Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Που είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης ΟΕΟ?

Ένας από τους νέους και σημαντικούς θεσμούς που μας φέρνει ο Καλλικράτης είναι αυτός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης,ενός αρκετά σημαντικού θεσμού στην νέα δομή του Δήμου,που θα έχει τον ρόλο να παρεμβαίνει στην Διοίκηση του Δήμου προς όφελος του Πολίτη και θα επιλύει θέματα μεταξύ πολιτών και Δήμου!
Σε πολλούς Δήμους όμως έχει παρατηρηθεί δυστοκία στην επιλογή προσώπου με αποτέλεσμα να χρειάζονται αρκετές ψηφοφορίες μέχρι να καταλήξουν στο πρόσωπο που καταλάβει τη θέση!Αυτό γίνεται γιατί απαιτούνται τα 2/3 του ΔΣ για το πρόσωπο που εκλεγεί,με αποτέλεσμα,από τη στιγμή που η εκάστοτε αντιπολίτευση δεν συνηγορεί στο πρόσωπο να κολλάει το πράγμα!
Στον Δήμο Αμφιλοχίας λοιπόν το θέμα δεν έχει μπει καθόλου στην ατζέντα,αν και τα περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει σε ένα από τα επόμενα ΔΣ να τεθεί το θέμα!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δεν ανοίγει τα χαρτιά του,ψάχνοντας για ένα άτομο κύρους και εμπιστοσύνης το οποίο όμως να μπορέσει να αποσπάσει τα 2/3 του Συμβουλίου ώστε να εκλεγεί!Αυτό το ενδεχόμενο δείχνει λίγο δύσκολο την συγκεκριμένη στιγμή καθώς η αντιπολίτευση πολύ δύσκολα θα συναινέσει σε ένα προσώπου του Κύκλου του κ Κοιμήση με αποτέλεσμα η δυστοκία να συνεχιστεί!
Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως για να συμπληρωθούν τα 2/3 χρειάζονται 18 ψήφοι με την πλειοψηφία στον Δήμο να έχει 16,άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό το περίπλοκο του πράγματος!
Εδώ λοιπόν καλείται ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας να κάνει μία επιλογή χωρίς πολιτικά και προσωπικά στεγανά,για μία σημαντική θέση στα Δημοτικά πρόσωπα,έτσι ώστε να μπορέσει να κερδίσει την συναίνεση της αντιπολίτευσης!
Μένει να δούμε λοιπόν αν ο κ Κοιμήσης θα το καταφέρει ή θα συνεχίσει τις επιλογές ισορροπιών και ημέτερων!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που να βρει χρονο για τον συμπαστατη,ο κοιμησης? τρεχει μπας και καταφερει κ εκλεγει προεδρος ΚΕΔΚΕ. χλομο το βλεπω.αυτος δεν εβριζε τον Γ.Α.Π? τωρα παει και γλυφει.ρε τον αποστολο του χει φυγει γλωσσα μαθαινω.

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ .ΟΠΟΤΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ,ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΘΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΑ ΤΟΥ.ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ''ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ '' ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΦΟΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ. ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.... ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ(ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ-ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ DVD?) ΣΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΚΙ' Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ''ΑΝΑΛΟΓΩΣ''. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΠΡΩΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗ. ΕΛΕΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΙΜΗΣΗ. ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΚΟΥΦΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ;