Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το στοίχημα με την Ιστορία για τον Γιώργο Παπανδρέου και την Ελλάδα...

Οταν ο Κώστας Καραμανλής επέλεγε να οδηγήσει την Χώρα σε εκλογές ήξερε πολύ καλα τι κατάσταση επικρατεί και τι πρόκειται να ακολουθήσει!Επέλεξε λοιπόν ο πρώην πρωθυπουργός να μην μπει σε αυτό το γολγοθά αλλά να δώσει την καυτή πατάτα σε άλλον!Και αυτός ο άλλος βέβαια δεν ήταν παρά ο Γιώργος Παπανδρέου,ο πρόεδρος τότε της Αντιπολίτευσης που ή θα κέρδιζε ή θα τέλειωνε!Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν,είτε αναγκαστηκε,είτε το επέλεξε,είναι αυτός που ανέλαβε να μπει μπροστα στην πιο δύσκολη καμπή που περνάει αυτή η Χώρα στην σύγχρονη Ιστορία της!Μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο "Οικονομικού" Ζυγού ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει αυτό το στοίχημα με την Ιστορία...να είναι ο Πρωθυπουργός που ή επι θητείας του θα γίνουμε οικονομικοί υπόδουλοι των τεχνοκρατών των Βρυξελλών...ή θα είναι αυτός ο Πρωθυπουργός που θα πάρει αυτή τη Χώρα από το χέρι και θα την κάνει να ορθοποδήσει για πρώτη φορά στα πόδια της μετά την μεταπολίτευση!Φτάνοντας στο σημείο μηδέν πια δεν υπάρχει γυρισμός...για πολλωστή φορά μεν θα σφίξουμε το ζωνάρι...μα αυτή την φορά δεν υπάρχει περιθώριο αυτά τα χρήματα να μην πάνε εκεί που πρέπει...καθώς θα είναι και το τέλος μας!Όσα ταξίδια κι αν χρειαστούν λοιπόν για τον Πρωθυπουργό της Χώρας στο Εξωτερικό,είτε με πιο βατούς είτε με πιο δύσκολους όρους θα τα καταφέρει...το μεγάλο στοίχημα είναι στο εσωτερικό αυτής της ευλογημένης και καταρραμένης συγχρόνως Χώρας...να καταφέρει η Ελλάδα πια να γίνει ένα πραγματικό Ευρωπαικό Κράτος αφήνοντας πίσω τις νοοτροπίες της ρεμούλας και όλες αυτές τις πληγές που ματώνουν την Χώρα μας επι δεκαετίες!Είναι μια μάχη σε δύο επίπεδα...στο φαινομενικά σκληρό και αδυσσόπητο μέτωπο του Εξωτερικού...μα πολύ περισσότερο στο εσωτερικό μέτωπο,μία μάχη με την "Λερναία Υδρα" της διαφθοράς,της διαπλοκής και όλων αυτών των ασθενειών πληγώνουν χρόνια την Χώρα μας!Μία μάχη που ελπίζουμε και ευχόμαστε να κερδίσει ο Πρωθυπουργός και ο Λαός της Χώρας μας...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχές του έτους του 1821, πριν από 189 ακριβώς έτη, και ο Ελληνισμός ματωμένος, στερημένος ξεσηκώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Πρώτοι σηκώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως την τρίχρωμη Σημαία με τον αναγεννώμενο Φοίνικα οι ηρωϊκοί μαχητές με την μαύρη στολή και την νεκροκεφαλή, ο Ιερός Λόχος, που διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και κηρύσσει τον λόγο της εθνικής ελευθερίας στις Ηγεμονίες. Μέσα σε ένα μήνα η φλόγα της Επαναστάσεως απλώνεται σε κάθε γωνιά της βάρβαρης Αυτοκρατορίας των Πατισάχ, όπου υπάρχουν Έλληνες. Από την Κύπρο, την Κρήτη, τα νησιά, την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Ήπειρο, την Ρούμελη και τον Μωριά. Η πρώτη επίσημη σύναξη γίνεται στην Μάνη και συγκεκριμένα στην Αρεόπολη: «Στις 17 Μαρτίου του 1821 στην Αρεόπολη συγκεντρώθηκαν όλοι οι ένοπλοι Μανιάτες. Εκεί μετά τη δοξολογία, μπροστά στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ύψωσαν το λάβαρο του Αγώνα, δηλαδή τη Μανιάτικη Σημαία. Η σημαία ήταν λευκή, με μπλε σταυρό στη μέση. Στη πάνω πλευρά έγραφε «ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» και στη κάτω το ένδοξο «ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ»

Ανώνυμος είπε...

Για να κερδίσει το στοίχημα ο Γ. Παπανδρέου και η ίδια η χώρα θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας μυαλό και να λειτουργούμε με το "ΕΜΕΙΣ" και όχι με το "ΕΓΩ". Συμπτωματικά είναι και επίκαιρο...
Πως μπορεί να γίνει όμως αυτό όταν 1.200.000 από εμάς είμαστε διορισμένοι, τεμπέληδες όντας, στο δημόσιο;
Πως μπορεί να γίνει όταν όλοι θέλουμε ξεκούραστα και πολλά χρήματα χωρίς να παράγουμε;
Ελάτε μια μέρα στις δημόσιες υπηρεσίες να δείτε πως και πόσοι δουλεύουμε. Πως και πόσοι είμαστε στη θέση μας και πόσοι είμαστε καθημερινά 2-3 ώρες στην Ερμού για ψώνια και για καφεδάκια με τους κολλητούς μας. Είμαστε αντιπαραγωγικοί, είμαστε διπλάσιοι από όσους χρειάζεται τι δημόσιο και είμαστε και αγενείς απέναντι στους πολίτες που υποτίθεται εξυπηρετούμε. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!
Η μόνη λύση είναι η άμεση κατάργηση της μονιμότητας όχι μόνο για τους νέους προσλαμβανόμενους στο δημόσιο, αλλά για όλους μας. Θα πρέπει να μείνουμε ΜΟΝΟ όσοι χρειαζόμαστε και όσοι δε μπήκαμε στο δημόσιο με γλείψιμο και πληρώνοντας φακελάκια σε πολιτικούς. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να επιδιώξουμε την κάθαρση εσωτερικά για να σταματήσουν να μας λοιδορούν οι πάντες εντός και εκτός τηχ χώρας μας. Ας το τολμήσουμε κάποτε για το κοινό καλό.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΜΑΓΚΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ..ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΛΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ..ΤΡΩΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ..ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ..