Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Ιόνια - Αιώνια!!!


Μας εστάλει: Geia sas apo Souhdia!
Eimai apo thn Amfilochia kai erxomai kathe kalokairi gia diakopes sthn polh mas. Epeidh zw sthn Souhdia peripou 30 xronia, se mia xwra pou einai sxedon teleia organwmenh apo oles tis pleures, me enoxlei to kuklforiako problhma pou uparxei sthn perioxh mas. H Ionia odos pou tha arxize apo perusi, den exei arxisei akoma kai opws douleuoun sthn Ellada, tha basanizomaste gia polla xronia akoma,CP.


Απάντηση: Ιονία:

Περιχόμενο - Αιτωλοακαρνανία:
1) Αντίρριο - Νότιο άκρο Παράκαμψης Αγρινίου, μήκους 42,9 χλμ.: Στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου ο αυτοκινητόδρομος στο μεγαλύτερο μέρος του ακολουθεί νέα χάραξη και τοπικά ακολουθεί την υφιστάμενη εθνική οδό. Για την βελτίωση και αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, προβλέπεται η κατασκευή νέου οδικού δικτύου μήκους 33 χλμ. Επίσης, στο τμήμα αυτό πρόκειται να κατασκευασθούν: 5 ανισόπεδοι κόμβοι με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, 2 Σήραγγες συνολικού μήκους 1735μ. και λοιπά υπόγεια τμήματα (cut and cover), συνολικού μήκους 450μ., 41 Γέφυρες άνω των 20μ. συνολικού μήκους 2800μ. Από τις γέφυρες αυτές, 9 είναι άνω των 100μ. συνολικού μήκους 1800μ., 27 Ανισόπεδες διαβάσεις τοπικού δικτύου.
2) Ολοκλήρωση έργων ημιτελούς τμήματος της Παράκαμψης Αγρινίου μήκους 13,5 χλμ.
3) Παράκαμψη Αγρινίου - Παράκαμψη Άρτας, μήκους 53 χλμ.:Στο τμήμα αυτό ο αυτοκινητόδρομος ακολουθεί νέα χάραξη και όχι την υφιστάμενη εθνική οδό. Για την βελτίωση και αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, προβλέπεται η κατασκευή νέου οδικού δικτύου μήκους 38 χλμ. Επίσης, στο τμήμα αυτό πρόκειται να κατασκευασθούν: 2 ανισόπεδοι κόμβοι με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, 1 Σήραγγα μήκους 900μ. και ένα υπόγειο έργο (cut and cover) μήκους 190μ., 9 Γέφυρες άνω των 20μ. συνολικού μήκους 1100μ. Από τις γέφυρες αυτές, 3 είναι άνω των 100μ. συνολικού μήκους 870μ., 37 Ανισόπεδες διαβάσεις τοπικού δικτύου (δεν περιλαμβάνονται τα τεχνικά των ανισόπεδων κόμβων).

Επίσημο Χρονοδιάγραμμα: Στις 21/3/2007 υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για την κύρωση της σύμβασης για την Ιόνια Οδό.
Οι εργασίες της κατασκευής του έργου αναμενόταω να ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου και σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 72 μήνες. Σουφλιάς"Η δημιουργία της Ιόνιας οδού είναι ένα όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Ο νέος κλειστός αυτοκινητόδρομος με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που θα δημιουργηθεί είναι δεδομένο ότι θα βάλει σε νέα τροχιά ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας"

Πραγματικό Χρονοδιάγραμμα:

Όλα αυτά βέβαια ήταν εξ΄αρχής δεδομένο πως θα μείνουν στα σχέδια, καθώς όχι μόνο δεν άρχισαν τα έργα τον περασμένο Μάιο όπως είχε αρχικα ορισθεί, αλλά η Ιονία δεν είχε δει μπουλντόζες μεχρι το τέλος του έτους. Οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν τις μπουλντόζες να αχνοφαίνονται στο νομό και να αρχίζει πλέον αυτή η πολύπαθη Ιονία, πάνω στην οποία ασέλγησαν Πασόκ και σε μικρότερο βαθμό,ελπίζουμε, η νυν Κυβέρνηση. Μαζί βέβαια με την καθυστέρηση έναρξης των έργων σίγουρα πάει πίσω και η ημερομηνία παράδοσης, αν και διαβεβαιώνουν για το αντίθετο οι αρμόδιοι. Άρα ας επιδείξουμε όλοι αρκετοί υπομονή γιατί ο γολγοθάς μόλις τώρα φαίνεται να ξεκινάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: