Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ευθεία επίθεση Σαλμά σε Κουρουμπλή για το ΚΑΦΚΑ


Χωρίς προσωπικό έμεινε το ΚΑΦΚΑ μετά τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, πράγμα που, ο πρώην υφυπουργός υγείας και νυν τομεάρχης υγείας Μάριος Σαλμάς, χαρακτήρισε πρωτοφανές φαινόμενο.
Ο κ. Σαλμάς καταφέρθηκε κατά του υπουργείου Υγείας, το οποίο, όπως είπε, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις δομές του, καθώς η ΔΕΠΑΝΟΜ μεταφέρθηκε ως εποπτεία από το υπουργείο Υποδομών. Ήδη έχει παγώσει η κατασκευή οκτώ νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ αυτών και το νέο νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι προσλήψεις γιατρών, με αποτέλεσμα όλες σχεδόν οι κλινικές να υπολειτουργούν ή να κινδυνεύουν άμεσα με κλείσιμο. Παράλληλα δεν έχουν δοθεί και οι αρμοδιότητες των γενικών γραμματέων, αλλά και οι διοικητές των Υ.ΠΕ., επιλέχθηκαν με καθαρά κομματικά κριτήρια, πράγμα που, κατά τον κ. Σαλμά, σημαίνει ότι καταρρίπτεται ο μύθος που ήθελε αξιολόγηση βιογραφικών για την κατάληψη αυτών των θέσεων.
Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υφυπουργός θεωρεί το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, λέγοντας ότι η απόφαση για την επιλογή του διοικητή ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης της υπουργού με τους βουλευτές του νομού, όπως ήταν και οι υπόλοιπες θέσεις διοικητών των νοσοκομείων. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ΚΑΦΚΑ ο κ. Σαλμάς υπενθύμισε τι είχε γίνει επί δικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι ενώ το παρέλαβε με 3 άτομα προσωπικό και με έναν οργανισμό που προβλέπει 18 θέσεις, κατόρθωσε με προγραμματικές συμβάσεις και με αποσπάσεις προσωπικού από νοσοκομεία της Αθήνας, να το φέρει σε ένα σημείο με περίπου στα 100 άτομα και αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται 30 ασθενείς.

«Όμως το θάρρος που έδωσε η υπουργός Υγείας σε μερικούς τοπικούς βουλευτές, και μιλώ για έναν συγκεκριμένα, γιατί οι άλλοι είναι απολύτως αξιοπρεπείς σε αυτό το θέμα, οδήγησε αυτό το βουλευτή να απειλεί τόσο το διοικητή του ιδρύματος, όσο και το σύλλογο με τον οποίο συμβαλλόταν το ίδρυμα για να προσλάβει προσωπικό, και να επισκέπτεται το ίδρυμα σαν να ήταν ο υπουργός Υγείας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι, ενώ ο διοικητής είχε πάρει υποσχέσεις για την ανανέωση της σύμβασης των 22 ατόμων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ, ύστερα από την παρέμβαση του βουλευτή πάγωσε αυτή η σύμβαση, με αποτέλεσμα οι 30 ασθενείς να βρίσκονται σε ένα κέντρο αποκατάστασης χωρίς γιατρό», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς, θέλοντας να εξηγήσει την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα και τα αίτια αυτής.
Συνεχίζοντας ο κ. Σαλμάς ζήτησε την ανάληψη ευθύνης από την υπουργό και την αρμόδια υφυπουργό Υγείας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε κάποιο ασθενή, πράγμα που σημαίνει, κατά τον ίδιο, ότι θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες. Μάλιστα ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για την τύχη μιας άλλης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε σχετικά με τη συνέχιση των εργασιών του νοσοκομείου Αγρινίου, όπου η υπουργός αναίρεσε τις υποσχέσεις της.
Για το επίμαχο θέμα του ΚΑΦΚΑ ο κ. Σαλμάς διαπιστώνει πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των ασθενών και απαξίωση του ιδρύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα του ΚΑΦΚΑ είναι πλέον θέμα της δικαιοσύνης να ακουμπήσει πάνω στο πρόβλημα που ένα κέντρο έχει 30 ασθενείς και το υπουργείο με το συγκεκριμένο τοπικό βουλευτή παίζουν με την υγεία αυτών των ανθρώπων, προκειμένου να καθυστερήσει η διαδικασία για να τοποθετηθεί ο νέος διοικητής για να γίνουν κομματικές προσλήψεις, διώχνοντας τους εργαζόμενους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια».

Πηγή:Αιχμή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aμ κυρ ΠΑΝΟ οταν ετρεχες στις φιεστες με τα ελικοπτερα? τι περιμενεις τωρα απ τον φιλο σου το ΜΑΡΙΟ?? δεν ακους και κανεναν. παρε τωρα το καποτη σου !! και τρεχα να σωσεις τα ασωστα. Υ.Γ. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΥΡ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΚΑ? ΑΜΙΣΘΗ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΠΟΤΗΣ? Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ?? ΡΩΤΑΩ ΑΠΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΣΜΟ.
Σύμφωνα με το Βήμα και τα Νέα, το 30% των Ελλήνων που επίσημα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν μπορούν να ελέγξουν τη χαρά τους για το δώρο που φέρνει ο Γιωργάκης από την Αμερική.
Μπορεί οι Έλληνες να μήν έχουν λεφτά για σουπερμάρκετ, για βενζίνη, για θέρμανση και για το ενοίκιο, μπορεί να μην περισσεύουν λεφτά για φάρμακα, για ρούχα και για το φοντιστήριο των παιδιών αλλά δεν πειράζει.
Τώρα πιά μπορούμε να πάμε, χωρίς βίζα, στην Αμερική, το κανόνισε ο Γιωργάκης.
Τρέμε Bloomingdales, τρέμε Rockefellers, τρέμε Macy's, έρχονται οι Έλληνες.
Ευτυχώς που ψηφίσαμε πασόκ και βρήκαμε διέξοδο στα προβλήματά μας, ρε γαμώτη μου.
Άξιζε!

Ανώνυμος είπε...

τα καταφερατε καλα συντρόφια.Πήρατε το μπακάλικο-καφκα του Μαριου -θανασακη παιξατε κλωτσοπατινάδα για θεσεις ,αμοιβες και εξουσία και το μετατρεψατε στο μινι -μαρκετ Κουρουμπλή -Καποτη.Εμεις οι ταλαιπωροι ψηφοφόροι του πασοκ που ειμαστε εξω απο τα παιγνιδια σας να δουμε ποτε θα ξεσπάσουμε την οργη μας.Η υπομονή στερευει

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο κ. Κουρουμπλής όταν πήγε στο ΚΑΦΚΑ για τις γνωστές διαβουλεύσεις δεν επισκεύθηκε τους θαλάμους κλειστής νοσηλείας;Να δει πως"νοσηλεύονται" στοιβαγμένοι κάποιοι άνθρωποι με αναπηρίες λιγότερο απο αυτόν τυχεροί .Δεν αντέχει το θέαμα ή τις ευθύνες;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ, ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΟΡΟΜΕΝΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΙΣΗ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ? ΑΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΤΗ ΤΑ ΔΟΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΚΛΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΟ ΣΤΟΝ ΑΛΟΝ ΠΙΓΕΝΕ ΝΑ ΔΗΣ ΠΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ