Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Τα σενάρια,το παρασκήνιο και το στοίχημα για τον γαλάζιο υποψήφιο...

Πριν 3 ημέρες αναρτήσαμε ένα άρθρο με τίτλο "Απούσα ή ανύμπορη η Αντιπολίτευση"...αν και ξέραμε πως η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ Σωτηρίου τιμά το blog μας και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε τόσο άμεση ανταπόκριση!Σήμερα λοιπόν σερφάροντας στα blog του Νομού πέσαμε πάνω στην προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "Από Μαρία ξεκινούν , κουβεντιάζουν για ανανέωση και σε Μαρία καταλήγουν... "στο γνωστό αγρινιώτικο blog "Το Παρόν"!Το άρθρο είναι αλήθεια πως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αλλά είναι σαφές πως στοχεύει ακόμα και μέσω του τίτλου να αβαντάρει την υποψηφιότητα Σωτηρίου,τονίζοντας πως όσο και να ψάχνουν στο τέλος καταλήγουν στην πρώην Δήμαρχο!Αυτό το ύφος λοιπόν της ανάρτησης σε συνδιασμο πάντα με τις γνωστές εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ του blogger και της πρώην Δημάρχου σίγουρα μας ψιλλιάζει για το παρασκήνιο και τους σκοπούς της ανάρτησης!Πέραν όμως των σκοπών που εξυπηρετούνται,αναμφίβολα ο blogger γνωρίζει καλα το ρεπορταζ της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό και οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε όσα λέγονται για τον κ Κατσούλα ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας!Σωστές είναι οι πληροφορίες του και για τον κ Τσιαμάκη,του οποίου η υποψηφιότητα αν και φαινομενικα δυνατη,δεν δείχνει να περπατάει...τώρα για το ενδεχόμενο του κ Μιμηγιάννη δεν θα το σχολιάσουμε!Εντύπωση ακόμα μας κάνει πως πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του πρώην πλέον Διοικητή του ΚΑΦΚΑ κ Αρβάλη,το όνομα του οποίου έχει παίξει δυνατά στο παρελθόν και θεωρείται ως ένα από τα καλά χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας!Γυρίζοντας τώρα στην κ Σωτηρίου,είναι δεδομένο πως έχει ένθερμους υποστηρηχτές στην πόλη της Αμφιλοχίας μα είναι επίσης σαφές πως κατ'ουσίαν θεωρείται καμμένο χαρτί και πως θα είναι επιλογή ανάγκης για την Νέα Δημοκρατία,έστω και αν αυτή δείχνει να το θέλει!Η λογική λέει πως δύσκολα ο κ Κοιμήσης δεν θα εκλεγεί από την πρωτη Κυριακή,μα αυτό είναι και το στοιχημα των στελεχών της Δεξιάς,να βρει ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να συσπειρώσει την πληγωμένη παράταξη έτσι ώστε ο Δήμαρχος να μην πιάσει το 50% + 1 και να οδηγηθούμε στην δεύτερη Κυριακή,όπου πια όλα θα είναι ανοιχτά!Ο στόχος αν και δύσκολος δεν είναι ακατόρθωτος αν καταφέρουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους...και είναι βέβαιο πως και ο κ Κοιμήσης αν δει κάποια δυναμική από την αντίπερα όχθη τότε σίγουρα θα αλλάξει τακτική,καθώς η συναναστροφή του μόνο με τους αυλοκόλακες του δεν θα του επιτρέψε να πιάσει το 50% αν απέναντι του έχει ένα ηχηρό όνομα,όπως αυτό του πρώην Νομάρχη Ευρυτανίας για παράδειγμα!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα ειναι δυνατον ο παμπονηρος μαριος να δωσει σ αλλον νεο το χρισμα? μαρια δαγκωτο και παλι. και ο λογος. αν περασει το νομοσχεδιο και γινει μονοεδρικη η επαρχια βαλτου,δεν θελει να χει πονοκεφαλο. αλλωστε κατ ουσια με κοιμηση δημαρχο ο μαριος ελεγχει απολυτα το χωρο της δεξιας. τα υπολοιπα ειναι απλα να χαμε να λεγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι εμείς σε στηρίζουμε φουλ,οι συμβουλοι σου είναι όλοι ενας κι ένας...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον 10:20 μ.μ.

Ο Σαλμάς θέλει να είναι ο μοναδικός πόλος εξουσίας -όσον αφορά τη δεξιά- στην περιοχή μας. Σας θυμίζω πως τρωγόταν σαν το σκύλο με τη γάτα με την Σωτηρίου όταν εκείνη ήταν Δήμαρχος. Και μετά που έφυγε από Δήμαρχος τα βρήκαν, μέχρι που την πήρε και στο υπουργείο να του ψήνει και κάνα καφέ.
Έτσι λοιπόν λογικά θα θελήσει να έχει υποψηφιότητα μέτρια και απολύτως ελεγχόμενη από τον ίδιο, ώστε ή να σιγουρευτεί η επανεκλογή του Κοιμήση, ή αν στραβώσει κάτι - μην ξεχνάμε ότι ο Κοιμήσης έχει να επιδείξει μηδενικό έργο, ειδικά την δεύτερη τετραετία- ο Δήμαρχος να είναι του χεριού του.
Θα βγάλει λοιπόν μπροστά τη Σωτηρίου -κάτι που την ίδια δεν την «χαλάει» καθόλου- και αν δεν μπορέσει να την περάσει τότε στο σωστό χρόνο θα παρουσιάσει τον γαμπρό του τον Αρβάλη.
Θυμηθείτε ότι ο blogger του «paronetol.blogspot.com» έχει καλές σχέσεις με την Σωτηρίου αλλά ακόμα καλύτερες με το Σαλμά, και κάνει ο αθεόφοβος αναφορά στον Μιμιγιάννη και τσιμουδιά για τον Αρβάλη.
Μάλλον αυτά κατάλαβε ο Κατσούλας ( ο οποίος είναι μεν ψηφοφόρος του Σαλμά, έχει όμως διανύσει μέχρι τώρα μια τελείως αυτόνομη πορεία στην πολιτική) και έπιασε την άκρη του.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:44 πμ.

Αυτά που γράφεις έχουν βάση εφ’ όσον ο Μάριος λειτουργήσει σαν βουλευτάκος που προσπαθεί απλά να γαντζωθεί από την καρέκλα του. Τέτοιοι πέρασαν πολλοί στο παρελθόν και τελικά τους έφαγε το σκοτάδι, άλλωστε έχουμε στο νομό μας αρκετούς από δαύτους.
Θα επιτρέψεις σ’ εμάς που πιστεύουμε στις δυνατότητες του Μάριου να περιμένουμε περισσότερα απ’ αυτόν από μια απλή διαχείριση της πολιτικής κατάστασης του τόπου μας και μάλιστα με παλαιοκομματικές πρακτικές.
Ο Μάριος έχει εδραιωθεί στην συνείδηση των αιτωλοακαρνάνων ως πολιτικό μέγεθος που ξεφεύγει από τα όρια της επαρχίας και με πολιτικό μέλλον σε ηγετικό επίπεδο. Άλλωστε η πορεία του εκεί βαδίζει χωρίς το παραμικρό πισωγύρισμα.
Επειδή λοιπόν γνωρίζω αρκετά καλά πως σκέπτεται, δεν περιμένω ότι θα έχει άμεση εμπλοκή στα δημοτικά και ειδικά δεν πρόκειται να προωθήσει δικό του άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ> Ο ΜΑΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ. ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ? ΑΦΟΥ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΟΝ ΒΑΛΤΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ .ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΣΩΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ? ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ Ο ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ...( τα υπολοιπα ειναι μεζες για τα ουζα στα καφενεια)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΑΜΑ ,ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ .. ΕΨΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ο blogger ειναι περισσοτερο κολλητος της Μαρίας παρά του Μάριου να ξέρετε συνεπώς μην το δένετε και κόμπο οτι περνάει αποκλειστικά γραμμή και ο Σαλμάς στο επίμαχο θέμα. Οι σχέσεις blogger και Σωτηρίου είναι βαθιά με διάρκεια και με πολλά ένοχα μυστικά. Μοιράζονται πολλά και μιλάνε καθημερινά στο τηλέφωνο απο οσο ξέρω και η φιλία τους δέθηκε περισσότερο οταν ο δεξιός νεαρός την στήριζε με λύσσα στα τηλεπαράθυρα του extra. Απο κει και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ... ΒΟΛΕΥΤΕΣ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ν. Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που είστε νέοι άνθρωποι και γοητεύεστε από «ηχηρό όνομα, όπως αυτό του πρώην Νομάρχη Ευρυτανίας για παράδειγμα!» 70 ετών.
Εμ τα ηχηρά ονόματα μας κατάντησαν στο σημερινό μας χάλι και την Αμφιλοχία και την Χώρα γενικότερα.

Ρε πάτε καλά?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΒΑΛΤΟΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΗ Ο ΚΥΡ ΜΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΜΙΑ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ.ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ