Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Αντιδράσεις προκαλούν οι κινήσεις του Δημάρχου Αμφιλοχίας!


Σας παραθέτουμε ένα άρθρο του ενημερωτικού blog http://www.zapantovraxoro.blogspot.com/ με τίτλο "Αγώνας για την αυτονομία της Αμφιλοχίας,Κατούνας,Λεπενούς και Ρουσέϊκων" για να πάρετε μία γεύση για το πώς αντιμετωπίζουν τις κινήσεις του Δημάρχου Αμφιλοχίας εκτός των τοιχών!


Απρόβλεπτες αλλά μάλλον καταστροφικές για το νομό μας, θα είναι οι συνέπειες του διχασμού που έχει επιβληθεί από άστοχες επιλογές και βλακώδεις αντιλήψεις, στην πλειοψηφία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του ν. Αιτωλοακαρνανίας (ΤΕΔΚ).
Η παραπάνω εκτίμηση σχετίζεται και αναφέρεται στην τελευταία εξέλιξη που σημειώθηκε στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ στο Μεσολόγγι όπου επιβεβαιώθηκε και στην πράξη –για μια ακόμη φορά- ότι μεταξύ των αιρετών του νομού μας, δυστυχώς έχει επικρατήσει μια ακραία και αντι-αυτοδιοικητική λογική που υπαγορεύεται πρωτίστως από προσωπικές στρατηγικές και τροφοδοτείται από βλακώδεις βλαχο-τοπικισμούς!!!
Η επιβολή (ακόμη από την εκλογική διαδικασία) από μέρους του νυν προέδρου της ΤΕΔΚ και δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση, της «άποψης» της συσπείρωσης των μικρών Περιφερειακών Δήμων του νομού ενάντια στην δήθεν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ συμπεριφορά και τακτική του Δήμου Αγρινίου μπορεί να οδήγησε τον ίδιο στην ΚΑΡΕΚΛΑ του προέδρου αλλά τελικά την ΤΕΔΚ στην πλήρη αδράνεια και την ανυποληψία.
Το τελευταίο κρούσμα αυτής της κατάστασης που επικρατεί στην ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας ήταν η εκλογή του δημάρχου Ινάχου Θανάση Τορουνίδη ως αντιπροσώπου της ΤΕΔΚ του νομού στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς-Δ’ Κ.Π.Σ.) με αναπληρωτή του τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Απόστολο Κοιμήση!!!
Και το θέμα αυτό δεν ήταν και δεν είναι καθόλου απλό για τους γνωρίζοντες. Σε όλες τις προηγούμενες Επιτροπές Παρακολούθησης (όλων των Κ.Π.Σ.) πάντα ο Δήμος Αγρινίου (ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ) εκπροσωπούταν από τον εκάστοτε Δήμαρχο του (Θύμιος Σώκος). Ο κ. Απόστολος Κοιμήσης όμως τώρα και με τη σύμφωνη και απόλυτη γνώμη ΚΑΙ ΨΗΦΟ των «Μουτζαχεντίν» συμμάχων του (οι κύριοι Γρ. Τζαμαλής δημοτικός σύμβουλος Στράτου, Ν. Βαρβάτος δημοτικός σύμβουλος Μεδεώνος, Αγγελική Ρούση δημοτικό σύμβουλο Νεάπολης, Γαλάνης Ν. Δήμαρχος Αιτωλικού αλλά και τον δήμαρχο Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλο), και σε κόντρα με τον Δήμο Αγρινίου επιθυμούσε αρχικά να αντιπροσωπεύει αυτός τους Δήμους του νομού αλλά κατόπιν της σθεναρής αντίδρασης του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Μπροστά μάλιστα στην περίπτωση διάσπασης της πλειοψηφίας της ΤΕΔΚ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να προτείνει άλλον (τον Θ. Τορουνίδη) για την εκπροσώπηση αυτή με την ελπίδα φυσικά αυτός να μην πηγαίνει και να συμμετέχει αυτός ως αναπληρωτής του στην σχετική Επιτροπή!!!
Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μέρους του τεράστιου χάσματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας.
Ένα χάσμα που όχι μόνο αγεφύρωτο είναι αλλά και σίγουρα οδηγεί στην καταστροφή...
Ίσως βέβαια ο 2ος Καποδίστριας αν και όταν επιχειρηθεί απο τον κ. Παυλόπουλο δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση σε τέτοιες μικροπρεπείς και κοντόφθαλμες δήθεν τοπικιστικές λογικές. Εως τότε όμως οι κάτοικοι της Αιτωλ/νίας ας παλεύουν μαζί με τον κ. Κοιμήση, τον κ. Τζαμαλή, τον κ. Βαρβάτο, την κυρία Ρούση κ.λ.π. για την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των περιοχών τους!!!
Σημείωση: Αυτή την ώρα και με την παρουσία του Περιφερειάρχη Σ. Σπυρίδωνα γίνεται σύσκεψη για το ΕΣΠΑ. Ο κ. Κοιμήσης είναι παρών όπως και μερικοί δήμαρχοι του νομού. Ο δήμος Αγρινίου είναι ΠΑΡΩΝ με εκπρόσωπο..υπάλληλο που αρμοδιότητα έχει τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος μπαινει σφήνα στο κατεστημένο του Αγρινιου το οποίο είχε το κεφάλι παντού!Σπάει αυγά και γιάυτό ενοχλούνται οι βολεμενοι!

Ανώνυμος είπε...

Τί θες να μας πεις και συ τώρα?Αφού το Αγρίνιο είναι 15 φορές μεγαλύτερο απ'την Αμφιλοχία,τί να κάνουμε τώρα. Μην είσαι κομπλεξικός.Αυτή η αντίληψή σου περί κατεστημένου του Αγρινίου σε οδηγεί σε λάθος δρόμο. Δηλαδή τί να πούμε για το Μεσολόγγι που είναι χωριό και είναι πρωτεύουσα??Γι'αυτό δεν πάει μπροστά ο τόπος.Δεν έχω δει πουθενά ανά την Ελλάδα να υπάρχει μια μεγάλη πόλη κι ένα χωριόνα είναι πρωτεύουσαή κάποιοι πολύ μικρότεροι δήμοι να μπαίνουν δήθεν σφήνα στη μεγάλη πόλη.Αυτές είναι αντιλήψεις στις οποίες ο καθένας μπορεί ναδώσει το δικό του χαρακτηρισμό....Ένα δυνατό Αγρίνιο μπορεί να βοηθήσει μια συνεργαζόμενη με το Αγρίνιο Αμφιλοχία,όπως και την ευρύτερη περιοχή.Αλλάαπ'ότι φαίνεταιοκαθένας κοιτάει την καρέκλα του.

Ανώνυμος είπε...

Από το να ασχολείστε με όλες αυτές τις βλακείες για το ποιός θα πάρει τη μεγαλύτερη καρέκλα καλό θα ήταν να ασχοληθεί λίγο ο Δήμαρχος και με την πόλη μας! Εκτός και αν νομίζετε ότι οι συμπολίτες μας ευημερούν και ότι η πόλη μας είναι ως προς όλους τους τομείς άρτια!
Αλλά όπως είναι γνωστό ο καθένας κοιτάζει καθαρά και μόνο το προσωπικό του συμφέρον! Πάντως μπράβο,έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα του Δήμου και το μόνο που μας απομένει είναι να γίνουμε και Πρωτεύουσα!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ προσωπικά με το τελευταίο σχόλιο έχεις προσπαθήσει για να λυθούν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας?
Όχι τίποτα άλλο επειδή εκφράζεσαι σε πληθυντικό αριθμό...
Η κριτική φίλε μου αποσκοπεί πρώτα απ'όλα στην αυτοβελτίωση!!! Αν έχεις φυσικά ιδέα τι θα πει αυτό...
Αν μπορεί ο καθένας να βοηθήσει πραγματικά σε κάτι αυτό αφορά τη σωτηρία του ίδιου του του εαυτού, από εκεί και έπειτα γίνεται παράδειγμα προς μίμιση.
'Εχω κουραστεί πραγματικά από το ασύστολο "κράξιμο" όλων των αυτόκλητων διανοούμενων και γνώστων παντός επιστητού, που για κακή τύχη των υπολοίπων έμαθαν να μιλάνε πριν να περπατάνε.
Όσοι έχουν πραγματικά κάτι να πούνε το λένε με τα έργα τους, οι υπόλοιποι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ουτοπιστές αιθεροβάμωνες που αντλούν την αξία τους ως δημαγωγοί, χειραγωγώντας το ποίμνιο.
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τη θετική αυτή πρωτοβουλία της σύστασης του blog για να προκαλέσετε την αναζήτηση της "γνώσης-φώς" και μη μας σκοτίζετε με "ανουσιολογίες" με ροπή στο "σκοταδισμό-αμάθεια"

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ.