Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αυτοδιοικητική ρυπαρότητα

Κύριε διευθυντά

Tαξίδευσα οδικώς Αθήνα-Γιάννενα. Πλησιάζοντας στην Αμφιλοχία και ιδιαίτερα για πολλά χιλιόμετρα μετά την πόλη, στα παράλια του Αμβρακικού, έμεινα άναυδος από το σκουπιδαριό κατά μήκος του δρόμου. Ιδια εικόνα και στα υποτυπώδη «parking» που υπήρχαν για να ξαποστάσουν οι διερχόμενοι και να θαυμάσουν το πράγματι εντυπωσιακό τοπίο του κόλπου, μέχρι τις εκβολές του Αραχθου και πέρα τα παράλια της Βόνιτσας και της Πρέβεζας. Εκτός από τα διάσπαρτα σκουπίδια, τα «parking» έχουν μετατραπεί και σε χώρους απόρριψης υλικών εκσκαφής και μπάζων. Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για κύρια οδό εισόδου τουριστών από Ιταλία. Κάποιοι απέδωσαν το σκουπιδαριό στους εκ βορρά οικονομικούς και άλλους διερχόμενους (μόνο;). Στην έξοδο της Αμφιλοχίας προς Αθήνα, η «Δημοτική Αρχή», όπως αναγράφεται φαρδιά πλατιά, διατηρεί ένα πανάθλιο στέγαστρο στάσης των αστικών λεωφορείων. Κάθε σχόλιο για το στέγαστρο περιττεύει. Πολύ θα ήθελα να πληροφορηθώ αν ο δήμαρχος και ο νομάρχης της περιοχής επανεξελέγησαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου. Μήπως χρειαζόμαστε «τρόικα και μνημόνιο» και για τη γενικευμένη «τριτοκοσμική» ρυπαρότητα; (ειλικρινά, πιστεύω ότι αδικώ τις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες).


Α. Π. Οικονομοπουλος - Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης


Πηγή: Ελευθεροτυπία

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA, TA MAΣ !!!!!!!!!!!!! ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΡΩΜΕ ''ΚΡΑΞΙΜΟ'' ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ!!!!! Ε, ΒΕΒΑΙΑ ''ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ'',Ε, ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!!! ΑΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΠΑΛΙ ??? Ε, ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ 55% ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ Α, ΒΕΒΑΙΑ!!!! ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΘΑ ''ΣΚΑΣΟΥΝ ''ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ''ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΑ''. ''ΤΑ ΝΙΦΡΑΜ ΣΥΝ'ΦΑΔΑΑΑΑΑΣΑΑ''

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα...
Επανεξελεγη ο ενας ...
Προιον Πασοκικης διακυβερνησης τα τελευταια 8 ετη...
Προιον Πασοκικης διακυβερνησης τα τελευταια 24 χρονια με ενα διαλειμμα 4ετιας χωρις αναλαμπη δυστυχως....
Προιον μικροκομματικων διοικησεων με ανικανους και γερακια..
Προιον μη δημιουργικης κουβεντας καφενειου και αχρηστων φειγ βολαν...
Προιον ιντριγκας και κοντοφθαλμης πολιτικης βουλησης..
Προιον εν τελει καταστροφικης διοικησης και το τελος να καταφθανει σαν καταιγιδα.... εμεις ομως εχουμε την αχυρενια καλυβα μας που θα μας προστατεψει......

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΛΕΣ ,ΔΕΝ ΑΠΗΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΕΣ ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ''ΜΕΣΑ''.

Ανώνυμος είπε...

Πανελληνίως ρεζίλι.......

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΠΑ, ΚΑΥΜΕΝΕ!!!! ΜΑΣΣΑΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ....ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ...ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ ,ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ , ΣΤΗ Δ.Ο.Υ ΟΜΗΡΟ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ Μ'ΕΝΑ ΜΠΙΤΟΝΙ ΒΕΝΖΙΝΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ, ΕΤΣΙ ,ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ. Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ??? ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΤΑ''ΦΙΔΑΚΙΑ , ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ''. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΠΛΗΝ ,ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ????

Ανώνυμος είπε...

έλεος έλεος έλεος... Τι άλλο θέλετε για να καταλάβαιτε ότι έχουμε ξεφτυλιστει γενικώς! Επιτέλους κάντε κάτι.. Ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΨΩΦΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1457 ΨΗΦΟΥΣ .ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

εσεις που βριζετε,κοιμηση ψοιφησατε..πιθανον να βολευεστε με αστειες δικαιολογιες του τυπου,ψηφίζω πρόσωπα ή να περιμενετε κανα 3μηνο στον δήμο...αυτά πληρώνουμε..

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ εχθές ταξίδευα από Γιάννενα Αθήνα, και είδα τα χάλια παντού... όχι πως δεν γίνεται μπάχαλο εδώ αλλα αν κοιτάξεις το μπάχαλο είναι παντού!!! είπαμε, να προσέχουμε το δέντρο ρε παιδιά, αλλά να μην χάσουμε και όλο το δάσος!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 6 ΚΑΙ 32 .ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΟΣΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΦΙΕΡΩΣΕ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ Η ΠΡΟΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ .ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 1457.

Ανώνυμος είπε...

ase re blogger me tin kolliti pou kanei parea o mpampas!!!!lamogia