Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

ΚΑΦΚΑ εν αχρηστεία και υπο ασέλγεια εκ Δεξιών...



Η εικόνα του ΚΑΦΚΑ σήμερα όπως καταγράφεται από το Ριζοσπάστη στις 07.11.2007 : Τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και υπολειτουργία των κλινών με αποτέλεσμα τη μη επαρκή και ουσιαστική κάλυψη - αποκατάσταση με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους των ατόμων με αναπηρία, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) της Αμφιλοχίας. Οι σοβαρές ελλείψεις - εργάζονται μόλις 14 άτομα - σε μόνιμο επιστημονικό προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλες ειδικότητες, όπως λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχίατροι - ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι να λειτουργούν χωρίς διανυκτέρευση μόνο 15 από τις προβλεπόμενες 80 κλίνες και σύγχρονα μηχανήματα να μένουν καταχωνιασμένα στις αποθήκες. Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου ενώ οι εργαζόμενοι δεν είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στις αξιώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβει τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ, γεγονός που υποδεικνύει και το μέλλον τέτοιων κρίσιμων υπηρεσιών με την προώθηση του «Καποδίστρια 2».

Ακόμη στα παραπολιτικά του Βήματος διαβάζουμε: Ο γαμπρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, Αρβάλης Αθανάσιος, διοικητής στο νοσοκομείο Ψυχικών Παθήσεων Αμφιλοχίας «ΚΑΦΚΑ», ενώ δεν επιτρέπεται στην ίδια πόλη όπου ζει και εργάζεται.

ΔΣ ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας: Αρβάλης Αθανάσιος ως πρόεδρος,Χιούτας Δημοσθένης ως Αντιπρόεδρος,Χούτας Δημοσθένης (Νέστορας Στυλλιανός),Σκορδάς Βασίλειος (Φωλιάς Παναγιώτης),Φλούδας Ελευθέριος (Αργύρης Αναστάσιος)Εκπρόσωπος Ε.Σ.Α.με.Α.,

Μία όμορφη γαλάζια παρέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: