Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Στη Βουλή το θέμα της ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής του Κάτω Βάλτου


Συζητήθηκε στη Βουλή (Παρασκευή 6/5/2011) η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Μακρυπίδη προς το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης της Αμφιλοχίας και άρδευσης της περιοχής Κάτω Βάλτου.Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής χαρακτήρισε το έργο ζωτικής σημασίας και αίτημα δεκαετιών για την περιοχή αφού θα δώσει νέα χαρακτηριστικά δυναμικής αγροτικής και οικονομικής ανάπτυξης με την άρδευση 100.000 στρεμμάτων περίπου, και θα συμβάλλει στην ποιότητα και τις συνθήκες ζωής των 20.000 κατοίκων με την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αμφιλοχίας.Σήμερα πέντε (5) χρόνια μετά την δημοπράτηση παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην πρόοδο και την χρηματοδότηση του τόσο σημαντικού έργου, στην δημοπράτηση των παράπλευρων εργασιών, αλλά και στην ολοκλήρωση της μελέτης για τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τόνισε ο Βουλευτής.

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν ένας Δήμος 20.000 κατοίκων να έχει πρόβλημα στην ύδρευση, όταν η Πολιτεία εκμεταλλεύεται τα μέγιστα τους υδάτινους πόρους της Αιτ/νίας (Μόρνος, Εύηνος, Τριχωνίδα, Αχελώος). Επίσης ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει ελλιπής χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο την στιγμή που δεσμεύονται πόροι για την εκτροπή του Αχελώου.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι απαιτείται να μην μένουμε σε διαπιστώσεις αλλά να προχωρήσει το Υπουργείο σε πράξεις για να ξεπεραστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις και να εξευρεθούν πόροι, μέσα από συνεργασία και με τα Υπουργεία Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη να δεσμευτεί για το οριστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου , αλλά και το πότε θα ανατεθεί η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα.

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ.Γιάννης Μαγκριώτης απαντώντας στο Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη παραδέχτηκε ότι είναι δικαιολογημένη τόσο η δυσφορία των κατοίκων όσο και του Βουλευτή για τις καθυστερήσεις και το έλλειμμα υποδομών της περιοχής. Πρόσθεσε ότι για την υλοποίηση των δικτύων έχει ζητηθεί η ενίσχυση και από τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία. Τέλος δεσμεύτηκε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί το κυρίως αντικείμενο του έργου αφού έχουν ξεπεραστεί όλοι οι λόγοι των καθυστερήσεων και δρομολογούνται οι εργασίες των συμπληρωματικών έργων ύψους 14 εκατ. € και διαβεβαίωσε ότι εντός του τρέχοντος μηνός Μάιου 2011 θα ανατεθεί η μελέτη εγγειοβελτιωτικών έργων των παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας

Agrinio-news

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η «Χώρα του Στρος Καν»
του Άρη Μπιτσώρη

Η κρίση που βιώνουμε είναι γνωστό τοις πάσι
ότι και σεξουαλικά μας έχει επηρεάσει.

Κι ενώ είμαστε ένας λαός ανέκαθεν τσακμάκι
τώρα κοιμάται ήσυχο κι άφτερο το πουλάκι.

Κι όποιον ρωτήσεις περί sex σου λέει άρες μάρες
αντίθετα στο ΔΝΤ έχουνε σηκωμάρες.

Θα μάθατε για τον Στρος Καν που σε μια καμαριέρα,
στο «SOFITEL», με τ’ «όπλο» του της όρμησε μια μέρα.

Φωτιά τα ειδησεογραφικά, πήρανε, πρακτορεία
αλλά δεν ήταν «κεραυνός», που λένε, «εν αιθρία».

Γιατί μια φήμη πίσω του αυτός ο κύριος σέρνει:
-ως πρόεδρος του ΔΝΤ- «ο Καν πηδάει και δέρνει».

Κι εμείς που εμπιστευτήκαμε σ’ αυτόν το υστέρημα μας
θα μπαίνει τώρα απρόσκλητος μέσα στην κάμαρά μας;

Δεν ξέρω Οθωμανικά αν έχει εκείνος γούστα
πάντως η ηγεσία μας τη φόρεσε τη φούστα.

Βλέπω ότι ο Πρωθυπουργός μονόπαντα βαδίζει
κι ο επί των Οικονομικών σείεται και λυγίζει.

Αγνόησαν ειδήμονες που πείρα έχουν μεγάλη
ότι: «αν πας στο ΔΝΤ φόρα βρακί απ’ ατσάλι».

Εκτός και αν γουστάρανε, αλλά εμείς τι φταίμε;
μας ρεζιλέψαν διεθνώς ως: «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΗΔΙΕΜΑΙ».

16-5-2011 Άρης Μπιτσώρης