Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Άπαντες παρόντες...για το καλό του τόπου...


Άπαντες παρόντες δηλώνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδιασμού του Δημάρχου Αμφιλοχίας για τις επερχόμενες εκλογές με όποια μορφή κι αν αυτές γίνουν!Η εξαίρεση έιναι μία,καθώς μόνο ένας εκ των νυν Δημοτικών Συμβούλων,και μάλιστα αρκετά αξιόλογος άνθρωπος,δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για επιλογές του Δημάρχου,όσο αναφορά το χωριό του αλλά και την επιλογή και τα παρασκηνιακά παιχνίδια για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου την 2η διετία!Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη την εξαίρεση αυτή βλέπουμε πως κατά τα άλλα γίνεται σκοτωμός...όλοι θέλουν να είναι στο συνδιασμό με τον ένα να κατηγορεί τον άλλο,είτε ότι έχει την ευνοια και την αβάντα του Δημάρχου ειτε πως πως ο ένας υποσκάπτει τον άλλο!Σ'ένα όμορφο κλίμα λοιπόν όπου θα είναι υποψήφιοι άνθρωποι που έμαθαν την τελευταία οχταετία να είναι "Δημοτικοί Υπάλληλοι" από διάφορα πόστα δίπλα στον Δήμαρχο...άλλοι που έμαθαν να έχουν επίσης μόνιμο μισθό βλέποντας την Αμφιλοχία από μάκρια και με κύαλια....και άλλοι που ευαγγελίζονται ακόμη την προσφορά για τον τόπο έχοντας περάσει από καιρό τα δεύτερα "...ήντα"!Υποψηφιοι ακόμη προτίθενται να είναι και οι μη εκλεγμένοι των προηγούμενων εκλογών που ανήκουν στον στενό κύκλο του Δημάρχου!Μία κατάσταση λοιπόν πολύ περίεργη που θα μπλεχτεί ακόμα περισσότερο με τον "Καλλικράτη"...αν γίνει...γιατί αν δεν γίνει κάποιος στον 3ο όροφο θα αναγκαστεί να αλλάξει άρδην τακτική για να καλύψει την ανυπαρξία του από χωριά του νυν Δήμου τα τελευταία χρόνια...εξαιρούμε την Αριαδα...!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

as psaxei o dimarxos neous an8rwpous af8artous gia na stelexwsei to neo dimotiko symboulio.kai pistepste oti yparxoun kai malista para polloi alla me ayta pou blepoun apo tous nyn dim symboulous adiaforoun.pantws kali einai mia ananewsi me atoma apo 35-45 xronwn.8a epanel8w

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ..

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π. Ας δούμε λίγο τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών:
Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π.
Ολλανδία: 234%
Ιρλανδία: 222%
Βέλγιο: 219%
Ισπανία: 207%
Πορτογαλία: 197%
Ιταλία: 194%
Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π. (Διαβάστε επίσης εδώ)
Ποια είναι η Ελληνική «ιδιαιτερότητα»;
Η Ελλάδα λοιπόν κάνει την πρωτοτυπία να μεταφέρει τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο. Γιατί το Ελληνικό κράτος όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε μια σειρά από ανοιχτές παρανομίες (π.χ. εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά στερεί προκλητικά από το δημόσιο τους βασικούς του πόρους, προτιμώντας να φαίνεται ένα χρεοκοπημένο κράτος παρά ένας ανίκανος ιδιωτικός τομέας. Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στις κάθε τύπου επιδοτήσεις
Μόνο από τις offshore εταιρίες χάνονται κάθε χρόνο 6 δις έσοδα για το κράτος (Νέα, 11/05/2009). Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Αγαπητός αναφέρει στην Ελευθεροτυπία της 20/02: «…τα μη εισπραττόμενα φορολογικά έξοδα υπερβαίνουν το 40% των εισπραττόμενων». Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. το 25% της παραγωγής στην Ελλάδα διακινείται χωρίς παραστατικά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τόσα λεφτά, ώστε αν τα έπαιρνε «…θα επέτρεπαν ακόμη και το μηδενισμό του δημόσιου χρέους μέσα σε λίγα χρόνια» (Ελευθεροτυπία, 20/02)
Σύμφωνα με τον Θ. Πελαγίδη, Καθηγητή της Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
«Στην Ελλάδα, το χρέος του κράτους αντικατοπτρίζει και τις αδυναμίες του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με διεθνείς όρους. Το κράτος έτσι παίρνει πάνω του και μέρος του ιδιωτικού χρέους, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει και την αδυναμία του ιδιωτικού τομέα να πάρει τις ευθύνες του, να είναι διεθνώς ανταγωνιστικός χωρίς την κρατική προστασία και χρέωση.»

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με στοιχεία του I.L.O. (International Labour Organization) στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 22,3% των εργαζομένων την ίδια στιγμή που στην Γαλλία είναι το 30%, στην Σουηδία 34%, Ολλανδία 27%, Αγγλία 20%, Γερμανία 14%.
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην λίστα των χωρών της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσον!
Η διόγκωση λοιπόν του δημοσίου είναι πέρα για πέρα πλαστή και ουσιαστικά χρησιμοποιούν την λειτουργικότητα του δημόσιου τομέα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι είναι διογκωμένος. Δεν έχει όμως παρά να ρίξει κανείς μια απλή ματιά στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις για να δει το μηχανισμό «αξιοποίησης» των υπαλλήλων και τις ευθύνες γι αυτήν. Αλλά δεν μιλάμε μόνο για «εξυπηρετήσεις»: Χαρακτηριστική η περίπτωση υπουργείου που προσέλαβε 250 υπαλλήλους στα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (μέσω Α.Σ.Ε.Π.) χωρίς να έχει προνοήσει ΚΑΝ να νοικιάσει χώρο εργασίας γι αυτούς!! Η οργάνωση όμως των διευθύνσεων/οργανισμών/υπουργείων δεν είναι θέμα των δήθεν περισσευούμενων υπαλλήλων, αλλά των αδρά αμειβόμενων στελεχών και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Αν αύριο λοιπόν απελευθερωθούν οι απολύσεις τα «στελέχη» αυτά μαζί με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους θα εισηγηθούν την χρησιμότητά μας ως εργαζόμενοι, θα εισηγηθούν για την δική μας δουλειά, σύνταξη, ζωή!

Ανώνυμος είπε...

από exomatiakaivlepo

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ώρα σε ώρα επίκειται σύσκεψη στο Μαξίμου, για τον τρόπο επικοινωνιακού χειρισμού, της συνάντησης Παπακωνσταντίνου με Χριστοφοράκο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επικοινωνιακή τακτική και μη προβολή του θέματος από την κρατική ΝΕΤ αλλά και από άλλα “Μεγάλα” κανάλια….

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Από ότι φαίνεται η κρατική τηλεόραση και το “Μεγάλο” Κανάλι δεν θα παίξουν το γεγονός.

Οψόμεθα για να δούμε ως που θα φτάσει η κατρακύλα τους…

Περισσότερα σε λίγο, μείνετε κοντά μας….

Ανώνυμος είπε...

Θα πάρουμε καμιά απάντηση για τα ραντεβουδάκια Παπακωνσταντίνου-Χριστοφοράκου

Στο ίδιο έγγραφο που αποκάλυψε ο Καμμένος και είναι καταγεγραμμένο το ραντεβού των δύο... φαίνεται ότι ο Χριστοφοράκος είχε και επαφές με δημοσιογράφους από το Βήμα και το Έθνος... φαντάζομαι με τέτοιους σαν αυτούς που μας ενημερώνουν αξιόπιστα και αντικειμενικά κάθε μέρα...

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΑ..ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ..ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ..ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΥΦΗ..ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ..ΕΙΣΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

ποιος νεος /νεα να ασχοληθει με τα κοινα,οταν βλεπει τον εναν να ναι συμβουλος αλλα καρτ επι μισθο,τον αλλο να ρουφιανευει τους παντες, και παει λεγοντας. κανενας. οι ιδιοι θα ναι παλι ,θα βρουν και κανα δυο αφελεις και καλα για ξεκαρφωμα,θα τους ταξουν,και οταν ερθει η ωρα .... ξερουν αυτοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΟΙΗΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ,ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΧΟΡΤΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟΣΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ ΔΗΜΟΤΗ,ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΗΓΕΜΟΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΞΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.ΟΤΑΝ ΕΓΛΥΦΕΣ ΤΟΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

O ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΓΛΥΦΕΤΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΟΣ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ,ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΤΙΜΙΤΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

βαρεθηκαμε κυριοι και του ηγεμονα και της αντι[πολιτευσης...τοσα χρονια τα ιδια κουρασμενα γερασμενα προσωπα -μυαλα..εχετε τοση αναγκη απο εξουσια που ξερογλυφετε κοκκαλα ξεκοκαλιασμενα...πιαστε την ακρη σας ολοι..βουλιαξατε την πολη..ολοι φταινε εκτος απο εσας..μια κοινωνια διχασμενη-διπροσωπη...ολοι καλα με ολους και απο πισω θαψιμο κανονικο....πως να ερθουν νεοι να ζησουν στην πολη..με τις ρουφιανιες σας,τις χαζες δολοπλοκιες σας και τα απιστευτα κερατωματα....καληνυχταααααααααααα........τελειωσατεεεεεεεεε...