Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού από την Ο.Ε.Β.Ε Ακαρνανίας

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ και σύσσωμος ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ και των γύρω περιοχών αποφάσισαν να κλείσουν την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ στο Κέντρο της Αμφιλοχίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 και ωρα 10:00 π.μ κλείνοντας τα καταστήματα μας .
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για την απαράδεκτη κατάσταση του οδοστρώματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Αγρινίου – Αμφιλοχίας – Άρτας , που έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τον θάνατο πολλών ανθρώπων από ατυχήματα – δυστυχήματα.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ επίσης για την εγκληματική αδράνεια των υπηρεσιών: ΔΕΣΕ- ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που εγκατέλειψαν την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ με αποτέλεσμα να φθάσει σε αυτό το σημείο και να καταλήξει καταστροφική για όλη την περιοχή.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ επίσης ειδικά για το ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ που θεωρεί ότι το τμήμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ που διέρχεται από την Αμφιλοχία , δεν αποτελεί κομμάτι της πόλης μας και περιμένει από την ΔΕΣΕ και τις άλλες υπηρεσίες να λύσουν το πρόβλημα. Έχει μεγάλες ευθύνες γιατί δεν πρωτοστατεί για την επίλυση του προβλήματος.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ επίσης για την καθυστέρηση προώθησης της παράκαμψης Αμφιλοχίας με την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ (την αφήνουν τελευταία) ενώ γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα πρόσβασης στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο είναι ο κόμβος της Αμφιλοχίας. Με την λειτουργία επίσης της Εγνατίας Οδού και τμήματος της Ιόνιας Οδού η διέλευση φορτηγών, βαρέων οχημάτων και επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι αφόρητο για τους πολίτες της Αμφιλοχίας.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ



Η Ο.Ε.Β.Ε Ακαρνανίας

6 σχόλια:

Christos P. είπε...

Καλημέρα από Σουηδία!

Πολύ καλή ενέργεια αυτή να κλείσει ο δρόμος, γιατί μονο έτσι θα καταλάβει το κράτος ότι η κατάσταση είναι εφιαλτική. Έρχομαι κάθε καλοκαίρι στην Αμφιλοχία και παρατηρώ ότι κάθε χρόνο και χειρότερα. Οδικά έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει όταν άνοιξαν τα σύνορα οι Αλβανοί και όχι να μας αφήνουν τελευταίους!

Δεν είναι μονο ο δρόμος. Είναι και το νερό που αν και είμαστε μερικά χιλιόμετρα από τον Αχελώο, πεινούμε από εμφιαλωμένα πλαστικά μπουκάλια που μετά καίγονται μαζί με τα σκουπίδια, αφού πρώτα δεκάδες φορτηγά τα μεταφέρουν μέσα από την πόλη μας...Είναι ακόμα και τα σκουπίδια που ακόμα καίγονται στο γήπεδο, είναι και η αποχέτευση (εμείς ακόμα να συνδεθούμε, όταν ο Παπούλιας πριν 6 χρονια περίπου μας έλεγε σε λίγο...). Αυτά είναι τα προβλήματα k. Μπλόγκερ και όχι αν θα βγει το Μαράκι η ο Αποστoλης στις εκλογές. Το θέμα είναι τι κάνουν (έκαναν) και οι δυο τους. Pανακαρνανεια με χορούς και πανηγύρια στο μπαστούνι? Αυτό έλλειπε στην Αμφιλοχία και η μαρίνα στο λιμάνι? Ίσως ζω στην Σουηδία τόσα πολλά χρονια και έχω εικόνες και λογική Σουηδικές, που τέτοια πράγματα είναι αυτονοητα για τους Σουηδούς, αλλα είναι "δεν βαριέσαι" για μας τους Aμφιλοχiωτες.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για την κινηση αυτη. Μια πολη παρατημενη στο ελεος του Θεου, σ'εναν νομο που εκλεγει τους περισσοτερους βουλευτες, το συνολο των οποιων αδιαφορει παντελως για την περιφερεια που τους εκλεγει. Καλες οι φιεστες και τα πανηγυρια, αλλα δεν φτανουν για να ανεβει το βιοτικο επιπεδο. Δρομους στοιχειωδως συντηρημενους για να κινουμαστε, ποσιμο νερο, αποχετευση, αυτα χρειαζομαστε. Και παλι συγχαρητηρια για την κινηση, ευχομαι να βγει κατι ουσιαστικο. Συμβουλη: καλο θα ηταν να κληθει και ο τυπος, καναλια κλπ, οχι μονο τοπικα, αλλα και μεγαλυτερης εμβελειας, γιατι μονο ετσι συγκινουνται οι "αρμοδιοι"

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε απο σουηδια αν περιμενεις προκοπη απο τους τυχαρπαστους πολιτικαντζες του δημου καηκες.εδω πλεον το χουμε πιστεψει,οσο ασχολουνται αυτοι με τα "δηθεν" κοινα του τοπου μας το μονο που θα βελτιωνεται ειναι οι τραπεζικες τους καταθεσεις..α και κανας χωματοδρομος που παει σε ξωκλησι.

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη κινηση.το θεμα ειναι να θπαρξει ανταποκριση απο ολο τον κο
σμο

Ανώνυμος είπε...

επιτελους.ας κανουμε κ εμεις μια κινηση.να επισημανω ομως κατι σημαντικο.νομιζω το κυριοτερο ολων ειναι ο κινδυνος που ζουμε καθημερινα βγαινοντας απο τα σπιτια μας.βλεπουμε ολοι μας ποσα μεγαλα οχηματα περνουν ακριβως διπλα μας κ απειλουν τη ζωη μας αν τους ελλατωσουμε την ταχυτητα.

Ανώνυμος είπε...

Τα χάλια μας από την Σουηδία φαίνονται...και' μεις παλεύουμε να τα αναδείξουμε σε αυτούς που δεν θέλουνε να τα δούνε!!!