Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Αντιδράσεις για την πλαζ Αμφιλοχίας


Ερωτηματικά για το πού ανήκουν οι κατεδαφισμένες εγκαταστάσεις.
“Μόνο το ρεύμα και το νερό δικά μας” δηλώνει ο δήμος.


Αίσθηση έχει προκαλέσει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λεγόμενη καινούργια πλαζ Αμφιλοχίας τις τελευταίες ημέρες, μετά και τη νέα δημοπράτηση, με την οποία άλλαξε ο διαχειριστής.Τα τελευταία πέντε χρόνια η δημοτική αρχή είχε μισθώσει τη συγκεκριμένη παραλία σε ιδιώτη, πριν από ενάμιση μήνα περίπου όμως προχώρησε σε νέα δημοπράτηση. Ωστόσο, ο παλιός διαχειριστής της παραλίας ξήλωσε και κατεδάφισε όλες τις κατασκευές που υπήρχαν στην παραλία. Δηλαδή, τις τουαλέτες, το εστιατόριο και άλλες ξύλινες επενδύσεις.Πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι αναρωτήθηκαν αν και κατά πόσο επιτρέπεται μια τέτοια ενέργεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πολλές από τις κατασκευές ανήκουν στον Δήμο. Από πλευράς δημοτικής αρχής όμως Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα από τον κ. Παπούλια αρμόδιο αντιδήμαρχο πληροφορηθήκαμε ότι όλα τα κτίσματα ανήκαν στον προηγούμενο ιδιώτη. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπούλια, ορισμένα από αυτά ήταν παράνομα με αποτέλεσμα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει περιπέτειες με την Πολεοδομία και το Λιμεναρχείο, οπότε πολύ σωστά προχώρησε στην κατεδάφισή τους. Τόνισε δε, ότι καμία από τις κατασκευές δεν ήταν στην ιδιοκτησία του Δήμου, ενώ του χορηγούνταν μόνο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.Όπως και να έχει το ζήτημα, ένα είναι το αποτέλεσμα. Εκείνοι οι οποίοι είναι ζημιωμένοι από όλη αυτήν την υπόθεση είναι οι πολίτες της Αμφιλοχίας, οι οποίοι βλέπουν σε αυτήν την κατάσταση μία από τις ωραιότερες-μέχρι τώρα τουλάχιστον-παραλίες της πόλης τους.
Πηγή: Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνανών

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ, ΚΑΘΑΡΗ, ΚΑΙ ΜΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ . ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εδω την αλλη πλαζ την ανοιξαν και δεν εχει ναυαγοσωστη.
Ποτε εγινε η δημοπρασια της παλιας πλαζ;
Και ποιοι ειναι αυτοι που την διαχειριζονται φετος;
Σε ποιανου το ονομα ειναι η αδεια λειτουργιας;
Το ΙΚΑ τι κανει;

Ανώνυμος είπε...

η παλια πλαζ έχει περιέλθει στον κύριο κατσούδα ο οποίος έχει το δικαίμα διαχείρισης της για 12 συναπτά έτη.
υποθέτω ότι το παρόν διάστημα έχει κάνει εκμίσθωση ενοικίου...
το θέμα του ναυαγοσώστη που θίγεις είναι θέμα του λιμεναρχείου αλλά προς τι η έκλπηξη? 23 χρόνια δημότης αμφιλοχίας δε θυμήθηκα ποτέ καποιόν και εσχάτως που πληροφορήθηκα τη χρήση κάποιου θεωρώ οτλι δεν είναι και των αναλόγων προσόντων.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι νομιμο αυτο;
Εγω απ οτι εμαθα ΟΛΕΣ οι οργανωμενες πλαζ πρεπει να διαθετουν ναυαγοσωστη/ες με τα απαραιτητα μεσα, φυλακα και οτι απαχορευεται το κολυμπι κατα τις νυχτερινες ωρες.
Το λιμενικο τι κανει;
Το ΙΚΑ; Το υγειονομικο;
Η εφορια;
Εμεις γιατι αφηνουμε να συμβαινουν αυτα;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΙΚΟΣ ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΙΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.
Πληροφορουμεθα ότι ο διευθυντης της εφημεριδας , πέρυσι δούλευε στον καινούργιο διαχειριστή της νέας πλαζ στο κατεργακι στο μπαράκι. Και φέτος θα είχε την διαχείριση,επιστασία ; της καινούργιας πλαζ. Κύριε Ιδιόκτητα και Εκδότη έχουμε μίνι Διαπλεκόμενα ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ολη την ιστορια την εχει κανει για την πλακα τους η παρεϊτσα στο γνωστο στεκι... του...;;;

Ανώνυμος είπε...

tou?

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Me tis times kai to servise stin palia plaz ti paizei?