Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Οι εξελίξεις και οι θέσεις των αρμοδίων στο ζήτημα της φιλοξενίας των ανηλίκων μεταναστών στην Μπούκα

Σε συνέχεια του θέματος της κατασκήνωσης της Μπούκας,πιο κάτω σας αναφέρουμε τις ενέργειες του Υπουργείου καθώς και την θέση των εμπλεκομένων.
Ξεκινώντας από το Υπουργείο και τις ενέργεις του Μ. Σαλμά,να πουμε ότι έχουν ήδη βγει οι πιστώσεις για την φιλοξενία των ανηλίκων,για υποδομή και σιτιση,ενώ ακόμη έχει γίνει και η καταγραφή των ανηλίκων Αφγανικής καταγωγης που σκοπέυουν να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση!Ο αριθμός των παιδιών αυτών θα υπερβαίνει τα 60 και σκοπός του Υπουργείου είναι να φιλοξενηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες στην κατασκήνωση!Τώρα,έχοντας ήδη κάνει γνωστή την θέση και τις ενέγειες του κ.Σαλμά,ας αναφέρουμε τι θέση έχουν πάρει και τοπικοί παραγοντες πάνω στο θέμα!
Ξεκινώντας από τον Νομάρχη κ Θ.Σώκο,καθότι Νομαρχιακή η κατασκήνωση, "είναι υποχρέωση μας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας"ήταν τα πρώτα λόγια του Νομάρχη και συνέχισε ζητώντας από τους αρμοδίους να λάβουν τα κατάλληλα μετρα καθώς και να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία "Η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία καλείται να αποδείξει πως είναι φιλόξενη και αλληλέγγυη σε χειμαζόμενους. Ειδικά όταν οι χειμαζόμενοι αυτοί είναι παιδιά. Αυτό λέει ο πολιτισμός μας, η παιδεία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, σε κάθε περίπτωση. Αν δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και αντιδράσεις από κατοίκους, οπότε το αρμόδιο Υπουργείο, καλείται να παράσχει την ενημέρωση αυτή. Το θέμα θέλει σοβαρή αντιμετώπιση καταρχήν από το Υπουργείο και από τους φορείς που συνεργάζονται" είπε χαρακτηριστικά ο κ Σώκος!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ Απ.Κοιμήσης δήλωσε: "Σε ανθρώπινο επίπεδο είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι. Όμως πως θα εξασφαλιστούν οι αδειοδοτήσεις και πως θα γίνει έργο σε μια προστατευόμενη περιοχή ώστε τα παιδιά αυτά να φιλοξενηθούν στη Μπούκα; Δεν μπορώ να καταλάβω πως λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις χωρίς να ρωτάται κανένας".Ακόμη ο κύριος Κοιμήσης επικαλέστηκε και τα έργα που ήδη γίνονται στον χώρο της κατασκήνωσης για την φιλοξενία ανηλίκων παιδιών όπως κάθε χρόνο!
Ο υπεύθυνος των κατασκηνώσεων κ. Κ.Κοπίδης,δηλώνοντας άγνοια και έλειψη ενημέρωσης,θεωρεί απίθανο να επιτευχθεί η φιλοξενία των ανήλικων μεταναστών υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.
Τις επόμενες ημέρες ελπίζουμε ότι θα έχουμε και την θέση του Τοπικού Συλλόγου πάνω στο θέμα,γιατι το να λέμε γενικα για τις αντιδράσεις του κόσμου περιπλέκει την κατάσταση!

Τέλος ως "Αμφιλοχία Press" θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως προχωρούμε απλά στην καταγραφή θέσεων και γεγονότων.Η άποψη μας για το θέμα είναι συγκεκριμένη και κινείται στον αξονα του να νιώσουν αυτά τα ανήλικα παιδιά έστω για λίγο σαν φυσιολογικά παιδιά,αν και θεωρούμε την αντιμετώπιση του θέματος από το Υπουργείο επιδερμική και επιπόλαιη!Σεβόμενη όμως τους κατοίκους της Μπούκας και αναλογιζόμενοι την πραγματικά δύσκολη θέση τους,επιλέξαμε να στηρίξουμε κάθε τους επιλογή και να αναφέρουμε την δική μας άποψη αφου δρομολογηθεί οριστικά το θέμα!
Πηγή στοιχείων: Παναιτωλική Εφημερίδα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΗΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΡΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ ΑΥΤΟΙ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ.ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

που ναι τωρα η κυρα μαριω που εσκιζε τα καλσον της οτι αγαπαει την αμφιλοχια,και πως αφηνει ην πιο ομορφη γωνια του δημου μας να γινει γκετο? αμ βολευτηκε με τα χιλιαρικα που της πεταξε ο μαριος.αλλα τι να περιμενεις απο ανθρωπους που το μονο συμφερον ειναιτο προσωπικο,ξαναελα για καραφακι στην μπουκα ΜΑΡΙΑ .(ΘΑ βρωμαει απ του μεταναστες που τσουβαλιασατε εσυ και ο μαριος.)

Ανώνυμος είπε...

Ως Μπουκιωτη,το μόνο που δεν με ενδιαφερει ειναι η μαρια σωτηριου και οι λοιποι πολιτικαντηδες!Το μόνο που απαιτω ειναι να παρουμε τις απαραιτητες εγγυησεις και διαβεβαιωσεις πως η παραμονη αυτών των παιδιων που γεννηθηκαν στον πολεμο δεν θα εχει επιπτωσεις στην γαληνη καθως και στην υγεια των συγχωριανων μου!Είναι λάθος να ειμαστε αρνητικοι μονο και μονο γιατι ειναι κατι αγνωστο και μας φοβιζει...να παρουμε τα ρισκα μας προκειμένου καποια παιδια τα οποία θα μπορουσαν να ειναι δικα μας να νιωσουν για λίγο καιρο πραγματικα ευτυχισμενα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ.