Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Απάντηση εργαζομένων(!) "ΚΑΦΚΑ" Αμφιλοχίας

Το σύνολο των εργαζομένων του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας , επιθυμεί να σας εκφράσει την απογοήτευσή του για την απαξίωση του έργου μας την οποία επιχειρείτε μέσα από τα σχόλιά σας.Ειδικά τους τελευταίους 22 μήνες παρουσίας μας , καταφέραμε να ανατρέψουμε μια τραγική κατάσταση και να καταστήσουμε λειτουργικό ένα κτιριακό συγκρότημα το οποίο έμπαζε από παντού νερά , εξυπηρετώντας και ανακουφίζοντας το σύνολο των συνδημοτών σας.Με τα ελάχιστα μέσα που διαθέταμε και με την απεριόριστη στήριξη της Διοίκησης , επιτύχαμε να προσδώσουμε μια ιδιαίτερη δυναμική και παρείχαμε ποιοτικές υπηρεσίες αποκατάστασης σε 4.000 περίπου περιστατικά , τα στοιχεία των οποίων θέτουμε στην διάθεσή σας όποτε μας το ζητήσετε.Προτεραιότητά μας αποτελεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και ως εκ τούτου μέχρι σήμερα αποφεύγουμε την δημοσιοποίηση του έργου μας στον Τύπο , με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρήσουν εσφαλμένα ότι δεν υπάρχουμε καν ή ότι υπολειτουργούμε.Το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας , διαθέτει προοποτική , έχει αναπτύξει την δική του δυναμική και αναπτύσσεται καθημερινά ,τόσο με τις προσλήψεις νέων συναδέρφων μας όσο και με την ένταξή του στο Δ' Κ.Π.Σ.Φυσικά απέχουμε πολύ από τον τελικό μας στόχο που είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του , έχουμε όμως απομακρυνθεί αρκετά από την αφετηρία και την τραγική κατάσταση που αυτό εμφάνιζε πριν λίγα μόλις χρόνια, ως αποτέλεσμα επιπόλαιων πολιτικών δράσεων και επιλογών.Η αρωγή της Διοίκησης σε όλα τα αιτήματά μας και η άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων μας , έχει καταστήσει τις συνθήκες εργασίας μας ιδανικές και θεωρούμε τους εαυτούς μας προνομιούχους , αφού επιτυγχάνεται κατ΄αυτό τον τρόπο η απρόσκοπτη εργασία μας.Ταυτόχρονα οι δράσεις που αναπτύσσει η Διοίκηση , επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας για την προοπτική και το μέλλον του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας.

Κλείνοντας , θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή , διότι οποιοδήποτε επιπόλαιο και κακοπροαίρετο σχόλιο ,ουσιαστικά ταυτίζεται και εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιθυμούν την απαξίωση του Κέντρου μας, το ξεπούλημά του και την "ιδιωτικοποίησή" του , έτσι όπως θρασύτατα έχει διατυπωθεί μέσα από συγκεκριμένη κομματική παράταξη.


Αμφιλοχία Press:


- Αρχικά να επαναλάβουμε πως όσα γράφτηκαν για την σημερινή κατάσταση του ΚΑΦΚΑ είναι ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" και κατεγράφησαν κατα την επίσκεψη του Βουλευτή Αιτ/νίας Νίκο Μωραϊτη και δημοσιεύτηκαν στις 7 Νοεμβρίου 2007, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από σας. Ακόμη αναδημοσιεύτηκε σε αρκετα site όπως στο http://www.disability.gr/ , χωρίς και πάλι να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.



- Ακόμη παρατηρούμε πως στην επιστολή σας δεν απαντάτε στην ουσιαστικη καταγραφή του ρεπορτάζ για την κατασταση στο ΚΑΦΚΑ, που είναι : Οι σοβαρές ελλείψεις - εργάζονται μόλις 14 άτομα - σε μόνιμο επιστημονικό προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλες ειδικότητες, όπως λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχίατροι - ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι να λειτουργούν χωρίς διανυκτέρευση μόνο 15 από τις προβλεπόμενες 80 κλίνες και σύγχρονα μηχανήματα να μένουν καταχωνιασμένα στις αποθήκες. Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου ενώ οι εργαζόμενοι δεν είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στις αξιώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβει τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ, γεγονός που υποδεικνύει και το μέλλον τέτοιων κρίσιμων υπηρεσιών με την προώθηση του «Καποδίστρια 2». Δεν υπάρχει καμία διάψευση των ανωθη συγκεκριμένω στοιχείων και αριθμών. Άρα ίσως αυτό που ενόχλησε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ίσως είναι τα παραπολιτικά σχόλια για την Διοίκηση και όχι βέβαια για τους εργαζομένους, ίσως γιάυτο και να υπήρξε ενόχληση ενώ στο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη όχι.



- Ακόμη θα θέλαμε να διευκρινήσουμε πως τα 4000 περιστατικά που επικαλείσται, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτων δεν εγκειται σε χρόνιες παθήσεις μα σε εφημερα περιστατικά,τα οποία χρήζουν απλά μιας εξέτασης από τον ορθοπαιδικό (καθημερινά προβλήματα και οχι χρόνια,π.χ.εξέταση από τον ορθοπαιδικό για ενοχλησεις στην μέση και σύσταση ξεκούρασης με ασκήσεις...τέτοια είναι η πλειοψηφία των περιστατικών). Και βέβαια σίγουρα ως θετικό μπορεί να κριθεί αυτό το έργο, μα απέχει αρκετά απ'τον πραγματικό σκοπό αυτού.



- "Κλείνοντας , θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή , διότι οποιοδήποτε επιπόλαιο και κακοπροαίρετο σχόλιο ,ουσιαστικά ταυτίζεται και εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιθυμούν την απαξίωση του Κέντρου μας, το ξεπούλημά του και την "ιδιωτικοποίησή" του , έτσι όπως θρασύτατα έχει διατυπωθεί μέσα από συγκεκριμένη κομματική παράταξη."

Αυτή η κατάληξη της επιστολής σας μας βάζει σε σκέψεις για το κατά πόσο αυτή συντάχθηκε από τους εργαζομένους και όχι από την Διοίκηση του Κεντρου η οποία κρύβεται πίσω από τους εργαζομένους.



- Τέλος ξεκάθαρα επαναλαμβάνουμε πως απλά αναδημοσιεύσαμε ρεπορταζ που είχε βγει στις 07/11 του προηγούμενου έτους και μας προκαλεί αίσθηση η ετεροχρονισμένη αντίδραση.

Άκόμη ρητά λέμε πως καμία ευθύνη δεν φέρουν οι εργαζομενοι για την σημερινή κατάσταση του Κεντρου, οι οποίοι με ζήλο προσπαθούν να προσφέρουν υπό αντίξοες συνθήκες.Ακόμη ευθύνες δεν ρίχνουμε ούτε στην Διοίκηση, η οποία κανει οτι μπορεί ελείψη πόρων και προσωπικού!Το μόνο μεμπτο είναι η κάλυψη που αυτή παρέχει στην κεντρική εξουσία που έχει φέρει το ΚΑΦΚΑ σε αυτή την κατάσταση, μία κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από την προγούμενη Κυβέρνηση και χειροτερεύει με τη νυν Κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: