Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επικρατώντας εύκολα στο τοπικό ντέρμπυ πλησίασε την απ'ευθείας άνοδο ο Αμφίλοχος

Πιο εύκολα απ'οτι δείχνει το τελικό 2-0 επιβλήθηκε ο Αμφίλοχος επί του Λουτρού στο τοπικό ντέρμπυ που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Λουτρού παρουσία πολλών φίλων και των δύο ομάδων !Μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα λοιπόν ο Αμφίλοχος έδειξε την ανωτερότητα του ως ομάδα και με τα γκολ των Δράκου και Μπεκατώρου καθάρισε νωρίς τον αγώνα με το Λουτρό να δείχνει ανήμπορο να απειλήσει σε καμία στιγμή του αγώνα!
Πλέον ο Αμφίλοχος εκμεταλλευόμενος και την ήττα του ΓΟΜ στο Παναιτώλιο έχει αυξήσει την διαφορά στους 5 από την ομάδα του Μεσσολογίου έχοντας ως ζητούμενο το μαγικό αριθμό 7 που θα του δώσει και την απ'ευθείας άνοδο!Αλλιώς αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι μάλλον θα οδηγηθούμε σε μπαράζ μεταξύ των 2 ομάδων καθώς το 3ο Αιτωλικό έχει χάσει αρκετό έδαφος!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κλαμα στο παρατηρητηριο. κλαμα πολυ.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Παρασκευή ότι είναι αποδεκτή η παρουσία των σταυρών στις σχολικές αίθουσες. Η απόφαση ήρθε μετά από έφεση που άσκησε η ιταλική κυβέρνηση σε προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου που απαγόρευε τη χρήση του σταυρού.

Οι δικαστές στο Στρασβούργο είχαν κρίνει το 2009 ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους.

Με δεκαπέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας δεν συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην εκπαίδευση.

Στην ακροαματική διαδικασία, παρενέβησαν, ως τρίτοι, 33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Ευρωπαϊκό Κέντρο του Νόμου και της Δικαιοσύνη, η Διεθνής Επιτροπή Νομικών, η Interights και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι κυβερνήσεις Αρμενίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ρωσίας, Ελλάδας, Λιθουανίας, Μάλτας, Μονακό, Ρουμανίας και Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου.

Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι ναι μεν τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν την υποχρέωση να σέβονται, κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν αντιστρατεύεται το δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους, ανάλογα με τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις.

Το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι η παρουσία του σταυρού ή άλλων θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες συνιστούν επιρροή στους μαθητές, ενώ διευκρίνισε ότι η απόφαση για τοποθέτηση θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία εναπόκειται στα κράτη-μέλη. Αποφάνθηκε, μάλιστα, ότι αυτό δεν αποτελεί κάποια μορφή κατήχησης.

Το 2009 το ΕΔΑΔ είχε κρίνει ότι ο σταυρός είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και η Ιταλία- άσκησαν έφεση στην απόφαση. Η τελική ετυμηγορία ήρθε την Παρασκευή.

Η Ιταλία δήλωνε ότι ο σταυρός αποτελεί και σύμβολο της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!