Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. «Θα ξεκινήσουμε από τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση», τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης

Την πρόθεση της κυβέρνησης για παροχή δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Forum για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη
Όπως σημείωσε, η Κυβέρνηση στο ζήτημα των μεταναστών θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε δύο άξονες:
«Πρώτος άξονας των παρεμβάσεών μας θα είναι έτσι η εγγύηση της θέσης και της ενταξιακής πορείας των νομίμων μεταναστών στη χώρα μας. Και αυτό απαιτεί την τόνωση της ασφάλειας του καθεστώτος παραμονής τους χάρη στην καθιέρωση απλών και ευέλικτων διαδικασιών αλλά και έγκυρων τίτλων παραμονής. Όχημα της ασφαλούς ενταξιακής πορείας δεν μπορεί παρά να είναι το διαρκές βάθεμα της συμμετοχής των μεταναστών με την ψήφο τους κατ’αρχήν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και για τις γενιές που γεννιούνται και μεγαλώνουν μαζί μας, με πλήρη δικαιώματα του έλληνα πολίτη.
Δεύτερος παράλληλος άξονας των παρεμβάσεών μας θα αποτελέσει η αποτελεσματική και σύμφωνη με τις προδιαγραφές του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων διαχείριση του αυξανόμενου πληθυσμού των αλλοδαπών «χωρίς χαρτιά». Από τη σκοπιά αυτή, το κυριότερο θεσμικό μέσο απασφάλισης των κινδύνων για την ένταξη των νομίμων μεταναστών, την ανάπτυξη της χώρας και την ασφάλεια των κατοίκων της είναι η ανάσυρση του σκοτεινού αριθμού των «παράνομων» στην επιφάνεια της κοινωνικής ζωής από το απόλυτο περιθώριο, την ανομία και την εκμετάλλευση».
Πηγή: http://www.e-aftodioikisi.gr/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΠΑΛΙ ΑΚΡΙΤΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΡΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ 30Η ΜΕΡΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά-σιγά αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά οι εξαγγελίες Jeffrey Παπανδρέου για την περίφημη ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Οι αποφάσεις οι οποίες είχαν παρθεί από καιρό είναι έτοιμες προς υλοποίηση με την ελληνική υπηκοότητα να απονέμεται δεξιά και αριστερά σε “νόμιμους” μετανάστες οι οποίοι θ’ αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (προφανώς από τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010).

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας από το βήμα του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών ανακοίνωσε μέτρα για την ισοπολιτεία των μεταναστών με τους Έλληνες. Σύμφωνα με “Το Βήμα” στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η παροχή ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας, ενώ εξαγγέλθηκε η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κ.Τζάκρη σημείωσε ότι τα δύο αυτά σκέλη της μεταναστευτικής πολιτικής βρίσκονται υπό επεξεργασία, προκειμένου να πάρουν την οδό της νομοθετικής ρύθμισης.

Ένα πολύ καλό προ-στάδιο για να συνηθίσει ο ελληνικός λαός στην ένταξη των νέων “Ελλήνων” στη κοινωνία μας, κάτι που θα συνεχιστεί προφανώς και στο μέλλον με την σταδιακή συμμετοχή του νέου αυτού εκλογικού σώματος στις βουλευτικές εκλογές, κάτι που αποτελούσε πάντα τον διακαή πόθο του Γιωργάκη Παπανδρέου αλλά και του υπόλοιπου “προοδευτικού” κόσμου

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ : "ΧΑΖΑΜΑΡΕΣ".

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΑ;

Ανώνυμος είπε...

ntroph kai aisxos lew egw!
eipan oxi sthn pshfo twn omogenwn mas
kai lene nai sthn pshfo twn ordwn twn alvano-kongo-asiatwn?
ti allo prepei na ginei dld?

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο πασοκ, το ειπε πτοεκλογικα και το εκανε οτι θα ελυνε το προβλημα δια της μονιμου ενταξεως αυτων που δικαουνται και εχουν τις προυποθεσεις. Μπραβο στην κυβερνηση και τον ραγκουση