Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Το πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης με στόχο τα 4,8 δισ. Ευρώ


* Περικοπή δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας κατά 30% για τους δημόσιους υπαλλήλους.
* Περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 12% αντί αρχικής εξαγγελίας για 10%.
* Μείωση του επιδόματος δικαστικών κατά 20%.
* Μείωση των επιχορηγήσεων για ΝΠΙΔ, ΟΤΑ Α και Β βαθμού.
* Μείωση κατά 10% των επιχορηγήσεων στα ταμεία ΟΑΠ, ΔΕΗ και ΤΑΠ-ΟΤΕ.
* Μείωση κατά 5% (500 εκατ. ευρώ) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 100 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου Προγράμματος στο υπουργείο Παιδείας και κατά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, των πιστώσεων νέων προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας.
* Μείωση κατά 20% των τιμών των φαρμάκων.
* Αύξηση φόρου από το 3% στο 15% στα ακίνητα των offshore εταιριών.
* Κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών στο δημόσιο, με παράλληλη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων στα μέλη διοικητικών συμβουλίων, πλαφόν στις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, απαγόρευση bonus, μείωση κατά 30% των δαπανών για υπερωρίες και μετακινήσεις.
* Αύξηση ΦΠΑ για τον πολύ χαμηλό συντελεστή από το 4,5% στο 5% για το χαμηλό από το 9% στο 10%, και για τον υψηλό από το 19% στο 21%. Δεν μεταβάλλεται η έκπτωση των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.
* Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα επιβάρυνση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 3 λεπτά.
* Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.
* Κατάργηση απαλλαγής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα.
* Επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα με εργοστασιακή τιμή άνω των 17.000 ευρώ ή τιμή αγοράς άνω των 35.000 ευρώ, αλλά και σε σκάφη αναψυχής, ελικόπτερα, αεροσκάφη, πολύτιμους λίθους, πολύτιμα μέταλλα και δέρματα.
* Πάγωμα συντάξεων. Οι περικοπές των επιδομάτων δεν αφορούν τις συντάξεις.


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος γκεμπελισμός των πράσινων νταβατζοΜΜΕ, ομού με το συνοθύλευμα των γνωστών πρασινοφρουρών, είναι ότι για όλα φταίει η ΝΔ!!!

Ο,τι επί 5 μήνες δεν πάρθηκε κανένα μέτρο φταίει η ΝΔ! Για τους τόκους απ’ τα δάνεια του Σημίτη, φταίει η ΝΔ!! Για τα υπέρογκα έξοδα της Ολυμπιάδας, φταίει η ΝΔ!! Για τις ηγεσίες ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ,που όταν ο Καρμανλής ανα-κοίνωνε πάγωμα της αύξησης των επιδομάτων κατέβαζε σε επανάσταση τους εργαζομένους, φταίει η ΝΔ!!
Για το ότι αντί να αυξήσει ο ΓΑΠ τους άμεσους φόρους, αυξάνει τους έμμεσους, φταίει η ΝΔ!!
Για το ότι σε παράτησε η γκόμενα φταίει η ΝΔ!!

Ζήτω η χούντα μας!!! Και λέγαμε
ότι δεν θα ξανακούσουμε φωνες του στυλ για όλα φταίνε οι κομμουνιστές!!

********
Και την ίδια στιγμή αυξάνουν τα τιμολόγια αιολικών πάρκων για να αυξήσουν τα κερδη τους η iberdrola και η ΤΕΡΝΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΟΙΣΟΣ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ *********
Μα πόσο ραγιάδες είμαστε....

Ανώνυμος είπε...

Το 1980 το χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε στο 22,9% του ΑΕΠ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το 1985 είχε κιόλας διπλασιαστεί και είχε φθάσει το 47,8% του ΑΕΠ. Tο 1990 είχε φθάσει στο 79,6% του ΑΕΠ και η πορεία του ήταν ανοδική, καθώς σταδιακά η χώρα εισέρχονταν σε μια νέα περίοδο. Εκείνης της ανακάλυψης των γκρίζων πτυχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ήταν παντού φορτωμένος με χρέη, τα οποία όμως δεν φαίνονταν.

Ηταν πάλι τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γ. Παλαιοκρασσά που άρχισε να εντάσσει στο κανονικό χρέος, όλα τα κρυφά χρέη και να εκδίδει τα δάνεια οικονομικής εξυγίανσης. Αποτέλεσμα εκείνης της πολιτικής ανάληψης των κρυφών χρεών ήταν η αύξηση του δημοσίου χρέους, για την οποία δεν ευθύνονταν η τότε κυβέρνηση. Η Ελλάδα είχε αρχίσει να κινείται προς την Ε.Ε. και η ανάληψη των χρεών ήταν μέρος του παιχνιδιού. Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορήθηκε για τη διόγκωση του χρέους στο διάστημα 1990-1993, που προκλήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των κρυφών χρεών τα οποία είχε δημιουργήσει η δεκαετία του 1980.

Αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο χρέος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 να έχει αγγίξει το 108,7% και στο τέλος της ίδιας δεκαετίας το 114%.

Σήμερα είναι γνωστό ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στην δεκαετία του 1980. Πολιτικές επεκτατικές που κατά πολλούς, ήταν ανάγκη να γίνουν, καθώς αφορούσαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μόνιμο έως τότε θαμώνα της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

Το σχέδιο εκείνο είχε αρχικά και έναν στόχο. Να δημιουργήσει εγχώρια παραγωγική βάση, ισχυρή και ανταγωνιστική. Τελικά εκείνο δεν κατέστη εφικτό, παρά τον πακτωλό πόρων που διοχετεύθηκαν. Επιτεύχθηκε όμως κάτι άλλο. Η πολιτική ηγεμονία επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία άρχισε να συνηθίζει στα «χάδια» του κράτους που σταδιακά έγιναν αυτοσκοπός, με μοναδικό στόχο πλέον την εξαγορά ψήφων.

To επαναλαμβάνω για να γίνει πλήρως κατανοητό:

Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τώρα ο Γιωργάκης Παπανδρέου την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!! (ΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ)

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ Ο PLAY STAYSON ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΟΝ ΑΥΤΟΝ. ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΑΝΟΤΟΥ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δε λυγάνε τα ξεράδια
και πονάνε τα ρημάδια
κούτσα μιά και κούτσα δυό
στης ζωής το ρημαδιό

μεροδούλι-ξεροδούλι
δέρναν ούλοι αφέντες-δούλοι
ούλοι δούλοι-αφεντικό
και μ' αφήναν νηστικό
ΚΑΙ Μ' ΑΦΗΝΑΝ Ν Η Σ Τ Ι Κ Ο

ΑΪΝΤΕ ΘΥΜΑ, ΑΪΝΤΕ ΨΩΝΙΟ
ΑΪΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ
ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ
ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ

....και όποιον πάρει ο χάρος μετά

Ανώνυμος είπε...

Ωρέέέέ πού πάμε ρέ , πού πάμε ρέ ?

http://www.youtube.com/watch?v=JwSKcdSP2Ew

Τους χαιρετισμούς μου σε όλους , ανεξαρτήτου κόμματος και ιδεολογίας .
Με σεβασμό και εκτίμηση

ΜΩΥΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί καλλιτέχνες , (άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ) , είχαν και έχουν οράματα για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται , διότι τα έβλεπαν και τα βλέπουν , είχαν μάθει να διαβάζουν της συμπεριφορές των ανθρώπων από τότε , και τα... φώναζαν , μερικοί τα... φωνάζουν ακόμα , άλλοι γράφοντας και άλλοι ..τραγουδώντας .
Ποιος τους άκουσε ? ποιος τους ακούει και τη κάνει ??

Και …μην τα περιμένουμε όλα από τους ανθρώπους αυτούς εεε??
Μην έχουμε την απαίτηση από αυτούς να αλλάξουν τον κόσμο εεε?
Αν και …θα το μπορούσαν όλοι μαζί !!!εεε??

Όσο για εμάς τους…. ανώνυμους έλληνες ?? …..
Άστο σου λέω... άστο .........

[url=http://www.youtube.com/watch?v=YzFMq28tsKU#normal]Καζαντζίδης ( Έρχονται χρόνια δύσκολα )[/url]

[url=http://www.youtube.com/watch?v=oEsyhNTejAU#normal]Savopoulos kai Harry Klynn[/url]

http://www.pareoula.gr/forumw/index.php?topic=1458.0

MOYSYS

Ανώνυμος είπε...

Τα προγράμματα του DNT είναι καταστροφικά για τους λαούς αφού τα μέτρα που επιβάλλουν είναι πάντα σχεδιασμένα έτσι ώστε να γονατίζουν περισσότερο την οικονομία του λαού , αλλά και να λεηλατήσουν κάθε πηγή πλούτου που διαθέτει το …κράτος .

Σε αυτό βέβαια βοηθούν και οι πολιτικοί αφού δεν διστάζουν να εκποιήσουν την δημόσια περιουσία που τους αποφέρει έσοδα !!
ξεπουλάνε κάθε κρατικό περιουσιακό στοιχείο ώστε να περάσει σε ξένα χέρια με μικρό αντίτιμο ώστε να γονατίσει ακόμα περισσότερο η χώρα και να φτωχύνει ο λαός τους .

Αυτό έκαναν παντού και αυτό θα κάνουν και εδώ στην Ελλάδα μας !!!
Έφθασε η στιγμή που θα πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για ετούτο τον τόπο , πρέπει να σηκωθούμε από την πολυθρόνα μας , να ανοίξουμε τα αυτιά μας , και να αγωνιστούμε παντοιοτρόπως με μοναδικό συμφέρον το αύριο των παιδιών όλης της Ελλάδος και όχι μόνο για τα προσωπικά μας συμφέροντα!!
Μην ξεχνάτε ότι η Αργεντινή ήταν μια χώρα που έκανε εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου και …. Την στεγνώσανε !!!!!!!!!!!

Με σεβασμό και εκτίμηση

ΜΩΥΣΗΣ