Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Η απάντηση του Υφυπουργού Υγείας για την Κατασκήνωση της Μπούκας...κονδύλι 650 χιλιάδων ευρώ για την κατασκήνωση!

Σ΄ ένα επιπλέον βήμα για την αναβάθμιση των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας ,προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.
Συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς διασφάλισε το ποσόν των 650.000 ευρώ για την δημιουργία νέων αλλά και βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών στην Κατασκήνωση της Μπούκας στην Αμφιλοχία , η οποία θα παράσχει αξιοπρεπή φιλοξενία στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά των αιτούντων πολιτική προστασία μεταναστών.
Ειδικότερα έχουν διασφαλιστεί 400. 000 ευρώ για την δημιουργία νέων υποδομών καθώς και 250.000 ευρώ για την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με το εν λόγω πρόγραμμα , για το οποίο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές μη Κυβερνητικές Οργανώσεις , πέραν της τόνωσης που θα επέλθει στην τοπική οικονομία , θα παρέχεται στα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά στέγαση, σίτιση, παροχή νομικής προστασίας, διερμηνεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η φιλοξενία που θα είναι διάρκειας 3 μηνών , δεν θα επηρεάσει κατ΄ ελάχιστον το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων και φυσικά δεν τίθεται θέμα γκετοποίησης των ασυνόδευτων παιδιών.
Τέλος είναι αυτονόητο , ότι το παραπάνω κοινωνικό πρόγραμμα θα προχωρήσει με την συμφωνία και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας .

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο και πάει και χειρότερο το κάνει ο Μάριος..............

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο Σαλμάς μπήκε στη διαδικασία να ενημερώσει επί του θέματος και να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΝΙΟΥΖ ΤΕΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ Ο ΣΑΛΜΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ;ΕΔΩ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙ ΑΥΤΕΣ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΝΟΝΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ!ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ:ΓΑΜΠΡΟΥΣ,ΑΔΕΡΦΟΥΣ,ΝΥΦΕΣ,ΞΑΔΕΡΦΙΑ!ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ;

o Ξερόλας είπε...

Θα ήταν καλό μέσα στις "πληροφορίες" (θυμίζουν προεκλογική περίοδο-παροχές κατόπιν "ενέργειών μου")να διαβάζαμε και μερικά πρακτικά θέματα , όπως πόσοι λαθρομετανάστες θα "φιλοξενηθούν" προσωρινά, πόσο προσωρινά είναι το "προσωρινά", αν θα μεταφερθούν εκεί απο την Πάτρα κ.α. χρηστικές πληροφορίες. 'Οσο για την ανάπτυξη που θα βιώσει η Μπούκα, ας ρωτήσουν οι κάτοικοί της και κανένα Πατρινό...Κάτι θα ακούσουν , που μπορεί να μην τους χαϊδέψει και τόσο ευχάριστα τα αυτιά , όσο τα παραπάνω σχόλια !

Ανώνυμος είπε...

χΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ,ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ .ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΙΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΟΠΩΣ Η ΜΠΟΥΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ(ΓΚΕΤΟ)ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΜΑΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 20 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΑΡΙΑ . ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ. (ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ)

ανώνυμος είπε...

Είπαν να συνεχίσουν την "καυτή πατάτα "

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στο νομό αντέδρασαν έντονα στο δελτίο τύπου της Περιφερειακής Οργάνωσης για τα εγκαίνια του ΚΑΦΚΑ(μετά φυσικά τη στοιχειοθετημένη απάντηση της ΝΟΔΕ) κάποιοι είχαν τη φαϊνή ιδέα να συνεχίσουν τη δημιουργία εντυπώσεων. Με τη σφραγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση που ήρθε να αποκαταστήσει την αλήθεια. Συγκεκριμένα με το δελτίο τύπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο οικειοποιείται την ανέγερση και την ίδρυση τυ ΚΑΦΚΑ αλλά προς τέρψη πολλών αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 5 χρόνια το είχε έτοιμο το Κέντρο. Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση «Σεμνά και ταπεινά ο κ. Αβραμόπουλος ‘κόβει κορδέλες' στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, ένα έργο που θεμελιώθηκε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ολοκληρώθηκε το 2004.» Εμείς δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο απλά να συνιστούμε στα κομματικά στελέχη να είναι πιο προσεκτικά και να αποφεύγουν τις τόσο «σκληρές» ανακοινώσεις ιδιαίτερα όταν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα πειστήρια

Αναρτήθηκε από το παρόν της Αιτωλοακαρνανίας στις 28.4.09

Ανώνυμος είπε...

Τα 650.000 ευρω ας τα εδιναν τοσα χρονια προκειμενου η κατασκήνωση να γινει ανθρωπινη και οχι τωρα προκειμενιυ να εξαγορασει τους Μπουκιωτες για να δεχτουν να κάνουν την Μπούκα μια μικρογραφία του Λιμανιου της Πατρας!Και μετα τους τρεις μηνες τι θα γινει,θα τους ξαναπεταξουν στο Λιμάνι της Πατρας,οχι βεβαια,θα επικαλεστουν την ομαλή συμβίωση μπουκιωτών και Κουρδων και θα προσπαθησουν να παγιώσουν την κατασταση!ο κυριος Γιαννης Σαλμάς παντως ειναι ο τελευταιος που μπορει να εναντιωθεί γιατι όπως διώξαν τις γαριδοκαλλιεργιες του οι Μπουκιώτες,ετσι θα σταματησουν και την γκετοποίηση του χωριού!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΜΠΟΥΚΙΩΤΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ.Ο ΣΑΛΜΑΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ.ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΦΛΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΦΙΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ.Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.ΤΗΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έπεσε "μούγκα" στη στρούγκα της "ενημέρωσης" για τις εξελίξεις στο θέμα της ανάρτησης;
- Μήπως , Μάριος ;