Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μπούκας για το ζήτημα της κατασκήνωσης του χωριού

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μπούκας,χωρίς να λαμβάνει οποιαδήποτε θέση πάνω στο ζήτημα και επιδιώκοντας πάνω απ'ολα να μην εκληφθεί η αίτηση του ως ρατσιστική παρέμβαση,επιζητεί την άμεση επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μ.Σαλμά σχετικά με το θέμα της φιλοξενίας φέτος το καλοκαίρι στην κατασκήνωση της Μπούκας παιδιών πολιτικών προσφύγων και μεταναστών. Οι αιτούντες παρακαλούν όπως αναλυθεί διεξοδικότερα η πρόταση του Υπουργείου ώστε να επέλθει η απαιτούμενη συνεννόηση με την τοπική κοινωνία καθότι αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας που χρήζει σοβαρότητας και υπευθυνότητας.Συγκεκριμένα ζητάμε να διευκρινιστεί το διάστημα φιλοξενίας των παιδιών,ο αριθμός αυτών καθώς και να έχουμε μια πλήρη περιγραφή της οργάνωσης του όλου εγχειρήματος.

Το Διοικητκό Συμβούλιο
του
Μορφωτικού Συλλόγου Μπούκας

4 σχόλια:

o Ξερόλας είπε...

Aν δεν κάνω κανένα λάθος, τα θέματα λαθρομετανάστευσης , διαβίωσης μεταναστών και τα συναφή , έχουν σαν εποπτεύουσα αρχή το υπουργείο Εσωτερικών . Διαμονή , άδειες παραμονής, τόπος διαμονής ορίζονται (;) απο εκεί. Πώς εμπλέκεται αυτός ο Σαλμάς και τον βρίσκουμε τώρα μπροστά μας;Με ποιά "αρμοδιότητα" σκορπάει λεφτά σε κατασκηνώσεις κι΄όχι σε Νοσοκομεία (τεράστιο πρόβλημα πόρων και απλήρωτων λογαριασμών εκεί);Ποιός τον έχει "σπρώξει" σε αυτή την "κατεύθυνση" του ανθρωπισμού και της "ξενοφιλίας" , ως άλλο Μαγγίνα , γνωστό προστάτη των μεταναστών; Γιατί δεν μετατρέπουν τα "αναψυκτήριά" τους σε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας των παιδιών απο το Αφγανιστάν και το Κουρδιστάν , αφού είναι τόσο πονόψυχοι;

Ανώνυμος είπε...

Η κατασκήνωση της Μπούκας όπως και πολλές ακόμα Νομαρχιακες ανα την Ελλαδα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγειας...εξου και η πρωτοβουλια Σαλμα!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πολυ σωστη και λογικη την θέση του Συλλόγου,που μας παροτρύνει όλους να διατηρησουμε την ψυχραιμίας μας και ζητά ουσιαστική ενημέρωση προκειμενου να κρινουμε την κατασταση!Ειναι απαραίτητες οι ψυχραιμες και λογικες φωνες νεων ανθρωπων σε τέτοιες καταστασεις!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ας ηρεμήσουμε.Οι Κούρδοι δεν πρόκειται να μείνουν.Θέλουν Ιταλία.Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση του Σαλμά προκειμένου να πάρει τα χρήματα για να φτιαχτούν οι κατασκηνώσεις.Αντί να αντιδρούν άλλες περιοχές που η Μπούκα πήρε τρομερά δυσανάλογο ποσό από αυτό που της αντιστοιχεί αντιδρούμε εμείς οι ίδιοι...