Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Αυξάνει η παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την παιδική πορνογραφία, τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού αλλά και τις αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Αναλυτικά κατά 1.500% αυξήθηκαν τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας τα τελευταία οκτώ με δέκα χρόνια. Δυστυχώς όμως από τις 128 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που απασχόλησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα τελευταία τρία χρόνια, μόνο οι 33 εξιχνιάστηκαν. Το θέμα έφερε στη Βουλή, ερωτώντας για τις δυνατότητες παρέμβασης της Πολιτείας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης.
Ο κ. Μωραΐτης θέτει το θέμα του νομικού κενού που υπάρχει και αναφέρει τα εξής στην Ερώτησή του: «Παρόλο που οι παιδόφιλοι μέσω διαδικτύου εντοπίζονται, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν χορηγεί άρση απορρήτου, επειδή δεν προβλέπεται από τον Νόμο. Ανάλογο κώλυμα ισχύει και με τις αυτοκτονίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα κρούσματα αυτοκτονιών , το 2006 υπήρξε μια αυτοκτονία, το 2007 επτά αυτοκτονίες και στην έναρξη του 2008 τρεις.
Σύμφωνα με άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις εξιχνιάσεις υποθέσεων σε όλον τον κόσμο, οι παιδόφιλοι προσεγγίζουν για να ικανοποιήσουν το πάθος τους συνήθως παιδιά και εφήβους από 12 ως 17 ετών. Παράλληλα οι διαχειριστές ιστοσελίδων με υλικό παιδικής πορνογραφίας χρησιμοποιούν ονομασίες ηρώων κινουμένων σχεδίων για να παραπλανούν τους επισκέπτες και να εισέρχονται στα site τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι παιδιά ηλικίας από 7 ως 17 ετών απάντησαν σε ποσοστό 29% σε σχετικές έρευνες ότι θα ανέφεραν σε δωμάτια επικοινωνίας (chat rooms) τη διεύθυνση του σπιτιού τους, ενώ σε ποσοστό 14% απάντησαν ότι θα έδιναν χωρίς ενδοιασμούς σε ιστοσελίδες τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Επιπροσθέτως σε ποσοστό 90% τα παιδιά ηλικίας από 8 ως 16 ετών ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια πλοήγησης στο Internet έχουν επισκεφθεί ιστοσελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο.
H προώθηση των συγκεκριμένων site γίνεται ως επί το πλείστον μέσω chat rooms, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ομάδων συζήτησης (newsgroup). Σχεδόν ποτέ δεν καταχωρούνται οι ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης (search engines). Στη συνέχεια ο διαχειριστής της ιστοσελίδας με το παράνομο υλικό στέλνει μέσω e-mail την ηλεκτρονική διεύθυνση, που σπανίως περιλαμβάνει λέξη σχετικά με παιδική πορνογραφία. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μικρά παιδιά τη στιγμή που συμμετέχουν σε συζητήσεις στα δωμάτια επικοινωνίας ή στο e-mail τους δέχονται διαφημιστικά μηνύματα τέτοιων ιστοσελίδων.
Οι επισκέψεις που δέχονται καθημερινά οι ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας είναι χιλιάδες. Ανάμεσα στους επισκέπτες και μικρά παιδιά που οδηγούνται από την περιέργεια να ανακαλύψουν την ιστοσελίδα που τους έχει προτείνει ένας άγνωστος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα παιδιά αυτά μόλις αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο των ιστοσελίδων δεν αλλάζουν αμέσως σελίδα αλλά από περιέργεια την εξερευνούν. Στην αρχική σελίδα ο επισκέπτης βλέπει φωτογραφίες που αποτελούν «μαγνήτη» για τους παιδόφιλους».
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τα συναρμόδιε Υπουργεία να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:
· Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο;
· Σε ποιες άλλες παράλληλες ενέργειες θα προβεί για την ενημέρωση των γονέων νια το μείζον αυτό θέμα;
· Σε ποιες άλλες παράλληλες ενέργειες θα προβεί για την προστασία των ανήλικων χρηστών του διαδικτύου από τέτοιες ιστοσελίδες;

Αμφιλοχία Press: Οφείλουμε να συγχαρούμ τον Βουλευτή του Νομού μας για την πρωτοβουλία του να θίξει ένα τοσο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα, που τείνει να γίνει μάστιγα στην εποχή μας!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΛΥΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ? ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΙΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ! ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ!!! ΚΑΦΡΟΙ! Ή ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΧΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ! ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ή ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ Ή ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα πήραμε...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν βρεις φαγητό όρμα αν βρεις καυγά φύγε.

Ανώνυμος είπε...

πάντα υπάρχει ένα Δώρο για τον δωρητή , όλοι θέλουν ένα Δώρο,
αλλά κανένας δεν θέλει να πλήρωση το Δώρο.

Ανώνυμος είπε...

ante re pou tha peite kai koumounia eseis ta arxidia trwte ta leuta palio mounopana