Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Στάνο


Κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου του Άγρυλου με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Χρ.Παπουτσή!Είναι ένα θέμα που είχε ξανατεθεί στο τραπέζι πριν 1,5 χρόνο περίπου μα είχε παγώσει!Τις τελευταίες μέρες όμως κι ενώ είχαμε παρατηρήσει την επίσπευση των εργασιών μεταφοράς των πυρομαχικών από τον Άγρυλο στα Γιάννενα ασκήθηκαν πολλές πιέσεις σπό Πατρα και Γιάννενα προκειμένου το Κέντρο υποδοχής να γίνει στην Αιωτλοακαρνανία και δει στο στρατόπεδο της Αμφιλοχίας!Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου προς τον Υπουργό προτείνοντάς του την τοποθεσία της Αμφιλοχίας,χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα!Ήδη όμως έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις από την Αμφιλοχία,κανοντας λόγο για περεταίρω υποβάθμιση της ήδη παρακμάζουσας περιοχής,για κίνδυνους που εντείνονται από την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων και για το ότι δεν ρωτήθηκαν καθόλου για μία τόσο σημαντική παρέμβαση στην περιοχή!Σίγουρα κάτι θα πρέπει να γίνει με το μείζον θέμα των μεταναστών μα να μεταφέρεις το πρόβλημα εκτός ατικών ιστών,σίγουρα δεν αποτελεί λύση,ειδικά από την στιγμή που όλοι αυτοί οι λαθρομεταστες θα ψάχνουν τρόπο καθημερινα να φτασουν ως την Πατρα για το όνειρο της Ιταλίας!

Aντίδραση Μακρυπίδη.
«Η ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας δεν θα προέλθει από τα κέντρα υποδοχής μεταναστών. Ενέργειες τέτοιου είδους χωρίς τη συζήτηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, όχι μόνο δεν θα υλοποιηθούν αλλά θα εκθέσουν άμεσα και αυτούς που αποφάσισαν ερήμην τους. Ζητώ άμεσα την ανάκληση μιας τέτοιας απόφασης γιατί θα δημιουργήσει σοβαρότατες κοινωνικές αντιδράσεις, είπε ο ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ, στο agrinionet

Θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Τσόγκα για το στρατόπεδο Ρίβιου
«Καμιά περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής του Βάλτου αλλά και του Ξηρομέρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Xωρίς ίχνος εμπάθειας και ρατσισμού, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μου δηλώνω ρητά ότι τέτοιου είδους «δηλώσεις» και υποδείξεις μας βρίσκουν απέναντι.
Ήδη η περιοχή μας βιώνει την οικονομική καθίζηση.
Η ερήμωση της υπαίθρου είναι εμφανής σε όλα τα χωριά μας και η ανασφάλεια από την ελλιπή αστυνόμευση κάνουν το κλίμα όλο και ποιο εκρηκτικό.
Μια τέτοιου είδους απόφαση από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνη για τον κοινωνικό ιστό της περιοχής.
Μια περιοχή η οποία ουδέποτε στηρίχτηκε οικονομικά από μεγάλα στρατόπεδα ή σχολές Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ακόμα περιμένουμε την σχολή γαλακτοκομίας)
Και αντ’ αυτού αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος το οποίο εποφθαλμιά η Ήπειρος.
Κλείνοντας και θέλοντας να προλάβω όσους θα μιλήσουν για ευαισθησίες και ανθρωπιστικούς λόγους να θυμίσω μόνο ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιείται ως αποθήκη πυρομαχικών είναι παμπάλαιο και δεν έχει κανενός είδους κτιριακές εγκαταστάσεις ώστε να γίνει κέντρο υποδοχής ανθρώπινων ψυχών και δη ταλαιπωρημένων»
Με τιμή
Τσόγκας Γεώργιος
Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το στρατοπαιδο ειναι ιδιοκτησια της εκκλησιας της Στανου, ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

για να δουμε ....

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλες επενδύσεις στο Δήμο μας βλέπω.........

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε σε ολα τα μπλογκ περιοχης, αναλυτικη αναφορα απο την καταγγελια της ευθυμιας κολοβου δημοτικης συμβουλου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.Τα λεει ολα. Οχι μισολογα για να μη πει το συστημα τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ.ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ!!!!!!!!