Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Κακή αντιγραφή ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμφιλοχίας

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας όπου συζητήθηκαν ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2009, ο κ. δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα όχι μόνο δεν κατάφεραν έστω να δικαιολογήσουν κατ’ ελάχιστο την επί χρόνια κακοδιοίκηση, αλλά επιβεβαίωσαν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που πλέον επικρατεί στο δήμο.
Οι δημότες της Αμφιλοχίας, δεν θα δουν ούτε αυτή τη χρονιά την καθημερινή τους ζωή να βελτιώνεται, δεν θα δουν υποδομές να αναπτύσσονται, δεν θα δουν προοπτικές να εξελίσσονται σε έργο.
Αντιθέτως, θα επιφορτισθούν την αποπληρωμή τόκων και δανείων που έχουν συσσωρευτεί, θα βιώσουν τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης και στασιμότητας σε κάθε επίπεδο και θα διαπιστώσουν την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής για μια ακόμη χρονιά, όπου:
Το σύνολο των «ιδίων πόρων» διατίθεται αποκλειστικά μέσω αναθέσεων σε κατακερματισμένα έργα, επισφαλή και αδιαφανή στην διαχείρισή τους.
Επενδύσεις και υποδομές απουσιάζουν παντελώς σε κάθε τομέα δραστηριότητας, με ταυτόχρονη την απώλεια σημαντικών δυνατοτήτων ανάπτυξης.
Σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας όπως η ύδρευση, η καθαριότητα και η κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραμένουν άλυτα.
Υποδομές στον αθλητισμό και πολιτισμό είναι πλήρως ανύπαρκτες ακόμη και στο σχεδιασμό τους.
Τα δημοτικά διαμερίσματα αφήνονται στην τύχη τους, με μόλις το 15% των δαπανών του Τεχνικού Προγράμματος να κατευθύνονται σ’ αυτά και 255.000 ευρώ που αφορούν επιπλέον τοκοχρεωλύσια δανείων να φορτώνονται κυριολεκτικά στις πλάτες των δημοτών προς αποπληρωμή.
Τόσο ο Προϋπολογισμός όσο και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2009, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα εμφανίσουν απόκλιση της τάξης του 50%. Αυτό και μόνο, καταδεικνύει αδυναμία διαχείρισης, εξανεμίζει κάθε προοπτική ρεαλιστικής ανάπτυξης και συσσωρεύει προβλήματα αντί να προωθεί λύσεις.
Ο συνδυασμός μας, μπροστά σ’ αυτές τις δυσμενέστατες εξελίξεις και δυσοίωνες προοπτικές έχει προτείνει την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με την συμμετοχή των τοπικών συμβουλίων, προκειμένου τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το τεχνικό πρόγραμμα να μπουν σε διαδικασία επανεξέτασης και επανακατάρτισης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα του δήμου. Χωρίς εικονικά μεγέθη και φαινόμενα διόγκωσης των δεδομένων, που να συνδράμουν στην πραγματική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και να εξυπηρετούν ρεαλιστικές προοπτικές ανάπτυξης.


Για τον Συνδυασμό
Η επικεφαλής
Μαρία – Κυβέλη Σωτηρίου


Αν και θεωρούμε λίγο λανθασμένη χρονικά την στιγμή που επέλεξε η πρώην Δήμαρχος για την επιστολή,θεωρώντας πολιτική υγεία την άσκηση αντιπολίτευσης του τελευταίου καιρου,επιλέξαμε να τη δημοσιεύσουμε άμεσα!

Με την ευκαιρία να γνωστοποίησουμε πως περιμένουμε μία απάντηση,θετική ή αρνητική από το Δήμαρχο κ Κοιμήση στο αίτημα μας για συνέντευξη,η οποία θα μπορέσει να νας διαφωτίσει σε ποιο σημείο βρίσκονται σημαντικά θέματα για την πόλη μας!Οι πληροφορίες μας,που συνηθως είναι ακριβής, λενε πως ο κ Κοιμήσης δεν ενημερώθηκε ποτέ για την επιστολή μας,γιατί αν έχει ενημερωθεί ειναι τουλάχιστον άκομψο να μην απαντα καν,στην μοναδική πύλη ενημέρωσης του Δήμου την οποία έχουν αγκαλιάσει οι απανταχού Αμφιλοχιώτες!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοιμήσης ειναι μεγαλο κεφαλι,δεν καταδεχεται!Πραγματικα μεγάλο κεφαλι,κεφαλας!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΚΟΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ. ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΘΕΣ? Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΙΩΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ. Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να νοιωθουμε και ειμαστε πολυ τυχεροι που εμεινε για μικρο χρονικο διαστημα ενοικος του δημαρχειου η κυρια.
Δεν μπορω να πω οτι φταιει αποκλειστικα εκεινη αλλα ας προσεχε.

Ανώνυμος είπε...

ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ,ΑΣ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΟΤΙ ΑΓΝΟΕΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ. Η Κα ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ,ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΑΥΓΑ Κ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ.ΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΥΧΟΥΣ.