Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Τα ποσοστά των Βουλευτών στις Εθνικές Εκλογές


Κάποιοι σίγουρα θα νοσταλγούν τα συγκεκριμένα ποσοστά και κάποιοι δείχνουν να είναι σε πολύ καλό δρόμο να τα ξαναγγίξουν η και να τα ξεπεράσουν!Συγκεκριμένα οι κύριοι Λιβανός από την ΝΔ και Μωραίτης από το ΠΑΣΟΚ δείχνουν να έχουν δυναμική μεγαλύτερη από αυτήν του 2007!Όσο για τους υπολοίπους δείχνουν αρκετά φθαρμένοι με τον κύριο Σαλμά,που όσο παραμένει στα κάτω έδρανα της βουλής θα πέφτει,με τον κύριο Μαγγίνα να είναι υπό τη σκιά των Ινδών και με τον κύριο Βερελή να μένει εκτός κομματικών οργάνων(αν και εχει εξαιρετικο μηχανισμό στο Νομό) ,οσο τουλάχιστον στο τιμόνι του κόματος είναι ο κ Παπανδρέου.Ερωτηματικό παραμένει η κυρία Γιαννακα,της οποίας η πρώτη θητεία στο Κοινοβούλιο είναι λίγο ανάλατη με μόνο σωσίβιο κάποιες,μέτριες,εμφανίσεις σε κεντρικά δελτία ειδήσεων!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!! ΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ;

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις .


Κύριο γνώρισμα του ΣΥΝ όλα αυτά τα χρόνια είναι ο καταγγελτικός λόγος . Οι κορώνες του κατά της διαφθοράς έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και βρίσκουν ευήκοα ώτα , στα διάφορα διεθνή φόρα , την ΕΕ, αλλά και σε κάποια ….σκοτεινά σχεδιαστήρια.
Αυτό που ευαγγελίζονται στον πολιτικό τους λόγο, είναι το …ήθος, η διαφάνεια, η ανιδιοτέλεια και διάφορα άλλα ιδανικά.


Από τα έδρανα στο Κοινοβούλιο έως και στις εξέδρες των τηλε-δικαστηρίων, ο ρόλος που θέλουν να επιδείξουν είναι αυτός του «πολιτικού εισαγγελέα» ή του αντίστοιχου «τηλεοπτικού εισαγγελέα».


Παρουσιάζονται άκαμπτοι στην υπεράσπιση του ήθους, αλλά και της συμπεριφοράς των δρώντων στον χώρο της πολιτικής.

Άραγε ο ρόλος αυτός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή εντάσσεται και αυτός στο μεταμοντέρνο θέατρο του παραλόγου;

Αυτού του θεάτρου της εικονικής πραγματικότητας που ζούμε στον καιρό της … «Τηλεοπτικής Δημιοκρατίας».


Στο φύλλο της εφημερίδας «Το Παρόν» 31/11 είχε δημοσιευτεί κάτι που αφορούσε στέλεχος του ΣΥΝ ,πρώτης προβολής από τις εξέδρες της «Τηλεοπτικής Δημιοκρατίας»,τον κ. Στρατούλη.

Συγκεκριμένα κατηγορούσε τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό εισαγγελέα ως … «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο… δεν εκράτεις».


Τι είχε συμβεί ; Ο κ. Δημήτρης Στρατούλης επί σειρά ετών (1995-2001) και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε η εφημερίδα, ενώ είναι υπάλληλος του ΟΤΕ εισέπραττε (ως νομικός που δεν ασκεί όμως τη δικηγορία) παρανόμως ποσά του μερίσματος από τους σχετικούς λογαριασμούς του ΔΣΑ που εξυπηρετούν στην ουσία κοινωνικούς σκοπούς.


Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ένα ηθικό, πολιτικό και ποινικό θέμα για το στέλεχος του ΣΥΝ. Περίμενα λοιπόν μια αντίδραση , κάτι σαν απάντηση πριν ασχοληθώ με το θέμα και αυτό για λόγους αρχής.


Αυτή τελικά ήρθε και δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας. Απογοήτευση πλήρης ! Ο κ. Στρατούλης στην επιστολή του ομιλεί περί παντός άλλου εκτός από την «ταμπακιέρα»….

Κατηγορεί αόρατους κύκλους που τον …. «καρφώσανε» και μας ….αποκαλύπτει ότι αποφάσισε να μην κάνει προσφυγή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκκαθάρισης Μητρώων ή ακόμα και στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του ΔΣΑ που του ζητούσε την επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων χρημάτων , για να ….μην αντιδικήσει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (.......!).


Και επειδή απ` ότι φαίνεται το θράσος του στελέχους του ΣΥΝ είναι αναπόσπαστο στοιχείο του παρακμιακού εισαγγελικού του λόγου, αναφέρει ότι : «όχι μόνο για λόγους αρχής και αξιών της Αριστεράς, αλλά και γιατί κινούμενος ιδιαίτερα συγκρουσιακά με τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προσέχω να μη δίνω αφορμή να με προβοκάρει ο οποιοσδήποτε».


Προσέξτε θράσος ! Έπαιρνε επί σειρά ετών χρήματα όχι από διπλοθεσία ή οποιοδήποτε άλλο λόγο , αλλά ΠΑΡΑΝΟΜΑ και μιλά περί αρχών και αξιών της Αριστεράς. Μάλλον απευθύνεται προς «ιθαγενείς» παρά σε νοήμονες πολίτες .


Αριστερός δεν είναι ταμπέλα ,κ. Στρατούλη, που οποιοσδήποτε αυθαίρετα την κρεμά επάνω του . Αριστερός είναι στάση ζωής ! Μπορεί προσωπικά να μη συμβαδίζω με την δυσανεκτική άκαμπτη μορφή της ιδεολογίας τους, αλλά δεν είναι δυνατόν με θεατρινισμούς να μετατρέπουμε την νύχτα σε μέρα.


Αφήστε λοιπόν τις κορώνες περί Αριστεράς γιατί αποδεικνύεται ότι .. οι «γιαλαντζί» αριστεροί είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι . Αυτοί που κινούνται μεταξύ κυνισμού και παχυδερμισμού .


ΥΓ. . Η παρασιώπηση της ουσίας στην «υπόθεση Στρατούλη» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει αυτό που ζητάει από τους άλλους.

Αναρτήθηκε από politis-gr

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΣΤΩΣ ΑΛΙΑ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
...
Eυθύμιος, Ευάγγελος, Αηδόνης και Αθανάσιος. Είναι τα ονόματα των τεσσάρων παλικαριών από το Αλίκου της Βορείου Ηπείρου που στις 12 Δεκεμβρίου του 1990, ανήμερα του αγίου Σπυρίδωνα, και ενώ ψυχορραγούσε το καθεστώς του Ραμίζ Αλία, δολοφονήθηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα.Προχθές έγινε στο χωριό τους μια σεμνή εκδήλωση με δύο σκέλη για να τιμηθεί η μνήμη τους.Το πρώτο αφορούσε την επιμνημόσυνη δέηση και το δεύτερο την τελετή μπροστά στο μνημείο που στήθηκε, θυμίζοντας την θυσία τους στο κέντρο του Αλίκου.Στην θεία λειτουργία και στο μνημόσυνο που ακολούθησε ιερούργησε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ο οποίος τέλεσε και τρισάγιο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στους τάφους των παληκαριών.Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «η θυσία των τεσσάρων παλικαριών δείχνει ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι πάντα επίπονος και πολλές φορές αιματηρός».Και πρόσθεσε: «Η θυσία των νέων αυτών όχι μόνο πρέπει να μας παραδειγματίζει, αλλά και να μας κρατά σε εγρήγορση. Η ελευθερία πάρα πολύ δύσκολα κατακτιέται και πάρα πολύ εύκολα χάνεται».Ακόμη ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι οι τέσσερεις αυτοί νέοι, αν και απλοί άνθρωποι, πήραν την μεγάλη απόφαση να δραπετεύσουν προς την ελευθερία. Και συμπλήρωσε: «Απλός και αγράμματος ήταν και ο άγιος Σπυρίδωνας την μνήμη του οποίου εορτάζουμε σήμερα (χθες), αλλά με την ζωή του έφτασε σε μεγάλα ύψη αγιότητας».Για τον ηρωισμό αυτών των παλικαριών που και με το αίμα τους έπεσαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα που είχε στήσει στα σύνορά του με την Ελλάδα το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας, έκαναν λόγο στους σύντομους χαιρετισμούς τους στο χώρο του μνημείου στελέχη της Μειονότητας.Μεταξύ αυτών που μίλησαν και κατέθεσαν στεφάνια ήταν ο Πρόεδρος της Ομόνοιας και Δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος, ο έπαρχος Αλίκου Ηλίας Θανάσης κ.α.

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΙ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!!ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βρεγμενη σανιδα που χρειαζεται!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΤΙΣ 22 ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΤΑ 40... ΜΕ ΚΛΑΜΑ ΠΟΛΥ ΔΙΚΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΛΥΝ;

ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΥΞΟΚΛΑΙΝΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΟΝΤΩΣ ΝΕΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΧΩΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ -ΠΟΥ ΔΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΦΕΛΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΟ CNN,NBC,NEW YORK TIMES KAI ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ Η ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΑΣΤΕΣ Κ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΑΓΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 'ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ'. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΗΞΑΝ.ΟΥΤΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΓΙΝΕ(ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ)ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ,ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΡΟΠΑΙΔΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΟΡΜΗΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΣΒΕΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΠΑΛΛΑΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ !!ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΙΧΩΣ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ VIDEOGAME.ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ) ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΛΟ ΕΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ 'ΑΓΩΝΑ' ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ,ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 1993-2004

Για να θυμούνται οι παλιοί και να τα βλέπουν οι νέοι
[Σημίτης]

1. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

2. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

3. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας - δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

4. H "συμφωνία της Μαδρίτης" που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή των Ιμίων, μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί αποδεικνύοντας την ανικανότητα του «συντρόφου» Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

5. Συναίνεση Κώστα Σημίτη – Γιώργου Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας -Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής των συνόρων στην γειτονιά μας.

6. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις € από την κυβέρνηση του συντρόφου Κώστα Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν τα «μεσάζοντες», οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

7. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 λογαριασμοί αυτού του είδους, από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν περισσότεροι από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ).

8. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

9. Το τεράστιο φαγοπότι με τα υπερπροβαλλόμενα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε ακόμα βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους "νταβατζήδες" τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

10. Στα δημόσια έργα κατασκευάζονταν δρόμοι καρμανιόλες, αλλά παράλληλα φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων 'πράσινων κατασκευαστών' , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει ως υπερεργολαβία.

11. Εθνικό Κτηματολόγιο: φαγώθηκαν αμέτρητα δις επι υπουργίας του "συντρόφου" Λαλιώτη, ενώ παράλληλα πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα στην ΕΕ για την μη πραγματοποίηση του έργου.

12. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

13. Βιομηχανία παρανόμων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Οι συντρόφοι του κινήματος υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

14. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

15. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

16. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer. Αξίζει να θυμάται φυσικά κανείς και την μετέπειτα δήλωση της κ. Βεντουράκη περι "λαουτζίκου" (Με τον λαουτζίκο θα ασχολούμαστε?).

17. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα "αναδιανομές πλούτου", "δικαιότερα συστήματα φορολόγησης" και "φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα", από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση φορολογίας που έχει γίνει ποτε απο την ίδρυση του ΝεοΕλληνικού κράτους, κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

18. Αγροτικό Ζήτημα: τις δύο τελευταίες δεκαετίες χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις αυτές όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες "αναδιαρθρώσεις της υπαίθρου" δεν έγιναν ποτέ, αφού το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων απορροφήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν τα δικαιούνταν -απλά ήταν μέλη της "κλαδικής"-, ενω και όσοι πραγματικά τα δικαιούνταν παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ' άπειρον (με αποτέλεσμα να φαγώνονται τα κονδύλια στα μπουζούκια αντί να επενδύονται στην ανάπτυξη της υπαίθρου) ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται (χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής εν σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

19. Προμήθειες στα νοσοκομεία (Το μεγάλο φαγοπότι) : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

20. Ολυμπιακή αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση του "συντρόφου" Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το "σχέδιο εξυγίανσης" από το 1994 έως το 2002.

21. ΑΣΕΠ: κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες "αποκαταστατικές διατάξεις" του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται και μάλιστα με Σταλινικά ποσοστά, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκατομμύριο "πράσινα" παιδιά… Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ».

22. Το φιάσκο της οδούς Νιόβης στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

23. Διαφθορά: το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7%-10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια "κέρδισε" η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικανικής κυβέρνησης) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στον Σημίτη και στον Χρυσοχοΐδη και όχι στους υπουργούς του.

24. Ναυάγιο "Εξπρές Σάμινα" και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο "σύντροφος" Σημίτης και κυρίως ο τότε υπουργός ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι ενίσχυσαν και υποστήριξαν την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα των τότε πράσινων νομοθετικών πλαισίων (Νόμοι εφαρμογής του τριτοκοσμικού Καμποτάζκτλ που στην ουσία θεσμοθετούν τα μονοπώλια) ήταν οι Μινωϊκές Γραμμές να λειτουργούν ανεξέλεγκτα (απο την θέση του μονοπωλιακού γίγαντα) και χωρίς να υποβάλλονται πραγματικά στους προβλεπόμενους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο αναξιόπλοο.

Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο "φιλοδώρημα". Και φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που ο (υπουργός Ναυτιλίας τότε) Χρήστος Παπουτσής πρόβαλλε στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων παρέα με τον Σφηνιά.

25. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

26. Ληστρικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του κινήματος για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

27. Το 2001 το κίνημα για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 «τράμπες». Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

28. Η λεηλασία των ταμείων από το ΠΑΣΟΚ. (Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται…)

Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις χρηματιστηριακή", σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκατομμύρια €.

Συνολικά χάθηκαν από τα "σαϊνια" του κινήματος πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο την περίοδο 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

29. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ: το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €.
30. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού απο την τράπεζα της Ελλάδος: Όταν οι σύντροφοι του κινήματος δεν άφησαν ουτε κολυμπηθρόξυλο απο τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες, ενω παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας χτυπούσαν παγκόσμιο πρωταθλητισμό, τα οικονομολογικά σαϊνια της κυβέρνησης Σημίτη σοφίστηκαν νέες πατέντες!* Τον Αυγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιρακ στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου, (όταν οι Έλληνες έβλεπαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1400 μονάδες και τις υπο κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και lechman να δίνουν τιμές για την Εθνική και την Αλφα γύρω στα 7(!) ευρώ), ο "σύντροφος" Σημίτης και η επιλογή του για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας κ. Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος.
Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα από τα "χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες", -πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή- επειδή -λένε οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ- "ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)", ... έτσι αποφάσισε να "αναβαθμίσει" ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι... εμπορεύσιμες (!)
"...Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 - 4% (!!!!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό (!!!!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία..."
*Αυτοί οι κύριοι σήμερα, βγαίνουν και μιλάνε για "διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας" και "σκάνδαλα με ομόλογα"!

31. Σκάνδαλο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο "Mr. Φρουτάκιας", που έπαιζε σαν μανιακός παράνομο τζόγο στο μαγαζί ενός γνωστού τοκογλύφου των Πατρών, την ίδια στιγμή που ήταν Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής καταπολέμησης του παράνομου τζόγου!!! Δηλαδή για να το εμπεδώσετε: εκείνον που η Βουλή είχε επιφορτίσει να είναι Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που υποτίθεται πως θα διερευνούσε και θα καταπολεμούσε το φαινόμενο του παράνομου τζόγου στην πατρίδα μας, ξημεροβραδιαζόταν να παίζει φρουτάκια στο μαγαζί ενός γνωστού τοκογλύφου, ενώ όταν τον έπιασαν στα πράσα, προσπάθησε να κάνει αλισβερίσι μα τους δημοσιογράφους για να μη βγουν οι πομπές του στον αέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Όταν στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις της Ελεύθερης ραδιοφωνίας, και το "δημοκρατικό κράτος" δεν έκανε άλλη δουλειά απο το να ασχολείται με τα ραδιογωνιόμετρα και τις διώξεις των ραδιοερασσιτεχνών, ωστε να στέλνουν στα δικαστήρια οι "ειδικές δυνάμεις" της ΕΛ.ΑΣ. πιτσιρικάδες με σταθμούς των 5 watt...

Έτσι, για να μην βγαίνουν σήμερα και μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την ελεύθερη ραδιοφωνία και Τηλεόραση το 1989... Όταν θα έπρεπε να είχε απελευθερώσει τα ερτζιανά απο το 1981...

Ασύλληπτα δημοκρατική ήταν και η τοποθέτηση του έτερου αείμνηστου υφυπουργού Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μαρούδα, ο οποίος, την εποχή που άρχισε να «σκάει μύτη» η ελεύθερη ραδιοφωνία-τηλεόραση απειλούσε ότι «θα καταρρίψει τον δορυφόρο» που θα τολμούσε να εκπέμψει ελληνικό πρόγραμμα. Παράλληλα τα ραδιογωνιόμετρα του Υπουργείου δεν είχαν αφήσει ουτε έναν "εγκληματία ραδιοερασσιτέχνη", και τα δικαστήρια είχαν πολύ δουλειά... Παρακάτω πάρτε ένα ελάχιστο δείγμα:

21/12/83: Στον αέρα και η ομάδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ». Ο «ανταρτοπόλεμος» μόλις είχε αρχίσει. Μισή ώρα μετά την έναρξη ο εισαγγελέας παρεμβαίνει. Οι τσιλιαδόροι ξέρουν καλά τη δουλειά τους, οι «παράνομοι» μαζί με τον πομπό γίνονται καπνός. Συλλαμβάνεται μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

30/01/84: Στις 10 το πρωί η φωνή των φοιτητών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ βγαίνει στον αέρα, για λιγότερο από μία ώρα αφού τα ραδιογωνιόμετρα του υπουργείου τους εντοπίζουν.

16/02/84: Τυφλός «ραδιοπειρατής» καταδικάζεται σε 25 μέρες φυλάκιση από το Β' Τριμελές Εφετείο. Ο Γιάννης Οικονομίδης είπε στο δικαστήριο: «Δεν έκανα διαφημίσεις και δεν εμπόδιζα τις επικοινωνίες, έδινα διέξοδο στην επιθυμία μου να γνωρίζω πολλούς φίλους. Παρέες δεν έχω, δεν βλέπω και δεν απολαμβάνω τίποτα. Με το σταθμό έβλεπα τον κόσμο».

06/03/84: Η «Ελεύθερη Ραδιοφωνία» συνεχίζει τις εκπομπές της από διαφορετικά σημεία κάθε φορά. Η ψυχή του σταθμού, Αλέξης Κύρκος, δεν το βάζει κάτω στις μάχες με τα ραδιογωνιόμετρα. Αρχές άνοιξης κι αποφασίζουν να εκπέμψουν από την ύπαιθρο με γεννήτρια. Βραδάκι στον Υμηττό οι 4 τσιλιαδόροι είναι στις θέσεις τους. Ειδικές δυνάμεις με φακούς ανιχνεύουν το έδαφος. Αυτή τη φορά 4 άτομα συλλαμβάνονται.

10/01/85: Ο «Τυφλοπόντικας των FM» διακόπτει τη λειτουργία του λόγω σύλληψης των Άκη Ασπρογέρακα, Μάκη Καρακιανίτη και Κατερίνας Λασιθιωτάκη, οι οποίοι καταδικάζονται πρωτόδικα σε 5 μήνες φυλάκιση. Τα μηχανήματα εκπομπής του ραδιοφώνου κατάσχονται, καθώς και οι δίσκοι, κασετόφωνα, ραδιόφωνα κλπ.

Περισσότερα ΕΔΩ => http://metajournalism.wordpress.com/2006/12/02/free-radio-70-90
● Το 1981 μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδος ο Ανδρέας δήλωσε: "θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων". Η συνέχεια είναι γνωστή!
Δημιουργία των πράσινων και γαλάζιων καφενείων, το κίνημα των πρασινοφρουρών και της πράσινης κάρτας που άλωσε το δημόσιο με πάσης φύσεως ανίκανους και αργόμισθους οι οποίοι διορίζονταν με την επίδειξη της πράσινης κάρτας απο τις κλαδικές του κινήματος κ.α. Και βέβαια "η δεξιά" έμπαινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς καυχόταν ο μεγάλος ηγέτης.
● Απο το 1974 που ψηφίστηκε το Σύνταγμα επι Ν.Δημοκρατιας, έχουν υπάρξει 2 αναθεωρητικές περιόδοι (το 1985 και το 2000), και οι 2 με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα, η συνταγματική αναθεώρηση του 1985 , είναι αυτή που έφερε τα πράσινα-κόκκινα-μπλέ ψηφοδέλτια στην Βουλή, και εκείνη η οποία με την ενορχήστρωση του Ανδρέα Παπανδρέου, αφαίρεσε όλες τις εξουσίες του Προέδρου της χώρας και τις έδωσε στο κυβερνών κόμμα, ωστε να συντελεστεί "άνετα" η κλοπή ολόκληρων των οικονομικών αποθεμάτικών της χώρας ανεξέλεγκτα πλέον.
● ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?
Η απάντηση είναι απλή. ΠΟΤΕ!!! Αντιθέτως, ώς ένδειξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ο Ανδρέας χρησιμοποιούσε τα ΜΑΤ για να καταστέλονται με πιο αποτελεσματικά "εκπαιδευμένα" μέσα οι λαικές διαδηλώσεις, όπως πχ και το 1995 εναντίον των συνταξιούχων, όπου έπεσαν πολλές "ψιλές" στα "τιμημένα γηρατειά", όπως τα προσφωνούσε ο μεγάλος ηγέτης... Και βέβαια η δικαιολογία για τους..."δημοκρατικούς ξυλοδαρμούς επι Ανδρέα" ήταν πάντα να κατασταλεί ο... λαικισμός. Η λέξη καραμέλα για κάθε κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
● Tρανό παράδειγμα δικτατορικής/καθεστωτικής πολιτικής του κινήματος αποτελεί και το γεγονός οτι ΠΟΤΕ!!! (παρ' όποια λαική εξέγερση κι αν έγινε) δεν ανέστειλε ή απέσυρε την ψήφιση ή εφαρμογή νομοσχεδίου που ήθελε να περάσει.
Με ΜΑΤ, ξύλο και επιβολή του "έτσι θέλω", επι ΠΑΣΟΚ περνούσαν όλα τα νομοσχέδια που ήθελε. Κατα τα άλλα, "το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και... ο λαός στην εξουσία" ήταν το μεγάλο σύνθημα του κινήματος..
Ακόμα και με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το κίνημα "έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του" 3.000.000!!! υπογραφές Ελλήνων στο αίτημα για δημοψήφισμα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ> ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!!!
● Και τελικά το "κινημα του λαού" ή η..."δημοκρατική παράταξη" έφτασε στο σημείο να ΞΕΦΤΥΛΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με μία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!
Δημοκρατία=> ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!!!
Διενήργησε άρων άρων (αντιλαμβανόμενο έκλογική συντριβή βάσει των σφιγμομετρήσεων) αλλαγή ηγεσίας πρίν τις εκλογές του 2004, και για να δείξει επιτέλους μια φορά δημοκρατικές διαδικασίες εντός του κόμματος, διεξήγαγε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!!! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός της γης οι κολασμένοι, λάθος, τα κομματόσκυλα ήθελα να πω, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδανικών, εμπρός της γης οι έμποροι των ιδεολογιών, εμπρός της γης οι ξεπουλημένοι.
Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Δημοτικά σχολεία.
Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Γυμνάσια.
Εμπρός να κλείσετε τα Δημόσια Λύκεια.
Εμπρός να κλείσετε τις Σχολές Ανώτερης Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Εμπρός να κλείσετε τις Ανώτατες Σχολές Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Άθλιοι το πιστεύω σας είναι, Κλειστό Δημόσιο Σχολείο = Καλό Σχολείο, μέχρι νεοτέρας γιατί εξυπηρετεί εσάς προσωπικά και την ατομική προβολή όσων συμβάλανε στο κλείσιμο του απέναντι στο Κόμμα, γιατί το Κόμμα χαϊδεύει τα αυτιά όσων διατηρούνε το Σχολείο κλειστό.
Άθλιοι, που κλείνετε τα παντός είδους Σχολεία γιατί αυτό εξυπηρετεί τις Τρέχουσες ανάγκες του Κόμματος.
Άθλιοι, που θα ξεπουλήσετε όλους όσους συμμετέχουν στο κλείσιμο των Σχολείων όταν, Οι Όποιες Ανάγκες Του Κόμματος το επιβάλουν.
Άθλιοι, μήπως, λέω μήπως, υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα που παρέχονται από αυτούς που έχουν άμεσα οικονομικό συμφέρον να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το ήδη για πολλούς λόγους υποβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν οικονομική άνεση μπορούν τα παιδιά τους να τα σπουδάσουν οπουδήποτε και χωρίς να χάσουν ούτε μια ώρα μαθημάτων,
έτσι που δυο παιδιά ίδιας ηλικίας, με τις ίδιες καλές μαθησιακές ικανότητες, το ένα που πηγαίνει σε πληρωμένη ιδιωτική εκπαίδευση να τελειώνει κανονικά, ενώ το άλλο που πηγαίνει σε Δημόσιο Σχολείο, επειδή το θέλετε εσείς μπορεί να χάσει και ένα και δυο χρόνια.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να χάνεις αυτά τα χρονικά διαστήματα στην πιο παραγωγική σου ηλικία, και όμως εσείς αυτό το θεωρείτε παράπλευρες απώλειες που επιτρέπονται στην αγωνία σας, για προσωπική, και παντός είδους ανέλιξη.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση έχουν τις διασυνδέσεις να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους μετά από τις σπουδές τους αμέσως γιατί έχουν τους φίλους και τις γνωριμίες.
Άθλιοι, αυτού του είδους το παιχνίδι συναναστροφών υψηλού επιπέδου δεν παίζετε μέσα στα καλά πληρωμένα Ιδιωτικά Σχολεία;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι η μοναδική ελπίδα του φτωχού να κάμει το παιδί του δυο βήματα παραπέρα είναι το Δημόσιο Σχολείο, και αυτό το Δημόσιο Σχολείο μέχρι τώρα και με τις όποιες και πολλές ατέλειες του, είχε να δείξει θαύματα στον τομέα αυτό.
Άθλιοι, μήπως αυτά τα θαύματα σας ενοχλούν και με το πρόσχημα της βελτίωσης, θέλετε εσείς και οι Πάτρωνες σας να σταματήσει αυτό το κακομοιριασμένο Δημόσιο Σχολείο να δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που μπορούν και θέλουν, να γίνουν μεγάλοι επιστήμονες;
Άθλιοι, μήπως το γεγονός, ότι παρά τις ευκολίες που παρέχουν τα Ιδιωτικά Σχολεία στους μαθητές τους, και παρά ταύτα δεν έχουν τις επιδόσεις που έχουν οι μαθητές του Δημοσίου Σχολείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Εισαγωγής στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, και στις Επιστήμες μετά, ενοχλεί την Κομπλεξική Οικονομικά Άρχουσα Τάξη και ανέθεσε σε εσάς, σε Ανθρωπάρια Τρίτης Διαλογής την κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Σχολείου;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι με αυτά που κάνετε σήμερα στο Δημόσιο Σχολείο, τις καταλήψεις, με όλα τους τα επακόλουθα μέσα στο σχολείο, δημιουργείτε μια κατάσταση που δεν αντιστρέφετε, και δεν αντιστρέφετε διότι στις ηλικίες αυτές που είναι τα παιδιά, και μαθαίνουν, και θυμούνται, και επαναλαμβάνουν εύκολα.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα σε ένα σχολείο που είναι σε κατάληψη, και το σημαντικότερο πως αυτοί που την κάνουν μαθαίνουν από πρώτο χέρι πως τίποτα δεν αξίζει παραπάνω από το εγώ τους, πως όποιος καταστρέφει δεν έχει συνέπειες, πως όποιος ακούει, υπακούει στο κόμμα, αύριο θα έχει μια θέση στον Παράδεισο σας.
Άθλιοι, σε τι διαφέρει ένα παιδί που καταστρέφει και κλείνει το σχολείο του, το σχολείο που είναι η μόνη του ελπίδα, από ένα άλλο παιδί που το έχουν αφιονίσει κάποιοι άλλοι πως αν σκοτωθεί για τον Αλλάχ θα πάει στον Παράδεισο όπου αν είναι αγόρι το περιμένουν 50 παρθένες για τα σχετικά, και ζώνετε με εκρηκτικά και γίνετε χίλια κομμάτια;
Άθλιοι, έχετε υπολογίσει πόσα παιδιά, όχι βεβαίως από τα Ιδιωτικά Σχολεία, αλλά από τα Δημόσια Σχολεία, μαθαίνουν τα ναρκωτικά μέσα σε μια κατάληψη;
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως οι μισοί μαθητές και φοιτητές είναι εναντίων των άλλων, δέρνονται, προπηλακίζονται, με το έτσι θέλω και τον τσαμπουκά παίρνουν τις γενικές συνελεύσεις, για να ψηφίσει μια μειοψηφία τελικά την κατάληψη ή το κλείσιμο της Σχολής.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμη και σε Δημόσια Γυμνάσια, δηλαδή σε παιδιά 13,14,15, χρόνων υπάρχει μεταξύ τους κλίμα τρομοκρατίας, και τρομοκράτες είναι αυτοί που εσείς έχετε αφιονίσει, αυτοί που τους έχετε μάθει τον ωχαδερφισμό, τους τάζετε τον Παράδεισο σας, και αυτοί με την σειρά τους με την βία, την ωμή βία, προσπαθούν να τον επιβάλουν στους υπόλοιπους.

Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως έχετε με το μέρος σας μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών, και τους εκμεταλλεύεστε για τους σκοπούς σας, και πολλοί από αυτούς σας αποδέχονται γιατί τους βολεύει το κλείσιμο του Σχολείου, και σας αποδέχεται ένα άλλο μεγάλο μέρος από αυτούς γιατί δεν είναι εκπαιδευτικοί, δεν ήθελαν να είναι εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν σε λάθος μέρος, και τώρα όποιος τους χαϊδέψει τα αυτιά είναι και ο σωτήρας τους, γιατί τους έδωσε μια ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό, να γίνουν αυτοί οι οδοστρωτήρες που θα ισοπεδώσει αυτό που τόσα χρόνια τους καταπίεσε, τους βασάνισε, τους εμπόδισε να γίνουν κάτι διαφορετικό, Το Σχολείο τους. Μα αν είχαν τα κότσια να γίνουν αυτό το διαφορετικό ας έφευγαν! Όμως δεν έφυγαν, βολεύτηκαν….. γιατί η Ελευθερία θέλει και Τόλμη και Αρετή.
Άθλιοι, ξέρετε πολύ καλά πως μια μερίδα δικών σας εκπαιδευτικών σπρώχνει, ενθαρρύνει, τις καταλήψεις και μαζί με αυτές και τις συνέπειες τους, και όμως αυτοί οι καθηγητές ονομάζονται από εσάς, πρωτοπόροι και λαϊκοί αγωνιστές, γιατί αυτό σας βολεύει, γιατί ένα μέρος από τα παιδιά, και τους φοιτητές, έστω και από χαβαλέ θα βγει στους δρόμους, και αυτό μπορεί να μην έχει επίπτωση στο Σχολείο που έτσι και αλλιώς είναι κλειστό, έχει όμως επίπτωση στην μαζικότητα που εσείς θέλετε να δείξετε στους δρόμους για κομματικούς λόγους.
Άθλιοι ξέρετε πολύ καλά πόσοι και πόσοι γονείς έχουν κάμει φοβερές οικονομικές περικοπές στα σπίτια τους για να τα βγάλουν πέρα με ένα ή και δυο παιδιά που σπουδάζουν σε μια άλλη πόλη και πολλές φορές διαφορετική, όμως εσείς δεν διστάζετε να τους πείτε πως οι κοινωνικοί αγώνες έχουν και συνέπειες που τις επωμιζόμαστε όλοι μας, εσείς ποιες συνέπειες επωμίζεστε; το μπλα, μπλα μπλα ;
Άθλιοι, ξέρετε πόσο επώδυνο είναι να παρατείνετε αυτή η οικονομική αιμορραγία σε ένα νοικοκυριό; Ποιο προγραμματισμό μπορεί να κάνει μια οικογένεια όταν από εκεί που υπολόγιζε ότι σε, χ, διάστημα θα απαλλασσόταν από αυτά τα έξοδα, και μετά της ξημερώνουν και άλλες υποχρεώσεις; Αυτά βέβαια δεν αφορούν οικογένειες που δεν προβληματίζονται τι να κάνουν με τα παιδιά τους, αλλά τις οικογένειες εκείνες που προσπαθούν να ανοίξουν μια τρύπα στα σύννεφα που τους έχουν πλακώσει μήπως και τους δει ο ήλιος.