Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Ο "Καλλικράτης" φέρνει και τα πρώτα σενάρια...

Το νέο σκηνικό ενόψει των Δημοτικών Εκλογών σιγά σιγά σχηματοποιείται και παίρνει μορφή!Η Αμφιλοχία λοιπόν σε αυτό το σκηνικό δείχνει κατα πάσα πιθανότητα να γίνεται η Πρωτεύουσα του Δήμου Βάλτου(Αμφιλοχίας) με την συνένωση Αμφιλοχίας,Ινάχου και Μενιδίου με συνολικό πληθυσμό πάνωαπό 22600 κατοίκους!.Να πούμε πως ο μικρότερος του αναμενομένου αριθμός Δήμος Πανελλαδικά ίσως να φέρει και μία ευρύτερη συνενωση γύρω από την Αμφιλοχία,σενάριο με λιγότερες πιθανότητες!Σ'αυτό το σκηνικό λοιπόν ζητούμενα πλέον είναι τα πρόσωπα,με το ενδιαφέρον των Δημοτών αρκετά μεγάλο καθώς βλέπουν πως πλέον ο Δήμαρχος στο νέο Αυτοδιοικητικό Χάρτη θα παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο για την περιοχή!Ξεκινώντας από το Πασοκ,όπου και υπάρχουν πρόσωπα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, πρέπει να αναφέρουμε πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πει πως το κόμμα δεν θα δώσει χρίσμα στους μικρούς Δήμους,τουλάχιστον με τον παραδοσιακό τρόπο,πράγμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατασταση!Πρώτο όνομα στη λίστα των υποψηφίων αναμφισβήτητα είναι ο επι 8 χρόνια Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ Απόστολος Κοιμήσης,ο οποίος παρά τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει αφήσει η θητεία τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει ακόμα αρκετά ισχυρός!Το μόνο πρόσωπο που δείχνει να έχει την κατάλληλη αίγλη να διεκδικήσει το χρίσμα από τον κ Κοιμήση έιναι ο πρώην Δήμαρχος Ινάχου και Υπ.Βουλευτής του Πασοκ κ Τορουνίδης!Ο κ Τορουνίδης προεκλογικά είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδιαφέρει η επαναδιεκδίκηση του Δήμου Ινάχου καθώς ότι είχε να προσφέρει το έχει προσφέρει,μα με τα νέα δεδομένα,γεωγραφικά και αυξημένων αρμοδιοτήτων,δεν ξέρουμε κατα πόσο εμμένει σε εκείνη την θέση!Το τρίτο όνομα που ακούγεται για ενδεχόμενο μετάβασης από την Νομαρχία στον Δήμο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και γι'αυτο και δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες!Στο άλλο στρατόπεδο τώρα,αυτό της Νέας Δημοκρατίας τα πράγματα κινούνται ακόμα πολύ υποτονικά και τα σενάρια που έχουν αρχίσει να διακινούνται στηρίζοντα αποκλειστικά σε φιλολογική βάση!Ως βέβαιο θεωρείται πως ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι από την Αμφιλοχία με τα ονόματα των Αρβάλη,Κατσούλα να ακούγονται χωρίς όμως οι ίδιοι να φαίνονται ιδαιτέρως προθυμοι σ'αυτή τη φάση να μπουν μπροστα!Σε επίπεδο Περιφέρειας τώρα,τα σενάρια είναι πιο ξεκάθαρα καθώς για το Πασόκ ο Νομάρχης Αχαϊας κ Κατσικόπουλος δείχνει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την θέση ενώ για την Νέα Δημοκρατία κυκλοφόρησαν σενάρια που θέλουν νυν Βουλευτή να προκρίνεται για την θέση, αν και το βλέπουμε πολύ δύσκολο νυν Βουλευτής να διεκδικήσει την νίκη σε μία κατά πάσα πιθανότητα χαμένη εκλογή!Εως τότε επιφυλασόμεθα εν αναμονή των εξελίξεων...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

11 Ιαν 2010
Η Ελλάδα υπό παγκοσμιοποίηση...

Διαγράφονται τα νοήματα Πατρίδα και Έθνος απο το υπουργείο Παιδείας!
.
Από το http://liberopoulos.gr/

Ο Ελληνισμός οδηγείται σε αφανισμό, καταγγέλουν πνευματικοί άνθρωποι με πρώτο τον Μίκη Θεοδωράκη. Απο τη μιά τα νοήματα πατρίδα και έθνος αφαιρούνται από την παιδεία και από την άλλη κάθε παιδί μετανάστη που γεννιέται στην Ελλάδα, όχι μόνο θα δικαιούται την ελληνική υπηκοότητα αλλά χάριν της "συνένωσης της οικογένειας" θα την παίρνουν και οι γονείς του και θα μπορεί να φέρει στη χώρα και τους συγγενείς του.
Ο Κίσιγκερ το είχε πει αν θέλετε να εξοντώσετε τους Έλληνες χτυπείστε τους στη γλώσσα και να που τώρα οι "κουτόφραγκοι" και...

τα "αμερικανάκια" μας αλλοιώνουν και μας αποσυνθέτουν μέσω των μεταναστών-λαθρομεταναστών όχι μόνο τη γλώσσα (250.000 μαθητές στα σχολεία μας συνεννοούνται μεταξύ τους αλβανικά, κογκολέζικα, τούρκικα κ.λπ...) αλλά άντε τώρα οι δάσκαλοι να μιλάνε περι Πλάτωνα, Κολοκοτρώνη, Σολωμού και δημοτικού τραγουδιού...
Και θα ρθει καιρός που η "παγκοσμιοποίηση" και το "τέλος της ιστορίας" θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα και θα γελάνε κάποιοι με την κυρά της Ρω που σήκωνε κάθε πρωί την γαλανόλευκη στο νησάκι της, αφού η Ελλάδα θα έχει πλημμυρίσει από αλλοεθνείς με τουρμπάνια, φερετζέδες, σαρίκια, κελεμπίες και κιμονό... Όσο για τα ελληνάκια που να τολμήσουν να φορέσουν φουστανέλα, νησιώτικη βράκα ή στολή Μπουμπουλίνας, αφου ως τότε θα έχουν καταργηθεί και οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου και θα γίνονται τοπικά πανηγύρια με νταούλια και πίπιζες Τουρκαλβανών που θα έχουν κυριεύσει καταχθονίως την μικρή αυτή κώχη της Γης και θα έχουν θέσει και μειονοτικό ζήτημα...Αν αυτή τη στιγμή πάρουν υπηκοότητα 250.000 παιδιά γεννημένα εδώ, συν τους γονείς τους γίνονται 750.000 και συν την "συνένωση οικογένειας" ( θεωρία Σημίτη) ξεπερνάμε κατα πολύ το ένα εκατομμύριο, ίσως τα δύο και τρία αφού οι λαοί που θα κατακλύσουν τη χώρα γεννούν σαν κουνέλια...
-Ποιός Κολοκοτρώνης, εγώ ξέρω μόνο τον Μάο...
Όσο για την έμμονη προσπάθεια των δυο κυριών (κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Παιδείας) για την απάλειψη των νοημάτων "πατρίδα-έθνος" απο την συνείδηση των ελληνοπαίδων, τόσο ο Μίκης Θεοδωράκης όσο και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, αλλά και ο Ανδρέας Μαζαράκης (σε δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή του χθες Κυριακή στον 9, 84) καταφέρονται εναντίον τους και όπως φαίνεται θα έχουμε ξεσηκωμό του πνευματικού κόσμου. Ο μεγάλος μας μουσουργός σε επιστολή του αποκάλεσε συμμορία την ομάδα αυτή του υπουργείου Παιδείας και λέγεται ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις για τα κονδύλια από την Ευρώπη των 17.000.000 ευρώ, που διαχειρίστηκαν αποκλειστικά οι δύο αυτές κυρίες.

Ανώνυμος είπε...

Αλλοδαπός που πουλούσε CD ξυλοφόρτωσε αστυνομικό

Μιχαλάκη! Να συλληφθεί άμεσα ο Αστυνομικός που έπεσε με το πρόσωπό του πάνω στις γροθιές του αλλοδαπού λαθρέμπορου και πιθανότατα λαθρομετανάστη!!!

«Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε στην περιοχή του Χιλιομοδίου Κορινθίας ένας αστυνομικός από αλλοδαπό που πουλούσε παράνομα CD. Ευτυχώς ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Κορίνθου πήρε εξιτήριο για το σπίτι του.

Ολα άρχισαν όταν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι έφτασαν με περιπολικό στο Χιλιομόδι, ξεκίνησαν ελέγχους, ύστερα από σχετική καταγγελία της ΑΕΠΙ (Ανώνυμος Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) ότι στην περιοχή γίνεται διακίνηση και πώληση παράνομων CD από έγχρωμους αλλοδαπούς. Κατά την περιπολία των αστυνομικών πράγματι εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί που κατείχαν παράνομα CD προς πώληση και οι άντρες της αστυνομίας προσπάθησαν να τους συλλάβουν. Ο ένας εξ αυτών βλέποντας τους αστυνομικούς το έβαλε στα πόδια και διέφυγε της σύλληψης. Τον δεύτερο κατάφεραν να τον συλλάβουν, αλλά φάνηκε κάπως θερμόαιμος… Στην προσπάθειά του να ξεφύγει επιτέθηκε εναντίον τους και άρχισε να τους χτυπάει με γροθιές και κλοτσιές τραυματίζοντας έναν εκ των δύο, ευτυχώς ελαφρά. Αμέσως παρενέβη ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη.

Ο νεαρός αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικών βλαβών σε όργανο της τάξης. Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου αλλοδαπού, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.»

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΤΟΡΟΥΝΙΔΗΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΤΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ...ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!