Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

"Αλβανική περιοχή" η βόρεια Αιτωλοακαρνανία στο νέο βιβλίο "Γεωγραφία της Αλβανίας"


΅Εντύπωση προκαλεί η έκδοση σχολικού βιβλίου στη γειτονική Αλβανία που φέρεται να παρουσιάζει την βόρεια Αιτωλοακαρνανία ως "αλβανική" περιοχή που έμεινε εκτός Αλβανικού κράτος. κάτι που μπορείτε να προσέξετε και στο χάρτη που είναι δεξιά. Αυτό το δημοσίευμα το βρήκαμε στο Blog http://wwwaristofanis.blogspot.com.
Το ιστολόγιο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται ή κατοικούνταν από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας."

Αν αυτή η έκδοση ήταν οποιοδήποτε βιβλίο ιδιώτη περισσότερο θα προκαλούσε θυμηδία και θα ήταν ανάξιο προσοχής και αναφοράς. Εφόσον όμως είναι αλήθεια ότι επρόκειτο για σχολικό βιβλίο πόσο μάλλον που εκδόθηκε τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Είναι ζήτημα των αρμοδίων υπουργείων να το λύσουν. Άλλωστε οι εθνικιστικές κορώνες αυτού του είδους μόνο αποπροσανατολιστικές είναι και το καλύτερο για κάθε λαό είναι να κοιτάξει να λύσει τα προβλήματα που τον απασχολούν όπως οικονομία-ανεργία, καθώς τόσο η Αλβανία δοκιμάζεται ταραχές το προηγούμενο διάστημα, όσο και η Ελλάδα βρίσκεται στα δεσμά των δανειστών της.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν το μέλλον μπροστά με γνώμονα το συμφέρον του κάθε λαού που δοκιμάζεται πλέον στη καθημερινότητα του..
Πηγή:Agrinio news

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μήνα μετά τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης και αφού χάθηκαν 34 άνθρωποι και πάνω από 100 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ήρθε η πρώτη αντίδραση από το Κράτος του ΠΑΣΟΚ και τους τουρίστες υπουργούς του που πριν 2 χρόνια είχαν βγει στα κεραμίδια και απαιτούσαν από την Κυβέρνηση Καραμανλή να ανακαλύψει το εμβόλιο και να εμβολιάσει όλους του Έλληνες 5-6 φορές.

Η γνωστή τουρίστρια Αννούλα (Αμερική, Λονδίνο κ.λπ) μόλις σήμερα έβγαλε εγκύκλιο για τα σχολεία μιας και τις προηγούμενες εβδομάδες είχε να κάνει σημαντικότερα πράγματα όπως να επισκευφθεί το μουσουλμανικό τζαμί στο Λονδίνο... σιγά μην καθόταν να ασχοληθεί με τους βλάκες μαθητές των δημοσίων σχολείων... αφού αυτούς τους θεωρεί ούτως ή άλλως αναλώσιμους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί προκαλεί εντύπωση, όπως γράφετε στην ανάρτησή σας. Χρόνια τώρα οι αλβανοί σκοπιανοί βουλγαροι και τουρκοι παιρνουν παιρνουν παιρνουν απο τη Ελλαδα των συριζατων και καποιων ανθελληνικων παρατηρητηρίων και μη κυβερνητικών οργανωσεων που τα ξεπουλούν όλα στα πλαισια της πολυπολιτισμικότητας χωρις να βγαλει κιχ κανενα μμε. Η Ελλαδα του παραλόγου έχει γινει σκουπιδια στα χερια εχθρών της επειδη ετσι το θελει το 2% που τους θεωρεί αδελφια και φιλους. Πότε όμως θα βρέξει κολυμπιθρόξυλα δεν το ξερουν. Αν η ελλαδα εβγαζε αντιστοιχο βιβλίο θα εσκουζαν οι εδω γραικυλοι ανθελληνες ψευτοειρηνισταδες περι φασισμου εθνικισμου πολεμοκαπηλης χωρας εναντια στους καλούς γειτονες κλπ. Τωρα μουγκα στη στρουγγα. Βρες μου μία ανακοινωση του αριστερου χωρου περι καταδικης αλβανιας βουλγαριας η σκοπιων για εθνικιστικές βλέψεις εναντια στη χωρα μας. Ο Σόρος να ειναι καλά που πληρωνει "αβερτα"

Ανώνυμος είπε...

Λογια του μεγάλου μας Στρατηγού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ενάντια στη ανιστορητη εκπομπη σκαι για το 1821

«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο! "

Ανώνυμος είπε...

Ο ΖΕΡΒΑΣ, ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΑ, ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.......

Ανώνυμος είπε...

Παντού Αλβανοί βρε παιδί μου.............

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΜΩΡΕ , ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ, ΤΟ ΚΑΦΚΑ Κ.Λ.Π ?Ε,ΡΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ''ΣΚΥΛΑΚΙΑ'' ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ....ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ PRIME MINISTER ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ? ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΟΒΡΗΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΟΒΡΑΙΟΙ ( ΙΣΡΑΗΛ) ΣΤΗΝ Ε.Ε . ΓΙΕ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ, ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΑΓΡΙΟΣΚΥΛΛΟ ΤΟΝ ΚΕΡΒΕΡΟ , ΚΟΠΑΝΑ ΤΗΝ ΚΙ'ΕΛΑ ΠΑΝΩ. ΕΧΕΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΑΓΑΔΕΣ ,ΠΑΣΑΔΕΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΙΒΟΥΡΙ. ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ Τ'ΑΚΟΥΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΕ?ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ, ΘΑ Σ'ΑΚΟΥΣΕΙ. ΓΙΕ ΤΟΥ ΙΣΚΟΥ Μ'ΑΚΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

ρωτα τον ακη παπουλια αυτος ξερει!ο αλλος απλως πληρωνεται.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΥΡΟΨΥΧΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΒΡΕ ΑΘΛΙΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΡΤΗ?
ΚΑΤ' ΑΡΧΗ Ο ΜΟΥΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ SECURITY ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΠΕΡΑ , ΟΜΩΣ , ΑΠΟ ΑΥΤΟ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (5ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟ) ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΒΓΑΚΕΙΣ ΤΗ ΧΟΛΗ ΣΟΥ? ΕΣΕΝΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΑΝΑ ΑΛΛΑ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ? ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.