Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

7 σίγουροι και 6 με ερωτηματικό για το ψηφοδέλτιο!

Παρόντες στην μάχη δηλώνουν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του κ Κοιμήση!Ξεκινώντας λοιπόν από τους αντιδημάρχους,κανονικά στο ψηφοδέλτιο Κοιμήση στην Αμφιλοχία θα συμπεριλαμβάνονται και οι 4,Μαργάρη Ελευθερία,Ψωφάκη Παρασκευή,Γάκης Βασίλειος και Θεοδώρου Χρήστος!Από εκεί και πέρα σίγουροι θεωρούνται οι κ Παπούλιας,Μπίνας,καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γρηγόρης Παπανίκος!Επιφυλάξεις κρατάμε για τους Φωλιά,Μίλη,Νικολέτο και Σκαλτσή για το κατα πόσο επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι!Ερωτηματικό αποτελεί και η στάση του γιατρού Γιώργου Σταμούλη,που θεωρείται δεδομένο πως θα δεχτεί αρκετές πιέσεις για να είναι και πάλι υποψήφιος!Τέλος κόλλημα φαίνεται να προκύπτει με την υποψηφιότητα του νέου στα έδρανα του ΔΣ κ Κώστα Κοπίδη,καθώς φαίνεται να υπάρχει ασυμβίβαστο της ιδιοτητάς του ως Δημοτικού Υπαλλήλου με ενδεχόμενη υποψηφιότητα του!Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα,την ώρα που ο Δήμαρχος καλείται να βρει και νέα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΚΟΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΩΛΥΜΜΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΥ.ΑΠΛΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ?? ΧΑ ΧΑ ΧΑ ! ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Κοπιδη κρατηστε πισινή γιατι ο Δήμαρχος ψαχνει σαν αρουραίος για παραθυράκι...ας κανει το λαθος όμως να τον δούμε οταν θα εκτιθεται!

Ανώνυμος είπε...

Συμπεράσματα της ενημερωτικής ημερίδας, που διοργάνωσε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ, για το Πλατυγιάλι.

1. Έγινε απολύτως σαφές ότι η σχεδιαζόμενη επένδυση σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις σχετικές αναφορές των υποστηρικτών της περί πράσινης ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας.
α. Η χρήση του LPG καθώς και το μέγεθος της Ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας – μοναδική στον κόσμο – θα δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία της περιοχής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την παρουσία υψηλών ρύπων, αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας, επικινδυνότητα κλπ.
β. Από τα στοιχεία που δίνουν οι επενδυτές και παραθέτονται στην μελέτη περιβαλλοντικών ορών, που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλ/νίας, είναι απολύτως σαφές ότι μιλάμε ουσιαστικά για 60 θέσεις εργασίας στην βασική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα και όταν ολοκληρωθούν όλες οι δραστηριότητες για 140 θέσεις συνολικά.
Αν συνυπολογίσουμε τις απώλειες θέσεων εργασίας άλλων υφισταμένων δραστηριοτήτων της περιοχής όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο Τουρισμός που θα υποστούν σοβαρή βλάβη από την πιθανή λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας προκύπτει ότι σίγουρα θα υπάρξει μείωση της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας.
γ. Ο όγκος των δραστηριοτήτων και η επικινδυνότητας μιας τέτοιας επένδυσης στο χώρο του πλατυγιαλιού θα καταργήσει και στην πράξη τον Εμπορικό και Βιομηχανικό χαρακτήρα του Λιμανιού και της ΒΙ.ΠΕ αντίστοιχα. Το γεγονός αυτό θα αποθαρρύνει την είσοδο εμπορικών φορτίων πάσης φύσεως στο λιμάνι καθώς επίσης και άλλες βιομηχανικές επενδύσεις με περισσότερες θέσεις εργασίας.
Οι απόψεις που κατατέθηκαν από εκπροσώπους φορέων και πολίτες υπέρ της εγκατάστασης της εν λόγω επένδυσης ήταν ελάχιστες.
2. Επιβεβαιώθηκε με τον ποιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η βούληση των
πολιτών της περιοχής μας με την κατασκευή του λιμανιού είναι μία και μοναδική :
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΟΥ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ-
Αυτός ήταν και ο σκοπός που χρηματοδοτήθηκε με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Επίσης έγινε σαφές ότι οι πολίτες θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια αλλαγής της χρήσης του λιμανιού του Πλατυγιαλιού.
3. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανάγκη επαγρύπνησης ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση για την εν λόγω επένδυση και να σπάσει η σιωπή σε ότι αφορά τα αρνητικά της.
4. Αξιολογώντας την συμμετοχή των συμπολιτών μας σε σχέση με την σοβαρότητα του θέματος εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να είναι μαζικότερη. Λαμβάνοντας όμως υπόψη την συγκυρία καθώς και την παραπληροφόρηση που υφίσταται ευελπιστούμε ότι ήταν μια καλή αρχή και έπεται συνέχεια . . . με πολύ πιο δυναμική συμμετοχή . . .
5. Η Κίνηση πολιτών του Δήμου Αστακού σταθερή στην μέχρι τώρα πορεία της στα σοβαρά θέματα του τόπου μας θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θέματος ώστε να γίνει υπόθεση όλη της κοινωνίας των συλλόγων, των πολιτών, και των φορέων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...Ο ΚΟΠΙΔΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ή ΕΣΤΩ ΠΟΙΚΙΛΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΔΥΑΣΜΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό Λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό
Διακομετακομιστικό λιμάνι.
Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό,θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας,όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής
θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην
ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο
το LPG
Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη
δεν θες;
Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο,
που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ.Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε,προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!
Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΥΠΟΥ ΒΑΡΕΤΑΔΑΣ ,ΠΛΑΚΩΤΗΣ, ΚΤΛ. ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ,ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗ ,ΟΔΟΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ 70 !!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΣΑΣΗ ΑΥΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

H BARETADA DEN EINAI OIKISMOS .
EINAI DHMOTIKO DIANERISMA!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη φρεσκαδούρα θα έχει το ψηφοδέλτιο τoυ Κοιμήση ρε παιδίμου.... Όλοι νεότατοι με πάθος και όρεξη για δουλειά, νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους.... Ευτυχώς πλέον κανένας δεν θα είναι του συστήματος ΠΑΣΟΚ ΒΑΛΤΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

πλακα εχει ο ΚΟΙΜΗΣΗΣ και το ασκερ μπουλουκ του. αντι να ετοιμαζονται για καλη ψυχη! ονειρευονται χρυση πενταετια, τι διαολο βρυκολακες ειναι? ας ειναι καλα το ΜΑΡΑΚΙ που τους κανει και μοιαζουν ανικητους..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 50+1 ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ . ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ? Η ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΓΥΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ?