Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Δέσμευση της Κυβερνησης για την λειτουργία του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας

«Δεσμευόμαστε για την βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας», απάντησε ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, έπειτα από ερώτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη.

Τα μεγάλα προβλήματα του ανέδειξε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με επίκαιρή ερώτηση του προς τον αρμόδιο για τα Προνοιακά Ιδρύματα Υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη που συζητήθηκε στην Βουλή. Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ζήτησε να καλυφθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ειδικότητες, είτε με την διαδικασία των μετατάξεων από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, είτε με αποσπάσεις ή μετατάξεις από το Υπουργείο Υγείας. Επιπλεόν ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε να ενισχυθεί το Ίδρυμα με έκτακτη χρηματοδότηση από το Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας ή από άλλες πηγές ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που απευθύνεται, αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το κατα τα άλλα άρτιο σε επίπεδο υποδομών Ίδρυμα, εξαιτίας του ρουσφετολογικού και πελατειακού τρόπου διαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων. Υπογράμμισε ότι η νέα διοίκηση που ανέλαβε εντός του 2010, οδήγησε με σοβαρές προσπάθειες, σε εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα τα οικονομικά του Ιδρύματος, μέσω ουσιαστικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών.
Στην συνέχεια ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ανέφερε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτείται άμεση παρέμβαση από την πλευρά της πολιτείας, τόσο για να γίνει στελέχωση που να καλύπτει πραγματικές ανάγκες με τις απαιτούμενες, σε ειδικότητες και αριθμό, θέσεις,, όσο και για το θέμα της χρηματοδότησης.
Ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, απαντώντας στον Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, δεσμεύτηκε ότι εντός τριμήνου θα καλύψει τις αναγκαίες ειδικότητες σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό εξαντλώντας όλα τα περιθώρια (μετατάξεις, μεταθέσεις κ.λπ.). Επίσης ο Υφυπουργός απαντώντας στο θέμα της χρηματοδότησης, δεσμεύτηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο οι αναγκαίοι πόροι για όλες τις απαιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους, ότι επίσης υπάρχουν και άλλοι εγκεκριμένοι πόροι για την κάλυψη υποχρεώσεων και ότι επιπλέον εξετάζει σοβαρά την εξεύρεση πιθανών πόρων από άλλες πηγές για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, ώστε να στηριχτεί το Ίδρυμα και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Πηγή:Agriniopress

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακρυπιδης τα ειπε ολα αυτα!!!!!!!!!!!!!!!!
Για τη φορολογια σαν πρωην εφοριακος ειπε κατι?
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΤΥΧΗΣ ΤΟΣΟ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ.ΟΜΩΣ ΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΡΓΟ.ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΟΦΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι φαίνεται ο συγγραφέας του πρώτου σχολίου δεν παρακολουθεί το σύνολο των παρεμβάσεων του Μακρυπίδη...

Φίλε που γράφεις το δεύτερο σχόλιο τι εννοείς ακριβώς; Ότι πρέπει να κλείσει το ΚΑΦΚΑ επειδή υπολειτουργεί για να μην επιβαρύνει τον Κρατικό Προυπολογισμό; Ή ότι πρέπει αντι να υπολειτουργεί να στελεχωθεί σωστά για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς; Γιατί από ότι κατάλαβα ο Βουλευτής έκανε παρέμβαση για να στελεχωθεί σωστά...

Ανώνυμος είπε...

Από το σχόλιο του 3ου φίλου διαπιστώνω ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα αντίληψης,αφού δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά ούτε τα πιο απλά πράγματα.υπάρχει έλλειμα ορθολογικής σύλληψης και διαχείρισης καταστάσεων και απαιτείται επειγόντως λιφτιγκ στο δυναμικό που ασκεί εξουσία.όσο για τον μακρυπίδη,τόσο οι παρεμβάσεις του όσο και οι δράσεις του(και πολλών άλλων ακόμη)δυστυχώς εξακολουθούν να αποτελούν αέρα κοπανιστό και έχουν οδηγήσει στην σημερινή απαξίωση της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

ναι οντως το καφκα υπολειτουργει,αλλα λειτουργει για το δημοσιο συμφερον. επαψε να ειναι παραρτημα πολιτικου γραφειου,οι "μαιμουδες" δεν διαχειριζονται πλεον το δημοσιο χρημα,ουτε παιρνουν μιζες απο τους συμβασιουχους!!!ο σιτιστης παραδιδει ο ιδιος το φαγητο στους ασθενης,χωρις να πηγαινει περα δωθε στο αγρινιο το οχημα του καφκα,που μερικοι το ειχαν μετατρεψει σε τροχηλατη καντινα.το κυλικειο βγηκε σε ανοικτο διαγωνισμο,ωστε ολοι ναξερουν ποσα πληρωνει ο ενοικιαστης,μηπως αυτα τα τοσο απλα αλλα πολυ "δυσκολα" δεν ειχε την ικανοτητα η δεν τολμουσε να τα κανει η προηγουμενη δοιηκηση ? και τωρα ταχα υπολειτουργει το ΚΑΦΚΑ? ε οχι κυριοι με το να βαφεις τα πορτοπαραθυρα μπλε ,δεν λειτουργεις ενα ιδρυμα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κύριε,έχετε χάσει τον έλεγχο και δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τα 3.000 ευρώ που εισπράττεται μηνιαίως εν καιρό κρίσης.και αποτελέσατε μόλις πρόσφατα παράρτημα του πολιτικού γραφείου του κυρίου που σας διόρισε, με αποκορύφωμα τις δημοτικές εκλογές.δεν πείθει η παράταξή σας όταν μιλάει για κομματικά φέουδα.όσο για τους ανοιχτούς διαγωνισμούς που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενες διοικήσεις,δεν έχετε παρά να τους αναζητήσετε στο ιντερνετ(αν φυσικά έχετε τις γνώσεις να το κάνετε) όπου είναι όλα δημοσιοποιημένα αλλά και να ρωτήσετε και τους συνεργάτες σας οι οποίοι και τους διενήργησαν με όλη τη διαφάνεια που εσείς δεν μπορείτε να εντοπίσετε.μόνο που τότε υπήρχαν ασθενείς γiα σίτιση και χρειαζόταν όχημα να μεταφέρει τις 50 μερίδες.ενώ για τις 2-3 που μοιράζετε σήμερα;χρειάζεστε πολύ πολύ δουλειά ακόμη για να είστε σε θέση να κρίνετε τις προηγούμενες διοικήσεις,ειδικά για την τόλμη τους και τη δράση τους.το κάφκα, από τα στοιχεία που βλέπουμε ακόμη αναρτημένα στο διαδίκτυο,εξυπηρετούσε καθημερινά 100 ασθενείς.αυτό δεν ήταν λειτουργία; και δεν χρειαζόταν να πηγαίνουν οι φυσικοθεραπευτές στο σπίτι της "θείας" στη Στάνο για κατ' οίκον περιποίηση.κι απ' ότι μάθαμε κι ελπίζουμε να είναι ψέμα, με την ευκαιρία των εορτών κλείνει λες και είναι παιδικός σταθμός.σταματήστε λοιπόν τις φανφάρες και κοιτάξτε να το επαναφέρετε στη θέση που του αρμόζει και που του αξίζει γιατί η πόλη δεν θα ανεχτεί άλλο αυτή την κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ;ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

με χρεος 330,000 χρεωσε η προηγουμενη δοιηκηση τον ελληνα φορολογουμενο,και ακομα πλαναται στην περιοχη οσμη σκανδαλων,για κουζινες σπιτιων σε κοντινα προσωπα πολιτικων,που κοπηκαν τιμολογια απο το καφκα. ακομα ερευναται ο ρολος μερικων επιτηδειων που πληρωνονταν κανονικοτατα αλλα δεν υπαρχει προγραματικη να τους καλυπτει.και για να μην κουραζω ενα ειναι σιγουρο. στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για το σκοινι...

Ανώνυμος είπε...

κοιταχτείτε στα μάτια όλοι εσείς που σχολιάζετε για το έργο των 'πρώην' και των 'νυν' που αργότερα θα γίνεται 'νυν' και 'πρώην' και πάλι από την αρχή σε έναν κύκλο χωρίς τέλος και παντελλώς χρωματισμένο από πολιτικές ταυτότητες, μήπως και δείτε με τα μάτια της ψυχής σας το παιδικό πρόσωπο που αντικρύζατε στον καθρέπτη στο δωμάτιο σας εκεί, το καθαρό, χωρίς ρυτίδες, άμεμπτο, με όνειρα. Που χάθηκε η προσωπική σας Ιθάκη;

myrmidon