Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Πολλές επιχειρήσεις της περιοχής ένα βήμα πριν το "Λουκέτο"


Γενικευμένο το φαινόμενο "κανονιών" σε υγιείς μέχρι πρότεινος επιχειρήσεις στην Αμφιλοχία το τελευταίο διάστημα!Καθημερινά μαθαίνουμε και για άλλον συντοπίτη μας ο οποίος είναι έτοιμος να κλείσει την επιχείρηση του λόγω χρεών και πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες έδειχναν αρκετά ισχυρές στην περιοχή!Ένα κύκλωμα όμως που φαίνεται να λειτουργούσε στην περιοχή,δανεισμού χρημάτων δείχνει να είναι και αυτό που έβαλε τις ταφόπλακες σε αρκετά καταστήματα,σε συνδιασμό με τα όλο και περισσότερα φέσια!Καθημερινά λοιπόν έχουμε κατασχέσεις,δικαστήρια και διακονισμούς εξόφλησης χρεών!Εμείς καταγράφοντας αυτή την εικόνα,ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η κρίση να ξεπεραστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται,καθώς αποτέλεσμα αυτού θα είναι σίγουρα αρκετοί άνεργοι στην περιοχή,στην πιο δύσκολη οικονομικά εποχή. Επιλογή μας αποτελεί όπως φαίνεται και απο το ρεπορταζ,όχι να φωτογραφίσουμε επιχειρησεις,αλλά να αναδείξουμε το πρόβλημα,τομοποίο μπορεί να έχει και τραγικές συνέπειες για την περιοχή.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως να μην ριξουν κανονια ,αφου η παραλια ειχε γεμισει πανακριβα τζιπ,κ λιμιουζινες.αεριτζιδες ηταν ολοι αυτοι.οι σοβαροι επιχειρηματιες λιγο κινδινευουν.τι σας κανει εντυπωση??

Ανώνυμος είπε...

ola

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΘΕΜΗΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Η Ελληνική οικονομία είναι ανθεκτικότερη

από αυτές της Ιρλανδίας,Ισπανίας,Ολλανδίας,Αυστρίας,και Βελγίου.."
Τα παπαγαλάκια των παραδοσιακών ΜΜΕ πάντως συνεχίζουν την ανεξέλεκτη κιδυνολογία.
.
Λιγότερο επισφαλής από ό,τι πολλοί πιστεύουν είναι τελικά η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Royal Bank of Scotland.
Η ανάλυση της τράπεζας αποδεικνύει πως κόντρα στα όσα αναφέρει το τελευταίο διάστημα όχι μόνο ο ξένος αλλά -κυρίως-και ο εγχώριος Τύπος και μαρτυρούν τα spreads στις αγορές των ομολόγων, η Ελλάδα δεν είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης!
Αντίθετα, πιο ευάλωτες απέναντι στην κρίση θεωρούνται η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και το Βέλγιο, αφού η Ελλάδα κατατάσσεται πέμπτη και με βάση την ανθεκτικότητα της οικονομίας της. Οι επιδόσεις της Ελλάδας αποτέλεσαν θετική έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους τους αναλυτές της RBS, ωστόσο, από τα κριτήρια που έθεσαν για την έρευνά τους, η χώρα εμφανίζει χαμηλό δανεισμό στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλές ζημιές εξαιτίας της κρίσης και μικρές ανάγκες χρηματοδότησης. Αυτά τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από το υψηλό δημόσιο χρέος και το χειρότερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, αρκετά καλά «σκοράρει» ο τραπεζικός κλάδος και στο κριτήριο της χρηματοδότησης, αφού η εξάρτησή του από την αγορά χονδρικής και τη διατραπεζική είναι σχετικά μικρή.
Ωστόσο όμως το δημόσιο χρέος είναι ανάμεσα στα υψηλότερα της Ευρωζώνης, καθώς πλησιάζει επικίνδυνα το 100% του ΑΕΠ. Περίπου το 1/2 των χρεών αυτών συγκεντρώνεται στα χέρια ξένων, προσθέτει η RBS.Πάντως, η RBS προτιμά τα ελληνικά 5ετή ομόλογα έναντι των αντίστοιχων ιρλανδικών. «Τα ελληνικά ομόλογα τιμωρήθηκαν για τα βίαια γεγονότα (σ.σ.του περασμένου Δεκεμβρίου), όμως, στο μέλλον, προβλέπουμε ότι η αγορά θα εστιάσει στο χαμηλό δανεισμό του ελληνικού ιδιωτικού τομέα και αντίστοιχα, στις υψηλές ανάγκες χρηματοδότησης της ιρλανδικής οικονομίας», αναφέρει η τράπεζα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φουσκες ειναι ολοι αυτοι και καλα να παθουν.
Πουλανε μουρη με κλεμενα χρηματα.
Οτι του αξιζει αυτο θα παρουν.

Ανώνυμος είπε...

H katastash auth einai apotelesma ths aplhstias kapoiwn an8rwpwn pou den tous ftanoun ta ekatomuria k pane gia ta dis....prospa8oun na ekmetaleutoun katastaseis k allous an8rwpous gia na mazeuoun autoi to xrhma....e auto kapote plhrwnetai afou opoios paei gia ta polla xanei k ta liga!

Anna