Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Eγω σηκώνω τα χέρια!

Eγω σηκώνω τα χέρια...αυτό ήταν το συμπέρασμα των Μπουκιωτών που επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο κ Κοιμήση ο οποίος τους είπε πως το θέμα κολλέι στο ΓΕΝ σύμφωνα με το οποίο ο αιγιαλός είναι χαρτογραφημένος έως την πλατεία του χωριού!Έτσι ο Δήμαρχος τους ξεκαθάρισε πως μέχρι να λυθεί αυτό το θέμα δεν μπορεί και δεν προτίθεται να κάνει τίποτα!Έυθύνες λοιπόν εκτός από τους τοπικούς παράγοντες φέρει και η Κυβέρνηση που βλέπει ένα χωριό να αφανίζεται και δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαιδουριών άχυρο!Η γραφικότητα της συζήτησης στο Δημαρχείο έφτασε στο σημείο ο Δήμαρχος προς στήριξη του επιχειρήματος του πως δεν μπορεί να κάνει παρεμβαση να αναφέρει το πρόστιμο που δέχθηκε ο Δήμος για κάτι πουρνάρια που έκοψε στο Σπάρτο ....και έσωσε την ζωή των κατοίκων!!!!Οι Μπουκιώτες μετά και από αυτό προσανατολίζονται σε πιο δραστικές κινητοποιήσεις,με ενδεχόμενο τον αποκλεισμό του Δημαρχείου από την ημέρα των Φώτων!Το θέμα είναι θέμα επιβίωσης για ένα ολόκληρο χωριό και ο Δήμαρχος σφυρίζει αναρμόδια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε κύρια σε δύο συνθήματα, στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".
Για το πρώτο μάλλον πρέπει να υποθέσουμε ότι παρ'όλη την αναζήτηση ακόμη δεν βρήκανε μαζεμένα λεφτά πουθενά. Και γι' αυτό επιχειρούν να συνεχίσουν να τα παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα (μισθωτούς - συνταξιούχους). Αντί να καταργήσουν θέσεις χρυσοκάνθαρων διευθυντών παραδιευθυντών συμβούλων και άπειρων Προέδρων, εξαγγέλλουν μειώσεις μισθών σε υπαλλήλους που παίρνουν 2000 μικτά.
Αντί να καταργήσουν τα φτωχά, από πλευράς ενδιαφέροντος και...

θεαματικότητας κρατικά κανάλια τηλεόρασης, συνεχίζουν να σκορπάνε σε εξοργιστικές μισθοδοσίες (ή αργομισθίες) εκατομμύρια.
Αντί να μειώσουν με απόφαση τους προκλητικούς μισθούς κρατικών στελεχών ή στελεχών Δημόσιων Οργανισμών, δείχνουν να επιχαίρουν με τις ανούσιες και ανόητες εθελοντικές μειώσεις αμοιβών (κατά 15%) που ανακοινώνουν (σαν στάχτη στα μάτια) κάποια από αυτά τα στελέχη.
Αντί να φροντίσουν να βάλουν κανόνες στο βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ, χαρίζουν Blackberries.
Μου θυμίζεται κύριοι της κυβέρνησης, την διαφήμιση με τον τελωνιακό που απορροφημένος με την σοκολάτα που έτρωγε δεν έβλεπε τα κρυφά εισαγώμενα αγαθά αλλά κατάφερε να συλλάβει (όταν τέλειωσε το μασούλημα) μια γιαγιά για κάτι τελείως ασήμαντο.
Για το δε δεύτερο σύνθημα μάλλον επιβεβαιώνεται το "βουλιάζουμε" όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από διάφορες παραθαλάσιες περιοχές της πατρίδας μας:
Από τον τύπο διαβάζουμε ότι η θάλασσα "βγήκε στη στεριά" σε αρκετές περιοχές της χώρας.Πλημμυρισμένες είναι πολλές περιοχές – κυρίως νησιά στο ανατολικό Αιγαίο – με τη στάθμη των υδάτων να μην κατεβαίνει, όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς.Σε Λευκάδα, Ιθάκη, Χίο, Μπούκα Αμφιλοχίας, Ρίο ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, παραλιακοί δρόμοι και πλατείες.
Αφού τα λεφτά τα ψάχνουμε σε λάθος μέρος και αφού δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε...
μάλλον θα βουλιάξουμε!!!