Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Το ψέμα της Αlexa...που φούσκωσε κάποιων τα μυαλά!


Τα τελευταία χρόνια,ελείψει καποιου φερέγγυου "μηχανισμού" παρακολούθησης της επισκεψιμότητας των site και κατάταξης αυτής με βάζει αυτά,όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα δεδομένα που δίνει το site alexa.com!Έχετε αναρωτηθεί λοιπόν πως εξάγει αυτά τα στοιχεία η συγκεκριμένη μηχανή μέτρησης;...Η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο και...αφερέγγυα!Πρόκειται για ένα λογισμικό που πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή και μέσω αυτού καταγράφονται τα στοιχεία από τους υπολογιστές βέβαια που το έχουν εγκαταστήσει. Δεν έχει στοιχεία δηλαδή η alexa από κανέναν από τους υπολογιστές που δεν έχουν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο toolbar.Και οι υπολογιστές που έχουν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο λογισμικό είναι πολύ λίγοι,καθώς το πρόγραμμα αυτό έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί ζημιές στον υπολογιστή, λειτουργεί ως spyware (δηλ. συλλέγει στοιχεία από τον υπολογιστή σας εν αγνοία σας βέβαια τα οποία διανέμονται άγνωστο που) μπορεί δε να απεγκατασταθεί πλήρως αλλά πάρα πολύ δύσκολα.Έτσι καταλήγουμε στο πολύ απλό και κοινά αποδεκτό συμπερασμα πως site το οποίο το επισκέπτονται καθημερινά 100 άτομα με εγκατεστημένο το λογισμικό θα φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από ένα άλλο site που έχει 1000 επισκέψεις εκ των οποίων οι 50 έχουν το λογισμικό!Θα μας πειτε γιατι όλη αυτή η ανάλυση...απλά γιατι και στα site του Νομού μας παρατηρήθηκαν κάποιες τέτοιες ανωμαλίες,με site και blog που οι ενώ οι καθημερινές επισκέψεις που καταγράφονται συνήθως είναι κάπου στους 300 και οι "συνδεδεμένοι χρήστες" δεν ξεπερνούν τους 3-4,στους πίνακες της alexa καταλαμβάνουν αρκετά υψηλές θέσεις για την αν μη τι άλλο αισθητά πιο χαμηλή επισκψιμότητα τους!Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων...γιατι έγιναν πολλές τις τελευταίες ημέρες...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ»

Σημερα, 8 Μαρτίου, είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Επ’ ευκαιρία, το ΚΚΕ, κυκλοφόρησε δύο αφίσες για την περίπτωση, η μία εκ των οποίων έχει ένα τσιτάτο του Λένιν και απεικονίζει φωτογραφικά παρέλαση του «Σλαβομακεδονικού» τάγματος γυναικών του ΔΣΕ. Ασφαλώς δεν μπορούσε κανείς να περιμένει τίποτα καλύτερο από αυτούς που αποδεδειγμένα είχαν σκοπό να παραδώσουν τη Μακεδονία μας στους Βουλγάρους. Όσο δε αφορά αυτή καθαυτή την ημέρα της γυναίκας, και το αν έχουν οι νοσταλγοί του υπαρκτού το δικαίωμα να μιλάνε για την «απελευθέρωση της γυναίκας», ας δούμε ποια ήταν η αντιμετώπιση των εργαζομένων σοβιετικών γυναικών επί των ημερών του «μεγάλου» Λένιν. Θα χρησιμοποιήσουμε μια αριστερή -και μάλιστα ακραία αριστερή- πηγή, την ξακουστή αναρχοκομμουνίστρια Έμμα Γκόλντμαν, η οποία κατέφτασε στην «γη της επαγγελίας», στις αρχές του 1920, «γεμάτη ελπίδες ότι θα βρει μια χώρα νεογέννητη, με λαό δοσμένο ολόψυχα στη μεγαλειώδη δουλειά της επαναστατικής ανοικοδόμησης». Ιδού τι είδε με τα ίδια της τα μάτια:

«Το επόμενο πρωί επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο καπνού Λαφέρμ. Ήταν σε πλήρη λειτουργία. Ο αέρας στους χώρους εργασίας ήταν αποπνικτικός, σου έφερνε ναυτία. Το έχουν συνηθίσει, είπε ο οδηγός, δεν τις πειράζει. Ανάμεσα στις εργάτριες ήταν μερικές έγκυες και κορίτσια όχι πάνω από δεκατεσσάρων χρόνων. Ήταν κάτισχνες, με στήθος βουλιαγμένο, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μερικές έβηχαν συνέχεια και τα πρόσωπά τους ήταν ξαναμμένα από τον πυρετό της φθίσης».
Και διαβάζοντας όλα αυτά, μας έρχεται αναπόφευκτα η εξής σκέψη: τι ωραία που θα’ τανε να ζούσε τότε στο «σοσιαλιστικό παράδεισο» η Κανέλλα της Εκάλης (και κάτι όμοιές της) και να δούλευαν στους διάφορους Λαφέρμ. Θα βλέπανε τι εστί (κομμουνιστικό) βερίκοκο!