Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Απ.Κοιμήσης:Οι κατηγορίες έχουν άλλη αφετηρία και όχι ένα πραγματικό γεγονός...

Ο Απόστολος Κοιμήσης απαντά στις κατηγορίες της Ο.Ε.Β.Ε Ακαρνανίας
Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης μιλώντας στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες παραστάσεις και έχει επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς ΔΕΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπουργεία από το 2004 μέχρι σήμερα για το θέμα των δρόμων για το οποίο έχουμε την κινητοποίηση των εμπόρων της πόλης οι οποίοι και τους επιρρίπτουν ευθύνες για την δραματική κατάσταση του προβλήματος.
«Έχουμε πρόβλημα καταστροφής του οδοστρώματος. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο ως δήμος το έχουμε επισημάνει με αλλεπάλληλες προσωπικές μας παραστάσεις και με επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς ΔΕΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπουργεία από το 2004 μέχρι σήμερα. Σήμερα μάλιστα συναντήθηκα με τον Γ.Γ. του αρμόδιου υπουργείου κ. Οικονομίδη για το ζήτημα. Του πρότεινα να αναθεωρήσει ένα τμήμα των ασφαλτοταπήτων από την εργολαβία που είναι εγκατεστημένη από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα ώστε να βελτιωθεί το κομμάτι που έχει το μεγάλο πρόβλημα. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχω θετική απάντηση.
Η προσωρινή λύση σε αυτό το θέμα είναι να υπάρξει άποψη του κατεστραμμένου οδοστρώματος σε 10 - 15 πόντους κατά περίπτωση και να υπάρξει επίστρωση με ασφαλτοτάπητα ικανού πάχους, ώστε να απορροφούνται οι κραδασμοί και να περιοριστεί το πρόβλημα μέχρι την αποκατάσταση της Αμφιλοχίας από το ήδη εκτελούμενο έργο της Ιονίας Οδού.
Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε ένα λάθος στην κατασκευαστική παρέμβαση που είχε κάνει η ΔΕΣΕ πριν από 10 χρόνια δημιουργώντας πλακοσκεπής επικαλύψεις αγωγών ομβρίων, που τεχνικά ήταν λύση ανάγκης. Επειδή η αρμοδιότητα δεν ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση όσες παρεμβάσεις κάναμε ως δήμος, δηλαδή επικαλύψεις των κατεστραμμένων κομματιών ήταν πρόχειρες λύσεις μετά από υποσχέσεις που παίρναμε κάθε φορά ότι θα υπήρχε οριστική παρέμβαση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κατηγορείται και δεν ξέρω για ποιους λόγους αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος όταν είναι γνωστές σε όλους οι ενέργειες που έχουμε κάνει για μια αρμοδιότητα η οποία δεν είναι στη δική μας σφαίρα των αρμοδιοτήτων.
Επίσης ο δήμος Αμφιλοχίας έχει εκπονήσει ολοκληρωμένη μελέτη την οποία πλήρωσε από δικούς του πόρους για να κάνει παράκαμψη στο τμήμα αυτό της πόλης και έχει υποβάλλει σχετική πρόταση στην Περιφέρεια και έχει πιστοποιηθεί για να είναι φορέας υλοποίησης σε αυτό το έργο. 'Αρα λοιπόν οι κατηγορίες δεν έχουν αφετηρία ένα πραγματικό γεγονός, αλλά πράγματα τα οποία δεν είμαι εγώ σε θέση ούτε να τα κρίνω αλλά ούτε να τα αξιολογήσω».

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν δικαιολογησαι αγαπητε δημαρχε ,να εχεις ξοδοψει χιλιαδες ευρω για διαμορφωση ΚΑΙ ασφαλτοστρωση δρομων που μονο αιγοπροβατα κινουνται καθημερινα.και την πολη της αμφιλοχιας να την εχεις αφησει στο ελεος της. ξερω εκει ψηλα στα χωριουδακια σε ψηφιζουν κατα συρροην,αλλα η μοστρα ειναι η πολη σου.παρε λοιπον την κατασταση στα χερια σου,και ασε τους δημογεροντες να λενε..

Ανώνυμος είπε...

EXEI EΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΞΩ..ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ουσιαστικα αυτη τη στιγμη ο Δημαρχος μας λεει οτι ειναι ανικανος να επιλυσει ενα τοσο σοβαρο προβλημα. Τουλαχιστον εχει την ειλικρινεια και το παραδεχεται. Και αγαπητε Δημαρχε, το να γεμιζεις τις λακουβες με λιγη πισσα καθε φορα, δεν ειναι λυση, ειναι παγιδα για τους οδηγους. Αν δε μπορει λοιπον να τα βγαλει περα, ας πραξει τα δεοντα. Και μια και μιλαμε για οδηγους, για τις νταλικες που παρκαρουν κατα δεκαδες εξω απο το ΕΠΑΛ θετοντας σε κινδυνο τη ζωη των παιδιων μας, τι εχεις κανει αγαπητε Δημαρχε? Η' μηπως και εκει δεν εχεις δικαιοδοσια?

Ανώνυμος είπε...

οταν αρχιζεις να κατηγορεις τους πολιτες της πολης που εισαι δημαρχος για 8 χρονια, και οταν βλεπεις υστεροβουλια σε κινητοποιησεις που εσυ θα πρεπε να εχεις ξεκινησει,τοτε μαλλον εισαι μακρια πολυ μακρια νυχτωμενος.(μαλλον σε καποιο εσπερινο στην αριαδα που χει και ασφαλτο)..

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΜΗΣΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΛΑΚΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΤΕΣ ΨΙΦΟΦΟΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ ΒΟΔΙΑ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΝΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΕΙΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ?ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ???

Ανώνυμος είπε...

εγω προτεινω να κανουν οι πολιτες μια κινηση εναντιων των εμποροβιοτεχνων-και ξενοδοχοαφεντικων που τοσα χρονια δεν αφηναν με κρυφες παρεμβασεις να περασει ο δρομος απο εξω απο την αμφιλοχια.τωρα θυμηθηκαν την πολη?τωρα που φοβουνται?τοσα χρονια που πληρωναμε την σαλατα για χαβιαρι και το σανδαλι για πριγκιπικη γοβα που ηταν.αυτοι εδιωξαν τον βαλτινο και τον εστειλαν στο αγρινιο..ο δρομος τους φταιει...ειναι αργα τωρα κυριοι...τοσα χρονια γδερνατε τους κατοικους και τους περαστικους...τωρα καντε κινησεις απελπισιας....αντε γειαααααααα..

Ανώνυμος είπε...

Πες τα!!!!

Ανώνυμος είπε...

και κατι τελευταιο...ολοι οι κυριοι αυτοι που εκαναν την διαδηλωση ειναι οι ιδιοι που στην αρχη γλυφουν τον οποιοδηποτε εκλεγμενο και μετα στην πρωτη αντιθετη αποψη στα συμφεροντα τους ξεκιναν πολεμο..τους εχουμε μαθει..τους εχουμε βαρεθει .....