο σύστημα των αστικών λυμάτων. Ο στόχος των δήμων της Αιτ/νίας που είναι γύρω από τον Αμβρακικό, με συνδυαστικές επενδύσεις σε μονάδες επεξεργασίας και δίκτυα αστικών αποβλήτων, είναι να μην υπάρχει καμία απολύτως ρύπανση στο ευαίσθητο αυτό οικοσύστημα, που αποτελεί πηγή σημαντικών φυσικών πόρων και ελεγχόμενης οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή: 29Dytika.gr, καθώς συνεχίζεται η τακτική των γραφικών του Δημαρχείου να μην αποστέλουν Δελτία Τύπου στο πρώτο blog της πόλης και ένα από τα πρώτα του Νομού,το οποίο αποτελεί την πρώτη πηγή ενημέρωσης για τους απανταχού Αμφιλοχιώτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σου παντως που αναφερεις την πηγη, γιατι οι πιο πολλοι μοιαζουν με ηθοποιοι της ταινιας 'ο κλεψας του κλεψαντος'!

Ανώνυμος είπε...

ματαια θα περιμενεις καποια ενημερωση απο πλευρα δημοτικης αρχης .κοιτα ποιους εχει συνεργατες ο Δημαρχος και θα καταλαβεις.ατομα περασμενης ηλικιας και νοοτροπιας,που να στελνουν αυτοι e-mail σε blog??