Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ καιστην Αιτωλοακαρνανία

Για τις 25 Ιανουαρίου προγραμματίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας που θα ξεκινήσουν με την συγκέντρωση που θα γίνει στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.
Μετά από τις περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα χωριά της περιοχής και τις συσκέψεις που έγιναν, αποφασίστηκε να μπει και η περιοχή στο χορό των κινητοποιήσεων. Έτσι οι αγρότες με τα μηχανήματά τους θα συγκεντρωθούν στο Κεφαλόβρυσο και πιθανά θα ακολουθήσει κλείσιμο του δρόμου.
Οι αγρότες πανελλαδικά διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα που τους απασχολούν και απαιτούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, την θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, σταμάτημα των εισαγωγών ομοειδών προϊόντων και προστασία των εγχώριων, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, στο πετρέλαιο κίνησης και στα μηχανήματα, δωρεάν επιστημονική στήριξη από το κράτος, καθώς και καμία κατάργηση επιδοτήσεων μέχρι τουλάχιστον 30.000 ευρώ ετήσιο συνολικό εισόδημα.
Ένα πρόβλημα που απασχολεί ειδικότερα την περιοχή αφορά στην μονοκαλλιέργεια της ελιάς και του λαδιού, που φέτος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και για τις χαμηλές τιμές που καλούνται οι αγρότες να διαθέσουν το προϊόν.
Πηγή: AIXMH

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γίνε και συ επαγγελματίας υποστηρικτής μεταναστών. Αξιοποίησε κι εσύ τα κονδύλια

Κερδίστε χρήματα υποστηρίζοντας την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη Ε.Ε.
Πρόγραμμα για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (2010/C 10/07)21/1/2010 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Λήξη προθεσμίας: 31 Ιανουαρίου 2010.

Aναλυτικές πληροφορίες, εδώ

Γίνε και συ επαγγελματίας ...υποστηρικτής. Τα λεφτά είναι καλά !

Ε, τι νομίζατε; Όλοι αυτοί που κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι ψυχοπονιάρηδες;;;;; Bussiness αναγνώστη μου, τα πάντα είναι bussiness. Χέστηκε ο δημοσιογράφος της Εκάλης, για τον Αφγανό ταλαίπωρο. Σιγά να μην καθόταν να γράψει στην εφημερίδα του και να αμολάει κοτσάνες για... "ακροδεξιούς", επειδή ενδιαφέρεται για το μέλλον του Αχμέτ...

ΠΗΓΗ: taxalia.blogspot.com