Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008

Ποτέ δεν πίνουμε όταν οδηγάμε..αλλά οχι και όταν είμαστε με τα πόδια!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευριπίδης Στυλιανίδης:
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμώ ότι έχει υποκατασταθεί στο ρόλο του ως αντιπολίτευση από μια μεγάλη ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία προσπαθώντας να πλήξουν την εικόνα του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησης δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το οτιδήποτε για να καλλιεργούν κλίμα μέσα από μονοθεματικά δελτία ειδήσεων. Εμείς είχαμε και έχουμε την ευκαιρία αυτήν την κατάσταση να τη διορθώσουμε. Δεν υποτιμώ τη σημασία των δημοσκοπήσεων, θεωρώ όμως ότι δε μορφοποιείται ρεύμα υπέρ της αντιπολίτευσης, ότι οι πικραμένοι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας δεν πηγαίνουν στο Πασοκ, αλλά στους αναποφάσιστους, δίνοντας μια ευκαιρία στον Καραμανλή να αντεπιτεθεί και ότι οποιαδήποτε διαφορά καταγράφεται υπέρ του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες μετρήσεις οφείλεται κυρίως στην ψυχολογική αποσυσπείρωση της ΝΔ που έχει φτάσει στο 55% και στην αντίστοιχη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ που έχει φτάσει στο 85%. Η επανασυσπείρωση της ΝΔ, δηλαδή, υπερκαλύπτει τη διαφορά που εντοπίζεται και οι επιθετικές κινήσεις στο χώρο της πολιτικής και της επικοινωνίας έχουν τη δυνατότητα να ξαναδώσουν σαφές πολιτικό προβάδισμα στον Καραμανλή και στην κυβέρνηση.
Θέλω να προσθέσω κάτι. Αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι τηλεφωνικές μετρήσεις των 1000 ατόμων. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πραγματικές δημοσκοπήσεις δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και χαρακτηριστικά αναφέρω την πρόσφατη εκλογή αιρετών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη τη χώρα. Στήθηκε κάλπη, ψήφισαν περίπου 140.000 εκπαιδευτικοί και αθροιστικά στις δύο βαθμίδες η ΔΑΚΕ βγήκε πρώτη αυξάνοντας τη δύναμή της σε ψήφους. Αυτό δεν εμφανίστηκε πουθενά. Βγήκε η ΟΛΜΕ και ζήτησε να γίνει πανελλήνια απεργία διαρκείας και από τις 86 γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, οι 78 εψήφισαν κατά της απεργίας. Οι καταλήψεις πριν από δύο χρόνια ήταν 2500 και σήμερα είναι 18. Αυτά, όταν εκπέμπουν αρνητισμό, γίνονται πρωτοσέλιδα, όταν όμως τελικώς αποδεικνύονται «φούσκες» δε γράφονται στις εφημερίδες, δεν ακούγονται στα δελτία ειδήσεων.

Ανώνυμος είπε...

Τρίκορφο 28/11/2008

Ξεκάθαρο είναι ότι τα Μ.Μ.Ε. οδηγούν την κοινή γνώμη εκεί που αυτά θέλουν. Κατορθώνουν δε με την δύναμη που έχουν να πείσουν μικρούς και μεγάλους, ισχυρούς και αδύναμους, πλούσιους και φτωχούς, κυβερνήτες και απλό λαό, ότι τα γεγονότα είναι έτσι όπως τα λένε πάντα αυτοί. (ΣΣ Say it again monk)

Η δημοκρατία των περισσοτέρων Μ.Μ.Ε. είναι όταν διαφωνεί κάποιος μαζί τους, να μην τον αφήνουν να εκφράσει την άποψή του είτε διακόπτοντάς τον, είτε ξαφνικά να χάνεται από το πάνελ του τηλεοπτικού καναλιού χωρίς καν να τον αποχαιρετήσουν.

Δημιουργούν εντυπώσεις εις βάρος ανθρώπων, τις περισσότερες φορές χωρίς περιεχόμενο. Το αυτό πιστεύουμε έχει γίνει και με την περίπτωση του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Τι έχουν πετύχει οι δημοσιογράφοι; Να θεωρείται ο Ηγούμενος Εφραίμ ως ένοχος! Όταν ρωτήσεις τι έχει διαπράξει και ποιο είναι το έγκλημά του, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν… Όλοι σου απαντούν: «Όλα αυτά που ακούγονται από τηλεοράσεως», δηλαδή; Ρωτά κάποιος που έχει κοινό νου.

Το ότι υπερασπίζεται την περιουσία της Ιεράς Μονής του είναι το έγκλημά του; Ένοχος θα ήταν εάν άφηνε ανυπεράσπιστη την περιουσία της Ιεράς Μονής. Ο κάθε Ηγούμενος έχει χρέος εκ του νόμου αλλά και ηθικό, να υπερασπίζεται την περιουσία της Μονής του είτε αυτή είναι μικρή, είτε είναι τεράστια. Εξάλλου από τα χίλια Μοναστήρια 20 ή 30 έχουν μεγάλες περιουσίες. Δεν είναι προσωπική περιουσία του Ηγουμένου η περιουσία της Μονής, ούτε την έφερε από την μάννα του και τον πατέρα του για να την χαρίσει στο κράτος ή σε άλλους. Είναι περιουσία που δόθηκε στην Ιερά Μονή από ευσεβείς Αυτοκράτορες, από ευσεβείς Άρχοντες και ευσεβείς πιστούς.

Αν έλεγαν ότι ο ίδιος καταχράστηκε την περιουσία της Μονής και την μοίρασε σε φίλους και συγγενείς, ότι βρέθηκαν προσωπικά βιβλιάρια στο όνομα του Ηγουμένου με εκατομμύρια ευρώ, τότε θα ήταν ένοχος. Όλη όμως η περιουσία είναι στο όνομα της Ιεράς Μονής. Δίκαια λοιπόν την υπερασπίζεται και είναι άξιος συγχαρητηρίων και όχι επιτιμίων.

Λέγουν πολλοί ότι σκανδαλίστηκε ο λαός. Τι έκανε ο Ηγούμενος και σκανδάλισε τον λαό; Επειδή υπερασπίζεται την περιουσία της Μονής. Τι ήθελαν να την αφήσει ανυπεράσπιστη και τα «κατάλληλα αρπακτικά» να την κατασπαράξουν; Αφού σκανδάλισε, λένε άλλοι να παραιτηθεί και να εκλεγεί νέος Ηγούμενος. Εμείς ερωτούμε. Ο νέος Ηγούμενος θα αφήσει ανυπεράσπιστη την περιουσία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου; Φυσικά και όχι, θα αγωνιστεί και αυτός με τον ίδιο τρόπο να υπερασπιστεί την περιουσία που παρέλαβε. Οπότε προς τι η αλλαγή του Ηγουμένου; Απλώς για να ικανοποιήσουμε τους δημοσιογράφους, οι οποίοι με τον τρόπο που κάποιοι παρουσίασαν το θέμα, έχουν σκανδαλίσει το λαό και πέτυχαν να τον στρέψουν κατά του Ηγουμένου Εφραίμ και του Μοναχισμού;

Επίσης άλλοι λέγουν ότι σκανδάλισε με την αλαζονική συμπεριφορά του μέσα στην Βουλή. Αυτό ποιος το λέει όμως, ότι η συμπεριφορά του ήταν αλαζονική μέσα στην Βουλή; Πάλι οι δημοσιογράφοι μας το λένε. Εσείς είδατε ή ακούσατε κάτι το αλαζονικό από το στόμα του Ηγουμένου; Διότι εμείς δεν είδαμε. Κάποιοι εκ των δημοσιογράφων προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι τέρας!

Επίσης άλλοι λέγουν γιατί να μπαινοβγαίνει μέσα στα Υπουργεία ο Ηγούμενος. Εμείς ερωτούμε: Γνωρίζουν ότι καθημερινά Μητροπολίτες, Ηγούμενοι και ιερείς, μπαινοβγαίνουν είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε στα διάφορα Υπουργεία αφού κατέχουν θέσεις Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου; Το αυτό έκανε και ο Ηγούμενος Εφραίμ υπερασπιζόμενος την περιουσία της Μονής του.

Εάν κινδύνευε η προσωπική περιουσία του καθενός μας, εμείς δεν θα κάναμε το ίδιο; Κατηγορούμε τώρα τον Ηγούμενο που προσπαθούσε και προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία της Ιεράς Μονής του;

Επίσης κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι τα οικονομικά ποσά της Μονής είναι τεράστια. Μα και η Μονή με τα Μετόχιά της είναι τεράστια, αφού φθάνουν συνολικά να αποτελούν ένα κτιριακό συγκρότημα 75.000τ.μ. Δηλαδή εάν απλώσουμε την Μονή κατά μήκος, θα έχουμε ένα Μοναστήρι 75 χιλιομέτρων, που σημαίνει ότι το κτίριο ξεκινά από την Αθήνα και τελειώνει στην Κόρινθο! Είναι Αυτοκρατορικό Μοναστήρι, το έκτισαν ευσεβείς Αυτοκράτορες, δι’ αυτό είναι τεράστιο και δι’ αυτό έχει και τεράστια περιουσία. Αλλά ένα τόσο μεγάλο κτιριακό συγκρότημα είναι λογικό να θέλει εκατομμύρια ευρώ για να ανεγερθεί, να συντηρηθεί, να λειτουργήσει κτλ. Μόνο το πετρέλαιο που θα χρειάζεται για την θέρμανσή του θα είναι χιλιάδες χιλιάδων ευρώ. Τεράστια κτίρια, έχουν τεράστια έξοδα συντήρησης και λειτουργικότητας.

Μα γιατί η Ιερά Μονή όμως, θα ρωτήσουν κάποιοι, να κάνει εταιρείες και μάλιστα offshore.
Πάλι τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια δεν λένε την αλήθεια στον λαό. Κάποτε τα Μοναστήρια πουλούσαν τυρί, γάλα, μέλι, λάδι κτλ. για να επιβιώσουν. Σήμερα όμως αν τολμήσεις να πουλήσεις χωρίς τιμολόγια, χωρίς Α.Φ.Μ., χωρίς όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει το κράτος, ο Εισαγγελέας, η Εφορία και όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα σε στείλουν στον Κορυδαλλό.

Πέρασαν τα χρόνια εκείνα που έδινες ένα ντενεκέ λάδι και σου έδινε ο αγοραστής ένα τσουβάλι σιτάρι. Τώρα υποχρεούνται όλοι εκ του νόμου να έχουν εταιρείες, τιμολόγια κτλ. για να είναι νόμιμοι. Ακόμη και οι Ιερές Μονές υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν αυτή την νομοθεσία.

Επομένως πολύ σωστά έπραξε η Ιερά Μονή που δημιούργησε εταιρείες. Έχοντας μάλιστα μια πολύ μεγάλη περιουσία κτηματική και οικονομική, την οποία δεν έκλεψε από κάπου και η οποία της είναι αναγκαία για την λειτουργία της, την συνέχισή και την ύπαρξή της, πολύ σωστά πράττει ο Ηγούμενος και μάλιστα βρήκε τον καλύτερο τρόπο να διασφαλίσει αυτήν την περιουσία, προς όφελος της Ιεράς Μονής του.

Ο Ηγούμενος είναι υποχρεωμένος και εκ των Ιερών Κανόνων και εκ του νόμου, να ενεργεί τα νόμιμα πάντοτε προς όφελος της Ιεράς Μονής. Ουδέν παράνομο ακούστηκε να έχει διαπράξει μέχρι σήμερα.

Τι είναι όμως η offshore εταιρεία; Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μια απλή εταιρεία, όπως όλες οι άλλες εταιρείες, που υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα. Μονάχα που η offshore εταιρεία έχει την έδρα της εκτός συνόρων.

Εάν ο Ηγούμενος προς όφελος της Ιεράς Μονής, διαπίστωσε ότι η περιουσία της Μονής, θα αποφέρει νόμιμα περισσότερα έσοδα, απ’ ότι εάν τα χρήματά της ευρισκόντουσαν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ή σε μια άλλη εταιρεία που θα είχε έδρα την Ελλάδα, γιατί να μην δημιουργήσει, ως έχει υποχρέωση προς όφελος της Ιεράς Μονής του, μια εταιρεία εκτός συνόρων της χώρας μας;

Αυτό σημαίνει εξάλλου offshore: εταιρεία εκτός συνόρων. Είναι μάλιστα κάτι που το επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία. Μήπως προς όφελος της περιουσίας τους οι μεγάλοι επιχειρηματίες ή οι εφοπλιστές δεν σηκώνουν ξένες σημαίες στα καράβια τους ενώ είναι ελληνικά; Τολμούν όμως οι δημοσιογράφοι να τους κατηγορήσουν γι’ αυτό; Φυσικά και όχι, διότι την άλλη μέρα θα βρεθούν σπίτια τους.

Ενώ την Εκκλησία και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ή άλλες Μονές μπορούν να τις εξευτελίζουν, να τις κατηγορούν χωρίς να υφίστανται κανέναν φόβο. Οι μεγάλες Μονές είναι γνωστό ότι έχουν πολλά έσοδα αλλά και πολλά έξοδα, δι’ αυτό μπορούν και κάνουν τεράστιο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο. Οι κύριοι αυτοί θέλουν την Εκκλησία χωρίς περιουσία, για να την κατηγορούν μετά ότι ουδέν έργο κοινωνικό πράττει. Θέλουν την Εκκλησία ένα λιοντάρι χωρίς δόντια.

Πάντοτε ιστορικά υπήρχαν Ιερές Μονές, που ήταν πολύ πλούσιες. Διότι Αυτοκράτορες ή άλλοι κυβερνήτες τους έδιναν προνόμια ή οικονομική ή κτηματική περιουσία. Αλλά και πάντοτε οι Ιερές Μονές επιτελούσαν αποδεδειγμένα ένα τεράστιο κοινωνικό έργο. Όταν δε χρειάστηκε τα έδωσαν όλα προς χάριν της απελευθερώσεως αυτού του Έθνους.

Κάποιοι τώρα δημοσιογράφοι, αφού δεν γνωρίζουν τι είναι ο Μοναχισμός και τι είναι ο ασκητισμός και οι ερημίτες, είναι πολύ φυσικό να μην γνωρίζουν, ότι από την αρχή που δημιουργήθηκαν τα Κοινόβια Μοναστήρια από τότε αρκετά εξ αυτών, δια το επιτελούμενο έργο τους είχαν τεράστιες περιουσίες. Μάλιστα η ιστορία μαρτυρεί ότι οι Μονές αυτές είχαν και επιχειρήσεις στην εποχή τους, ώστε αφενός μεν να συντηρούν και να χτίζουν τις Ιερές Μονές τους, αφετέρου να επιτελούν κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο.

Τα Κοινόβια Μοναστήρια ήταν είναι και θα είναι κυψέλες μελισσών που παράγουν έργο. Δεν είναι οι ασκητές της ερήμου. Ας διαβάσουν λίγο την εκκλησιαστική ιστορία και τα θρησκευτικά για να μάθουν ποιος είναι ο μοναχός και ποιος ο ασκητής.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω 1100 χρόνια και πάμε στο Άγιον Όρος και δούμε τα 20 Μοναστήρια του, θα διαπιστώσουμε ότι ήταν πολυτελέστατα κάστρα εντός των οποίων κοινοβίαζαν μοναχοί, φτιαγμένα τα περισσότερα εξ αυτών από ευσεβείς Αυτοκράτορες και αγίους Ηγουμένους. Το ίδιο και η Πάτμος η οποία ως νησί δωρίθηκε ολόκληρη στον Όσιο Χριστόδουλο, προς συντήρηση και επιβίωση της Ιεράς Μονής του.

Αλλά και το ότι οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και άλλες παλαιές Μονές, μέχρι σήμερα ζουν και κρατιούνται όρθιες, αυτό μαρτυρεί ότι ως κτίρια κατασκευάστηκαν από τα τελειότερα και τα πιο πολυτελή δομικά υλικά που υπήρχαν την εποχή εκείνη, δι’ αυτό εξάλλου και δεν έπεσαν έως σήμερα.

Αν τα βλέπαμε προ 1100 ετών ως νεόκτιστα κτίρια, θα λέγανε κάποιοι εκ των σημερινών δημοσιογράφων, ότι οι μοναχοί κατοικούσαν σε παλάτια!!! Αυτήν την σύγχυση δυστυχώς την παθαίνουν και αρκετοί πιστοί, αφενός μεν διότι μπερδεύουν τον ασκητισμό με τον μοναχισμό, αφετέρου διότι αρκετοί εξ αυτών, ενώ πιστεύουν δεν έχουν σχέση ουσιαστική με την ζωή της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία πρέπει να είναι πλούσια και ο Δεσπότης φτωχός.
Η ενορία πρέπει να είναι πλούσια και ο παπάς φτωχός.
Η Μονή πρέπει να είναι πλούσια και ο καλόγερος ακτήμων.
Μόνον έτσι μπορεί η Εκκλησία να κάνει κτιριακό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο.
Μια φτωχή Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Ποιο ήταν λοιπόν το λάθος του Ηγουμένου Εφραίμ; Το ότι υπερασπίζεται και υπερασπίστηκε και αύξησε με νόμιμους τρόπους την περιουσία της Ιεράς Μονής του; Μα αυτό ήταν το καθήκον του, διαφορετικά η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους να τον καθίσει στο σκαμνί για παράβαση καθήκοντος.

Μάλλον άξιος συγχαρητηρίων είναι για όσα έκανε. Μήπως έκανε κάτι υπέρ του εαυτού του; Μήπως έκανε απάτες; Μήπως καταχράστηκε χρήματα; ΌΧΙ! Γιατί λοιπόν τον κατηγορούν και τον υβρίζουν δημόσια αρκετοί δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν παρασύρει και μια μεγάλη μερίδα του λαού με το μέρος τους;

Μήπως δεν του συγχωρούν το ότι δεν υπήρξε βλάκας και το ότι είναι τετραπέρατος και έξυπνος;
Η μήπως θέλουν κάποιοι δημοσιογράφοι οι καλόγεροι να είναι βλάκες;

Ας αντισταθούμε σε αυτήν την αδικία που γίνεται εις βάρος του Ηγουμένου Εφραίμ και γενικά εις βάρος του Μοναχισμού μας. Όπως γράψαμε σε άλλα άρθρα μας, άλλος είναι ο στόχος των κυρίων αυτών. Εμείς ας φροντίσουμε να μην πέσουμε μέσα στην στημένη παγίδα τους.


Μετά της εν Χριστώ αγάπης
Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ένωση Χειμαρριωτών.

"Εδώ και 20 σχεδόν χρόνια συνεχίζεται η μη επίλυση των προβλημάτων μας σε ότι αφορά το περιουσιακό ζήτημα. Άλλα τόσα και η πολιτική των Αλβανών για τον εκτοπισμό μας από τις πατρογονικές μας εστίες. Ακόμα για 20 σχεδόν χρόνια συνεχίζεται η αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων, όλων των αποχρώσεων.
Για 8η ημέρα συνεχίζεται η παραμονή των κατοίκων της Νίβιτσας στους δρόμους. Ήδη τέσσερις Νιβιτσιώτες, μεταξύ των οποίων και δημογέροντας του χωριού, βρίσκονται στην φυλακή.
Η Ένωση Χειμαρριωτών είναι υποχρεωμένη να σεβασθεί το αίμα των προγόνων της και να συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε η μεθοδευμένη εθνοκάθαρση από πλευράς των Αλβανών να μην περάσει.
Στα πλαίσια της προσπάθειας για ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για τις συνεχιζόμενες ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ειδικότερα του ανθρωπίνου δικαιώματος στην ιδιοκτησία, που είναι ένα από τα βασικότερα.
Η Ένωση Χειμαρριωτών διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας.
Παρακαλούμε όλα τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. να έλθουν και να προβάλλουν αυτό το πολύ σημαντικό, και ζωτικής σημασίας, θέμα για την παραμονή των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στις πατρογονικές τους εστίες.
Ακολουθεί συνημμένο σχετικό πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

* Παρασκευή5 Δεκεμβρίου. Αναχώρηση ώρα 20.00 από το Πεδίο του Άρεως. Άφιξη στην Χειμάρρα το πρωί της επόμενης.
* Σάββατο και Κυριακή 6 & 7 Δεκεμβρίου
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ και δήμαρχο της Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο.
Επίσκεψη και καταγραφή των προβλημάτων στους αντίστοιχους χώρους, Νίβιτσα, Πάνορμος κλπ
Ξενάγηση σε αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής της Χειμάρρας.
* Αναχώρηση την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.
Αφού απολαύσετε την φιλοξενία της Χειμάρρας, θα θέλαμε να προβάλλετε από το μέσο σας, όσο καλλίτερα γίνεται την Χειμάρρα και τα προβλήματά της..
* Αν κάποιος επιθυμεί να αναχωρήσει νωρίτερα, μπορεί αυτό να ρυθμισθεί.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο έχεις τάξει κάπου να χαλάσεις τις συμφωνίες Πούτιν-Καραμανλή;

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΩΡΓΟ!
"Το συγκυριακό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το πολιτικό σκηνικό, μας αναγκάζει να ζητήσουμε από τους πολιτικούς άνδρες που προτείνουν σχέδια και υπόσχονται διαδρομές που θα ανακουφίσουν –υποτίθεται- τον σημερινό πολίτη της πατρίδας μας από όσα, απέξω κι από μέσα τον καταπλακώνουν τον τελευταίο καιρό, περισσότερο συγκεκριμένες διατυπώσεις.
Τα πράγματα για όλους είναι... τουλάχιστον μπερδεμένα. Περίεργες δημοσκοπήσεις, παράδοξες συμμαχίες στα μικρά και μεγάλα Μίντια, μια ακατάσχετη φημολογία για επερχόμενες ή επαπειλούμενες «ανορθόδοξες» ανατροπές εντός και εκτός των κομματικών μηχανισμών και μια σειρά από συμπαρομαρτούντα πολιτικά δρώμενα και δεδομένα, καθιστούν αναγκαία την άσκηση της σαφήνειας και της ξεκάθαρης θέσης και σχέσης με το λαό, απ τη μεριά των, απ’ αυτόν ψηφισμένων, αρχόντων.
*

Έτσι, πριν απ’ όλα και πρώτα απ’ όλους, όσους στηρίζονται πολιτικά (εκμεταλλευόμενοι προφανώς την ανασφάλεια, το τεχνητό μπάχαλο, και το στημένο κομφούζιο) στο κατασκευασμένο δήθεν «αδιέξοδο», οφείλουμε να ζητήσουμε από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου, τον και ως «Γιωργάκη» γνωστότερο, να μας ξεκαθαρίσει μια σειρά επιλογών του, απολύτως οριακών όπως πιστεύουμε, τόσο για τη δική του πολιτική παρουσία και συμπεριφορά, όσο και για τη διαδρομή της χώρας μας, στα επόμενα τουλάχιστον δύο-τρία χρόνια.
Γιατί μετά, το ΠΑΣΟΚ θα μεταλλαχθεί σε άλλου πολιτικού βεληνεκούς σχηματισμό, αυτό είναι ιστορικά δεδικασμένο πλέον..
*
Τέσσερα οριακά ερωτήματα.
Και πρώτα-πρώτα λοιπόν: Απλώς και καθέτως, Γιώργο, εδώ και τώρα, απάντησέ μας: Έχεις στο νου σου αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία, να ανατρέψεις τις ενεργειακές συμφωνίες του Κώστα Καραμανλή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Το έχεις «τάξει» κάπου;
-Έχεις στο πίσω ή και στο μπροστινό μέρος του μυαλού σου την άποψη που είχες πάντοτε για το εθνικό ύφος και το πολιτικό ήθος του Σχεδίου Ανάν ως προς το Κυπριακό ζήτημα;
-Θεωρείς ότι τα όρια του πολύ-πολιτισμικού ρόλου της Ελλάδας οφείλουν να τεντωθούν μέχρι σπασίματος, σε σχέση με την διείσδυση των ξένων υπηρεσιών διαφόρων χωρών είτε πέρα απ’ τον Ατλαντικό, είτε εδώ δίπλα μας στο Αιγαίο, υποθηκεύοντας εθνικά εδάφη και κομμάτια της ιστορικής μνήμης του λαού μας;
-Πιστεύεις ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση την οποία κατά ιστορικό παράδοξο, στηρίζει ανοιχτά πλέον η περίφημη Σοσιαλιστική Διεθνής,- της οποίας …προΐστασαι-, αρχίζει και τελειώνει εκεί πέρα στη γενέτειρά σου την Αμέρικα, και πως οι επόμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας οφείλουν να την υπηρετήσουν, ακόμα και σε ολέθριο βάρος για την τεράστιας σημασίας ιστορική φυσιογνωμία της δεύτερης πατρίδας σου, της Ελλάδας;

Και δύο ρητορικά:
-Θεωρείς ότι τα στημένα και μαγειρεμένα πολιτικά πυροτεχνήματα που σου υπαγορεύουν οι συνεργασίες σου με τις διάφορες εταιρίες επικοινωνιακής πλύσης εγκεφάλου, σε επίπεδο ανατριχιαστικού λαϊκισμού, θα πείσουν τελικά το λαό μας να σε προτιμήσει έστω και για μια μονάχα φορά, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίχως ρεαλιστική πολιτική αντίληψη, και μακριά από κάθε αντικειμενική προσέγγιση των αληθινών προβλημάτων του;
-Και τέλος Γιώργο, αν τελικά, τα Μίντια αποφασίσουνε να βγάλουν στον καθαρό αέρα, όλα όσα έχουν συμβεί στα χρόνια της παντοκρατορίας σου επί Σημίτη, και ξαφνικά διαπιστώσει ο λαός ότι τα Βατοπέδια και τα Τοπλού και τα Ιωάννινα και «κάποιες» ΜΚΟ και διάφορα ανθελληνικά «Παρατηρητήρια» και μια σειρά «συμφωνίες» και «πρωτόκολλα τιμής» και «ιδιότυπες συμμαχίες», είναι από τη μάνα τους πλημμυρισμένα από τον δύοντα ήλιο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, πώς θα αντιμετωπίσεις την επερχόμενη πολιτική και την ομόλογη λαϊκή κατακραυγή; Θα το αντέξεις αυτό, Î! �σύ, ένας απ’ τη φύση σου, άνθρωπος χαμηλών τόνων;
*

Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος..
-Γιώργο, σε λίγες εβδομάδες, μπαίνεις αριθμητικά (1952-2009),στον 57ο χρόνο της ζωής σου! Να ζήσεις κι εκατό και διακόσιους χρόνους φυσικά, δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Όμως, το βλέπεις κι εσύ, πως το τζόκινγκ δε φτάνει για να καλύψεις τη διαφορά. Αναγκάστηκες στα 56 χρόνια σου πια, να δεχτείς την «αμερικανιά» της ερώτησης στη Θεσσαλονίκη, γιατί σε λένε ακόμα «Γιωργάκη» μήπως και το σβήσεις απ το λαϊκό ομαδικό συνειδητό! ΄Όμως δε γίνεται Γιώργο. Ο Κώστας Καραμανλής αρχικά, ο νεότερος όλων των πολιτικών αρχιστελεχών της χώρας και μετά η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου, ο Λαλιώτης, ο Τσίπρας, ακόμα-ακόμα και το καινούριο ερχόμενο αφεντικό του Περισσού, όλες και όλοι, είναι ήδη νεώτεροι σου Γιώργο.
-Τι να κάνουμε τώρα; Στο όνομα του να γίνεις εσύ, με κάθε θυσία –δυστυχώς όμως και με κάθε Εθνική Θυσία, κι εδώ τα χαλάμε…- έστω για λίγους μήνες πρωθυπουργός, πρέπει να κόψουμε την Ελλάδα στη μέση, να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, να ξεπουλήσουμε την ιστορική μας μνήμη, να σερνόμαστε στον παγκόσμιο χάρτη ως Τέως Ελλάς;
*

Έλα τώρα, Γιώργο..
Και για να παίξουμε και λίγο με την παράδοση: Το ξέρεις ότι Ποτέ ένας Παπανδρέου δεν νίκησε έναν Καραμανλή σε εκλογές, ενώ το αντίθετο συνέβη αρκετές φορές μέχρι σήμερα; Θέλεις να είσαι αυτός που θα σπάσει την παράδοση; Εντάξει αλλά όχι με το να…παραδώσουμε τη χώρα, ζωντανό δώρο ανάστασης, σε μια τέως κραταιά Αμερική που οι μισοί πλέον κάτοικοι της, είτε μπαίνουν σε σειρά για μια κονσέρβα αλογίσιου κρέατος την εβδομάδα, είτε εκχωρούν το κορμάκι τους στις φαρμακευτικές εταιρίες για πειραματόζωα;
Γιατί δέχεσαι να σε οδηγούν ψυχολογικά τα διάφορα «μαγαζιά» με δημοσκοπήσεις, που στη μια εφημερίδα, -αφήνω επίτηδες έξω το ΠΑΣΟΚ εδώ- δείχνουν π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ… κάτω από το ΚΚΕ και στην άλλη εφημερίδα, τον δείχνουν… δύο φορές επάνω απ’ αυτό, στην… ίδια μέρα;
Τελικά, με το χέρι στην καρδιά, έλα τώρα Γιώργο, ας πούμε την αλήθεια μπροστά στο λαό: Είσαι βέβαιος ότι «αυτοί» που τους έταξες τα πάντα, εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ανταποκριθούν στα δικά τους υπεσχημένα;


ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Γιατί εσύ, δυστυχώς, είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς οπωσδήποτε στα δικά σου υπεσχημένα…Και το ξέρεις αυτό, κι εσύ κι «Αυτοί»..

Δ.ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΟΙΗΤΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

το μηνυμα ειναι πολυ επικαιρο ειδικα για την πολη μας οπου καθε τοσο χανουμε νεα παιδια απο το συνδυασμο ΑΛΚΟΟΛ+ΟΔΗΓΗΣΗ

για αυτο περιμενουμε πολλες πρωτοβουλιες τοσο απο την τοπικη αυτοδιοικηση οσο και απο τους πολλους συλλογους της περιοχης μας

Ανώνυμος είπε...

Η εισβολή συγκεκριμένων στο χώρο των blogs είναι το τελικό στάδιο της απόλυτης σήψης και της μη αναστρέψιμης πορείας τους προς το χάος.
Άτομα χωρίς καμία υπόσταση, χωρίς ήθος, χωρίς αξιοπρέπεια