Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Ομιχλώδες το τοπίο στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας

Την ώρα που τα πράγματα στο πράσινο στρατόπεδο έχουν ξεκαθαρίσει,καταλήγοντας όπως φαίνεται σε μία υποψήφιοτητα,αυτήν του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ Κοιμήση,στην Νέα Δημοκρατία το πρόβλημα φαίνεται να μην έχει λύση!Η πλειοψηφία στους 3 Δήμους που συνενώθηκαν είναι σαφέστατα υπέρ του ΠΑΣΟK και η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην μπορεί να βρει το στέλεχος που θα μπορέσει να ανατρεψει αυτή την κατάσταση!Πλέον έχουν στερέψει και τα ονόματα,καθώς οι κ Αρβάλης και Κατσούλας έχουν ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο!Το όνομα του κ Ναούμη που είχε ακουστεί,ξεχάστηκε νωρίς καθώς ποτε το στέλεχος της παράταξης δεν εξεφρασε τέτοια επιθυμία!Έτσι λοιπόν καταλήγουμε και πάλι στην πρώην Δήμαρχο Αμφιλοχία κ Σωτηρίου που έχει ήδη ηττηθεί 2 φορές από τον κ Κοιμήση!Αυτό που λαμβάνουμε εμείς λοιπόν είναι πως τα κομματικά στελέχη του Δήμου δεν επιθυμούν εκ νέου υποψηφιότητα της κ Σωτηρίου,έτσι ψάχνουν την λύση σε άλλο πρόσωπο!Μία λύση λοιπόν που ξαναήρθε στο προσκήνιο είναι αυτή του εξ Ευρυτανίας ορμώμενου κ Τσιαμάκη,τον οποίο καλοβλέπουν στην Αμφιλοχία την ώρα που ίδιος δεν το έχει απορρίψει!Ακόμη,σαν εναλλακτική,αν ο Ευρυτάνας πολιτικός δεν δεχτεί εξετάζουν και την περίπτωση του ανηψιού του Μπουκιώτη επιχειρηματία και Δημοτικού Συμβούλου κ Σαλμά Γιάννη,αν και θεωρούμε δύσκολο αυτή τη στιγμή ένα στέλεχος της ποιότητας του κ Σαλμά να αναλωθεί και ενδεχομένως να καεί σε μία μονομαχία με ελάχιστες πιθανότητες νίκης!Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και παρά την ρευστότητα κρατάμε προς το παρόν 3 ονόματα,της κ Σωτηρίου και των κ Τσιαμάκη και Σαλμά,χωρίς να αποκλείουμε σε μία εβδομάδα να έχουν αλλάξει τα δεδομένα!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ Ο ΣΑΛΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

Μυρωδιά... Βατοπεδίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας
Αντίθετοι είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Θερμοηλεκτρική Μονάδα Υγραερίου που δρομολογείται στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Σε ανακοίνωση τους που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο αναφέρουν ότι "Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας διαδικασίας με ταχύτητες Βατοπεδίου για την αδειοδότηση της μεγαλύτερης θερμικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ισχύος 1.010 MW. Πρόκειται για σχέδιο κατασκευής θερμοηλεκτρικού σταθμού με καύσιμο υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (Liquid Petroleum Gas - LPG),συμφερόντων της κρατικής εταιρίας πετρελαίων του Κατάρ, που πρόκειται να εγκατασταθεί στη Ναυτιλιακή Περιοχή Πλατυγιαλίου του Δήμου Αστακού.
Αργόσυρτες συνήθως διαδικασίες ολοκληρώνονται σε χρόνους ρεκόρ, με πρώτη την άδεια παραγωγής που δόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης στις 23 Απριλίου. Όλα αυτά μαζί με διακηρύξεις για 1500 θέσεις εργασίας, που γρήγορα ξεφούσκωσαν στις περίπου 150.
Το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του πρωθυπουργικού Γραφείου, οι επισκέψεις υπουργών στο Κατάρ και του πρέσβη της χώρας αυτής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ερμηνεύουν ίσως την ταχύτητα των διαδικασιών.
Δεν είναι όμως αρκετές για να αιτιολογήσουν επί της ουσίας ένα επενδυτικό σχέδιο που:
• Δεν προβλέπεται στον κατατεθειμένο στη Βουλή μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, ούτε ως μέγεθος ηλεκτρικής ισχύος ούτε ως καύσιμο.
• Παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσο είναι συμβατό με τους εθνικούς στόχους για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και για αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο 20% του εθνικού ενεργειακού μείγματος , πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία.
• Ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα (κίνδυνος έκρηξης με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων, αλλά και από τις διαφυγές αερίου που αναμένεται να φθάνουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα -κατά μέσο όρο 40.000 τόνους- ετησίως). Εξάλλου υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση.
• Συνεπάγεται σοβαρότατη τοπική θερμική ρύπανση τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στη θάλασσα.
• Συνεπάγεται σημαντική τοπική ρύπανση από οξείδια του Αζώτου και του Θείου, μονοξείδιο του Άνθρακα, αιωρούμενα σωματίδια σε απόσταση μόλις 10χλμ από την πόλη του Αστακού.
• Περιλαμβάνει, ως περιβαλλοντικό άλλοθι, μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων από φύκια μέσω διοχέτευσης του διοξειδίου του άνθρακα στη θάλασσα, τεχνολογία που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε τέτοια κλίμακα.
• Βρίσκει αντίθετο τον τοπικό πληθυσμό που θέλει τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγυαλίου ως διαμετακομιστικό λιμάνι και πλήττει σοβαρά την τουριστική προοπτική της ευρύτερης περιοχής.
Δεν πρόκειται επομένως για «πράσινη ανάπτυξη», αλλά για βρώμικη ανάπτυξη υποταγμένη σε λογικές μεγέθυνσης χωρίς όρους και κριτήρια.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δε θεωρούμε διέξοδο από την κρίση την προοπτική να εξελιχθεί η Ελλάδα σε χώρο υποδοχής επενδύσεων που δεν είναι αλλού επιθυμητές:

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτό το σχέδιο ως επικίνδυνο, υπονομευτικό των στόχων για μείωση ρύπων και ενεργειακή αειφορία και μακροχρόνια αντίθετο σε μια βιώσιμη προοπτική για την περιοχή.

Καλούμε την κυβέρνηση να το αντικαταστήσει με ένα σχεδιασμό για βιώσιμη αξιοποίησης της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγυαλίου ως διαμετακομιστικού λιμανιού και βιομηχανικής περιοχής βιώσιμων χρήσεων.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής για την αποτροπή σχεδίων που την απειλούν με κινδύνους και υποβάθμιση".

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΧΕΛΩΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΣΑΛΜΑΣ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΤΕ ΚΟΤΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος της ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ δήλωσε ότι το 2010 θα έχουμε μικρότερη ύφεση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Μίχαλος είπε ότι ο πονόψυχος ο Λοβέρδος κάνει σωστή δουλειά.

Οι καλοί φίλοι στην ανάγκη φαίνονται. Τσάμπα πήγε το τραπέζι που συνδιοργάνωσε ο ΓΑΠ μαζί τους 4 μήνες πριν από τις εκλογές του 2009?

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΩ.
Σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες.

ΔΕΝ έχω τίποτα με την εργοδοσία ,αλλά να ρε παιδί μου
δεν γίνεται μέτρα που πήραν υπέρ των εργαζομένων ο ΜΕΤΑΞΑΣ και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ να έρχεται τώρα ο σοσιαλHστής Γιωργάκης και να τα παίρνει πίσω.

Ανώνυμος είπε...

Μη Κυβερνητική Οργάνωση "ΠαΣοΚ"

Tέλειωσε ο μύθος του κοινωνικού προφίλ του πρωθυπουργού τέλειωσε και ο μύθος της ύπαρξης προγράμματος του ΠαΣοΚ και του συντονισμού της κυβέρνησης,
Ας έχει και αντιπρόεδρο ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον ρόλο αυτό.
Ούτε πρόγραμμα υπάρχει, ούτε συντονισμός στην κυβέρνηση επιτελείται!
Είναι ολοφάνερη λοιπόν η αδυναμία της Κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους, σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, όπως είναι, η αύξηση των δημοσίων εσόδων, η μείωση του πληθωρισμού, η μείωση των δημόσιων δαπανών σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ…., είναι αυτονόητο ότι οφείλεται στην έλλειψη συντονισμού της.
Οι περισσότεροι υπουργοί, όταν και όποτε λειτουργούν, λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς κανένα σχέδιο και πρόγραμμα, με μοναδικό γνώμονα την προσωπική στρατηγική και φυσικά τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αρνητικά.
Ο Πρωθυπουργός με τη διπλή ιδιότητά του και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην πράξη φαίνεται ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο, για τα θέματα αυτά, στο εξωτερικό.
Είναι γνωστό σ' όλους εξ άλλου ότι του αρέσουν τα...ταξίδια και ας μας λέει ότι ...πονάει μαζί μας!
Αν πονούσε, τουλάχιστον θα προσπαθούσε να μας συμπαρασταθεί. Έχουν δίκιο ορισμένοι που λένε ότι η κυβέρνηση του μέσα σε εννέα μήνες κατάντησε ... Μη Κυβερνητική Ορργάνωση!
Εξ' άλλου τον ρόλο των ΜΚΟ τον γνωρίζει άριστα, γιατί επί ημερών του γιγάντωθηκαν και ως επι χρόνια υπουργός των Εξωτερικών, τις χρηματοδοτούσε ...γενναία!
Και μετά ρωτούσε ... "που πήγαν τα λεφτά"!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΡΩΤΗΣΗ ΤΟΝ ΑΚΗ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙ?